A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Тривожна валіза, захист дітей та евакуація: Що робити в разі надзвичайної ситуації

Дата: 25.02.2022 13:14
Кількість переглядів: 678

Захист дітей — як діяти в закладах освіти

В разі виникнення надзвичайної ситуації заклад освіти звертається до відповідального чергового по району. Евакуацію закладу проводить лише відповідальна особа за звуковим сигналом, який активує адміністрація або особа, яка виявила надзвичайну ситуацію.

За наявності необхідно відрити всі евакуаційні виходи з будівлі та впевнетись в тому, що відвідувачі та працівники розпочали евакуацію. Дітям потрібно сказати, що головною метою їхньої евакуації є безпека та нагадати правила — не бігти, не штовхатись та не повертатись.

Необхідно перевірити вимкнення та знеструмлення всіх технічних приладів, закрити двері та вікна, а також перевірити безпечність маршруту для евакуації. Під час евакуації можна об'єднувати два класи, під час переміщення один вчитель очолює колону учнів, а інший – її замикає.

Обов'язково потрібно допомогти дітям з інвалідністю та маленьким дітям, після прибуття на місце евакуації перевіряється наявність всіх дітей за списком. Всі мають залишатись зі своїм класом та нікуди не розходитись.

В разі пострілів на вулиці потрібно відразу лягти та озирнутись, обрати найкраще укриття та пробратись до нього, не піднімаючись у повний зріст. Укриттями можуть служити виступи будинків, пам'ятники, бетонні стовпи або бордюри.

Дії в разі загрози та надзвичайної ситуації

Потрібно увімкнути центральні теле- та радіоканали, слухати звуки сирен та гучномовців, уважно прослухавши повідмолення про надзвичайну ситуацію та порядок дій. Населенню рекомендують чітко виконувати розпорядження рятувальних та спеціальних служб.

Під час можливої евакуації потрібно виключити електрику в оселі, перекрити газ та воду. Залишаючи оселю, потрібно взяти з собою так звану тривожну валізу, попрямувавши до сховища або збірного пункту евакуації.

Також необхідно заздалегідь з'ясувати розташування найближчого укриття.

Що покласти в тривожну валізу

В тривожній валізі мають бути паспорт, військовий квиток, документ про освіту, трудове або пенсіоне посвідчення, свідоцтво про народження, документи на власність та гроші. Також варто покласти радіоприймач, портативне зарядне (павербенк), ліхтарик, компас, годинник ніж, свисток, пакети для сміття, блокнот, олівець, нитки, голки, сірники та запальнички.

З одягу потрібно взяти нижню білизну, теплі шкарпетки, штани, кофту, плащ, шапку, рукавиці та надійне взуття. Окрім цього у валізу необхідно покласти гігієнічні засоби, аптечку, медичний спирт, сухий спирт та медичні препарати, які вживаються щодня. Аптечка повинна містити знеболювальне, протизастудне, жарознижуюче, антибіотики, спирт, ножиці, ліки від отруєння, перев'язувальні засоби, засоби для зупинки кровотечі, антисептики та гумові рукавички.

Варто подбати про посуд, поклавши із собою казанок, флягу та металеву кружку. Щодо харчування, то треба взяти запас на три доби з продуктів які довго зберігаються, а також воду.

Загальна вага однієї тривожної валізи не повинна перевищувати 50 кг на одного дорослого члена родини. Дітям дошкільного віку кладається в кишеню або пришивається до одягу записка, де ваказано прізвище, ім'я та по-батькові, вік, домашня адреса та телефони батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь