A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулась чергова сесія Мартинівської сільської ради

Дата: 18.04.2024 16:28
Кількість переглядів: 558

Фото без опису   18 квітня 2024 року під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участі 12 депутатів відбулося пленарне засідання тридцять третьої чергової сесії Мартинівської сільської ради VIII скликання.

  На порядок денний було винесено 40 питань.

  Традиційно сесія розпочалася із обрання лічильної комісії, до складу якої увійшли: Юлія Запека, Олександр Дейнега та Микола Кобилка.

  Сесійному зібранню передувала робота постійних комісій сільської ради, на яких всі питання пленарного засідання були детально розглянуті та погоджені.     

  З перших 7-ми питань порядку денного слово мала начальник фінансового відділу Юлія Думенко.

Фото без опису  Щодо розгляду першого питання, доповідачка пояснила, що Стратегія (план) розвитку Мартинівської сільської територіальної громади була розроблена ще до початку війни та затверджена у 2021 році. В даний час вона є неактуальною, адже, зважаючи на появу нових викликів сьогодення, пов'язаних із повномасштабним вторгненням рф на територію України, змінилися пріоритетні напрямки життєдіяльності мешканців громади. Тому, виникла необхідність в оновленні Стратегії. Депутати прийняли рішення про початок роботи над актуалізацією Плану розвитку Мартинівської сільської ТГ до 2027 року, створивши Робочу групу.

Фото без опису  Далі, відповідно інформування Юлії Юріївни, сесія внесла зміни до Програми соціально-економічного розвитку ТГ на 2024 рік та до Програми «Утримання об'єктів спільного користування чи ліквідації негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування на 2024 рік». Також затвердили ряд Програм, які були розроблені та діяли до 2024 року, серед них і Програма профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Мартинівської сільської територіальної громади на 2024-2026 роки.

  З наступних трьох питань виступила начальник відділу освіти Тетяна Гречко. Вона внесла на розгляд депутатського складу питання придбання ще одного шкільного автобусу. В експлуатації навчальних закладів перебувають 2 шкільних автобуси, які в теперішній час здійснюють не тільки підвезення учнів до опорного закладу у с. Мартинівку, а й, відповідно сучасним реаліям, використовуються для доставки військовозобов'язаних до місця призначення. Один із автобусів, придбаний перед війною в неукраїнського виробника,  часто ламається. Щоб його відремонтувати, приходиться довгий термін чекати на надходження необхідних запчастин замість того, щоб здійснювати підвезення  учнів з різних населених пунктів вранці та у післяурочний час. Тому, виникла необхідність у придбанні ще одного шкільного транспорту. Депутати підтримали дане питання, внісши зміни до Програми «Шкільний автобус» на 2022-2025 роки.

Фото без опису Також, на сьогоднішньому зібранні Тетяна Сергіївна знову виступила з інформацією про необхідність затвердження Плану оптимізації мережі закладів освіти Мартинівської сільської ради. Рішення з даного питання депутати не змогли прийняти на попередній сесії, тому  обговорили його і сьогодні. Начальник відділу освіти вкотре намагалася роз'яснити присутнім про зміни в освітньому законодавстві, про те, що навчальні заклади реорганізуються через зменшення кількості учнів у школах, про те, що держава не буде фінансувати ті школи, у яких менше 45 здобувачів освіти. Тому пропонується, з метою збереження Білухівської та Мар'янівської гімназій реорганізувати їх у філії шляхом приєднання до Мартинівського опорного закладу. Виступали з даного питання і староста Білухівського старостату Алла Бойченко, і директор Білухівської гімназії Ольга Безпалько, депутати та присутні громадяни. Та, не прийшовши до спільної думки, народні обранці знову не прийняли рішення по питанню оптимізації мережі закладів освіти громади.

 Потому,  після затвердження ряду Програм соціального захисту та внесення змін до деяких, про що говорила начальник соціального відділу Наталія Микитенко, заступник сільського голови Олександр Родик прозвітував про допомогу Збройним Силам України. А саме, про передачу майна та матеріальних цінностей комунальної власності  територіальної громади військовим частинам, які звернулися  у поточному році. Так, відповідно листів командирів, з балансу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради на баланс військових частин передано необхідне майно на загальну суму 1 млн. 566 тис.грн.

   Далі, затвердили у новій редакції Перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, прийняли певні рішення по питанню  створення віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПу та утворення пересувного віддаленого місця працівника даної установи.

 Внесли зміни до Програми підтримки та розвитку Халтуринського ГСКП на 2024 рік.

  Староста Білухівського старостинського округу Алла Бойченко, виступила про внесення змін до Програми підтримки та розвитку КП «Білухівка», а саме: про введення до місцевого комунального господарства додаткової штатної одиниці - посади  підсобника на пилораму та придбання відповідних станків. Рішення підтримано.

 Питання ремонту доріг загального значення – це болюча тема для кожної громади. З даного приводу виконавчий комітет Мартинівської сільської ради надсилав понад десятка листів до Агенції місцевих доріг та до обласного керівництва, на що отримували «прості відписки». Сьогодні звернулися вкотре. Сільський голова озвучив звернення депутатського корпусу Мартинівської сільської ради до Полтавської ОВА та Полтавської ОР щодо критичного стану автомобільних доріг. Маємо надію, що нас почують.

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Наступним блоком зібрання - був розгляд земельних питань, про що інформувала начальник земельного відділу Ольга Думенко. Прийнято рішення по клопотаннях ГПУ «Полтавагазвидобування», ТОВ «Лайфселл», ФГ «Асмік», ФОП Міщенко Т.В; внесено зміни в договори оренди водних об'єктів, затверджено технічні документації із землеустрою, розглянуто листи та заяви громадян. Також працівники земельного відділу презентували звіт «Про стан використання земель комунальної власності на території Мартинівської сільської територіальної громади.

Фото без опису https://docs.google.com/presentation/d/1GYssbcF4CDKWsnX8P-CozRnfU0IRaEYU/edit?usp=sharing&ouid=103011819446117846565&rtpof=true&sd=true

 

  За пропозицією депутата Юрія Шраменка виконавчий комітет Мартинівської сільської ради відмічає роботу та висловлює щиру подяку голові постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та просторового планування  та з питань місцевих природних ресурсів та збереження навколишнього природного середовища Євгену Знахуренку за відповідальне ставлення до своїх обов'язків, професіоналізм у роботі, як депутата, як голови профільної комісії у сфері земельних відносин ТГ.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь