A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Долучились до радіодиктанту національної єдності

Дата: 09.11.2022 14:33
Кількість переглядів: 196

Фото без опису Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день усі українці пишуть Радіодиктант національної єдності, який є перевіркою не тільки знаь, отриманих в школі, а й єднання нашої нації. Адже, коли люди різного віку, різних спеціальностей одночасно пишуть диктант, то в них з’являється відчуття належності до чогось масштабного та важливого.

  Тож така акція демонструє цінність української мови, а люди своїм прикладом стають мотивацією для інших вчити, поважати рідну мову й не боятися помилок.

 До цієї приємної традиції написання Радіодиктанту національної єдності долучились працівники Мартинівської сільської ради.

Фото без опису Пишучи диктант під назвою «Твій дім», подумки пробіглися стежинами свого життя аж до теперішніх часів. Спочатку згадались свої перші кроки в батьківському домі, «сонний теплий дух книжкових полиць, бадьорі пахощі фарби чи лаку…», "залиті світлом кімнати та безтурботний сміх..." Потім, відповідно тексту, уявляєш себе та інших українців «равликом, який знає ціну великих переселень», бо його дім «здатен уміститися до розміру валізи». Далі – «війни, репресії, боротьба з двоголовою гідрою. Нас ламали, а ми билися за право вижити й зберегти в собі свій дім. От як і тепер». Але ми точно знаємо - наш дім вистоїть, виборсається, дочекається схвильованого вигуку: «Все добре! Україна – вільна!»

 

Все буде добре!

 

Фото без опису  Фото без опису

  Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь