Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відділ № 3 з питань призначення та виплати державної соціальної допомоги та надання інших видів соціальної підтримки населенню інформує

Дата: 21.07.2022 10:44
Кількість переглядів: 314

Фото без описуДо уваги учасників АТО та членів їх сімей!

Змінами, прийнятими  постановою  Кабінету Міністрів України  від 10 травня 2022 р. №587 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017р.  №497 і від 27 грудня 2017р. №1057», удосконалено механізм організації психологічної реабілітації  учасників антитерористичної операції, членів сімей  загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей  загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, постраждалих учасників Революції Гідності.

            Відповідно до прийнятих змін, Міністерство у справах ветеранів України визначено головним розпорядником коштів та єдиним  виконавцем бюджетної програми за напрямом психологічної реабілітації ветеранів війни і членів їх  сімей.

            Мінветеранів  укладатиме з суб’єктами надання  послуг, які включені до  Реєстру постачальників послуг психологічної реабілітації для ветеранів і членів їх сімей, договори про відшкодування  вартості наданих послуг із  психологічної  реабілітації.

Інформація

щодо переліку документів для встановлення статусу

особи з інвалідністю внаслідок війни та  члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України для:

1. пункт 11 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

до особи з інвалідністю внаслідок війни відносяться, зокрема:

- військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, особи, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади,….. інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Порядок надання статусу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. № 685(зі змінами). Підставою для надання статусу є, зокрема:

- довідка медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності;

- документи про безпосередню участь особи, яка захищала незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брала безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Для осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади:

- довідка медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності;

- контракт добровольця територіальної оборони;

- документи про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

2. пункт 5 статті 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

до сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України належать, зокрема:

сім’ї військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних, добровольців Сил територіальної оборони) Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України,  особи, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади, ….. інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Порядок надання статусу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 р. № 740 (зі змінами). Підставою для надання статусу є, зокрема:

- свідоцтво про смерть (копія) або повідомлення про загибель особи;

- документи про безпосередню участь особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України

- постанова штатної військово-лікарської комісії відповідного військового формування.

Для членів сімей осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади:

- свідоцтво про смерть (копія);

- контракт добровольця територіальної оборони (копія);

- документи про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, особи, яка загинула (пропала безвісти), померла внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;

- висновок судово-медичної експертизи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь