A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

На порядку денному виконавчого комітету сільської ради ряд нагальних питань

Дата: 26.03.2021 14:58
Кількість переглядів: 853

Фото без опису  26 березня під головуванням Віктора Котенка у приміщенні сільського будинку культури відбулось засідання виконавчого комітету сільської ради. У роботі зібрання взяли участь члени виконкому та запрошені.

  Відповідно порядку денного, по перших двох питаннях слово мав директор Халтуринського ГСКП  Михайло Чернега. Він інформував «Про проведення весняного двомісячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення на території Мартинівської сільської ради» та «Про затвердження Правил благоустрою  територій населених пунктів Мартинівської сільської ради». В ході виступу Михайло Олегович наголосив,  що з 01.04.2021 року по 01.06.2021 року оголошено двомісячник чистоти, благоустрою та озеленення населених пунктів сільської ради. Тому, з метою наведення належного санітарного стану на території територіальної громади, підвищення рівня благоустрою, потрібно вжити ряд заходів по приведенню в належний санітарний стан населених пунктів, підвідомчих об’єктів, прилеглих до них територій, систем Фото без описуводопостачання і каналізації, зелених зон. З даного питання виконавчий комітет дав доручення керівникам підприємств, установ та організацій, затвердив схему санітарної очистки населених пунктів, спланував заходи по наведенню належного санітарного стану на кладовищах, приведення в належний стан пам’ятних знаків, братських могил на території сільської ради. Також затвердив проведення дня довкілля 23.04.2021 року. Крім того,  свої пропозиції щодо покращення благоустрою населених пунктів висловили староста Варварівського старостинського округу Михайло Данець ( придбання гілкорізу з транспортером, встановлення туалету біля цвинтаря), староста Білухівського старостату Алла Бойченко (порушила питання надання причепу для перевезення обрізаних гілок чи організації швидкого вивезення деревини), Олександр Далудін (стосовно організації прибирання занедбаних ділянок у     с. Красне).Фото без опису

  По питанню, яке на сьогоднішній день є найактуальнішим та важливим, бо стосується здоров’я людей, виступила головний лікар комунальної установи Карлівський центр первинної медико-санітарної допомоги Людмила Терентьєва. Вона говорила  «Про епідемічну ситуацію та запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Мартинівської сільської ради з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби   COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2».  

Фото без опису Людмила Віталіївна інформувала про чисельність хворих на території Карлівського району та Мартинівської сільської ради, закликала до дотримання правил гігієни та носіння масок, дотримання соціальної дистанції, звернула увагу присутніх на необхідності проведення щеплення,  так як саме щеплення, на думку головного лікаря, є єдиним методом для подолання епідемії. Учасники зібрання запитали про ефективність та умови зберігання вакцини на базі Карлівського ЦПМС, про проведення тестувань на антитіла, про ціну та можливість проведення ПЛР – тесту, про обстеження  стану здоров’я перед вакцинацією,  безпечність індійської вакцини та інше. На всі питання Людмила Віталіївна надала вичерпні відповіді та пояснення. А за проханням Олександра Далудіна інформацію, яку підготує та надасть Карлівський ЦПМСД щодо епідемічної ситуації та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби   COVID-19, найближчим часом буде розміщено на офіційному сайті Мартинівської сільської ради.

Фото без опису  Потому слово мав заступник сільського голови Олександр Родик, який виступив по питанню «Створення Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Мартинівської громади до 2027 року». Учасниками робочої групи з розробки Стратегії є керівники Мартинівської сільської ради, начальники відділів апарату виконавчого комітету сільської ради, директори шкіл, головні лікарі АЗПСМ, голови постійних комісій сільської ради, старости старостинських округів, директори ПСП. «Що таке стратегія розвитку? – запитала одна із присутніх. «Стратегія – це той самий  план розвитку громади, тільки на більш довготривалий термін», - відповів Олександр Анатолійович. Тому запропонував усім присутнім на засіданні, членам робочої групи, місцевим жителям вносити свої пропозиції щодо розвитку територіальної громади, надсилаючи їх на електронну адресу Мартинівської сільської ради.

 Потому Олександр Анатолійович виступив «Про затвердження Плану проведення  технічної інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населення, а саме дитячих, спортивних та інших майданчиків». На території територіальної громади розміщено та облаштовано ряд дитячих та спортивних майданчиків, які взято на баланс сільської ради. З метою недопущення нещасних випадків потрібно регулярно проводити огляд цих майданчиків та, першочергово, паспортизувати дані об’єкти. Фото без описуСтвореною комісією у складі Халтуринського ГСКП, відділу освіти, спорту та культури, виконкому сільської ради, старостату сплановано такі заходи: з 1 квітня по 1 липня цього року провести планову інвентаризацію та паспортизацію майданчиків щодо оформлення інвентаризаційних справ та паспортів, один раз на тиждень цілорічно проводити регулярний візуальний огляд об’єктів, один раз на місяць цілорічно проводити функціональний огляд та обстеження з записом  результатів контролю за технічним станом обладнання, один раз на рік під час проведення двомісячника з благоустрою проводити основний огляд.

  Далі виконавчий комітет визначив місця розташування об’єктів торгівлі (ринків) в населених пунктах Мартинівської сільської ради» для здійснення торгівлі плодоовочевою та іншою сільськогосподарською продукцією, вирощеною в особистих селянських господарствах за адресами: с. Мартинівка, вул. Богдана Хмельницького, 27 а, с. Білухівка, вул. Кооперативна, 17, с. Варварівка, площа Шкільна.

Фото без опису  Потому присутні заслухали та обговорили «Про заборону торгівлі, використання штучних квітів, кошиків, вінків». Вирішили: заборонити продаж на території Мартинівської сільської ради продукції з синтетичних полімерів (штучнів квітів, вінків, корзин, виготовлених із пластику) та приносити і залишати штучні квіти, вінки на кладовищах ОТГ.

   Провідний спеціаліст загального відділу апарату виконавчого комітету сільської ради Любов Шраменко говорила про співпрацю стосовно організації та проведення на території  громади призову громадян України на строкову службу у квітні-червні 2021 року. Та виступила про видачу ордера на заселення в квартиру місцевій жительці Чебаненко Наталії з метою подальшого місця  реєстрації її та її неповнолітніх дітей.

  У «Різному» слово мав заступник директора ПП «Агромаш» Андрій Селезньов, який виступив про відновлення відповідного дорожнього стану автомобільної дороги місцевого значення сполучення «Тишенківка-Вакулиха» (С170707), що знаходиться на балансі Агенства місцевих доріг Полтавської області, із залученням до співпраці компанію Нафтогаз Розвідка та Видобування АТ «Укргазвидобування».

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь