A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Обговорили ряд питань місцевих жителів с-ща Вакулиха

Дата: 28.04.2021 16:06
Кількість переглядів: 784

    У рамках співпраці 28 квітня голова Мартинівської сільської ради Віктор Котенко провів зустріч із регіональним менеджером компанії  «Нафтогаз» АТ «Укргазвидобування» Марією Куруа на території с-ща Вакулиха. Метою зустрічі постало питання: встановлення дитячого ігрового майданчика у даному населеному пункті завдяки співпраці в сфері реалізації проєктів місцевих ініціатив шляхом надання громаді спонсорської допомоги на розвиток сільських територій у 2021 році. На реалізацію даного проєкту компанія «Нафтогаз»  надає 100 тис.грн.

   На зустріч із сільським головою чекали місцеві жителі, які клопотали про встановлення дитячого майданчика на території села. Під час розмови громадяни порушили ряд питань та проблем, які їх турбують. Це і ремонт доріг місцевого та державного значення, це зменшення кількості води в колодязях та річках під час проведення видобувних робіт компанією «Нафтогаз». Деякі представники громадськості клопотали про надання додаткового працівника у відділення поштового зв’язку, та інше.

   Про забруднення атмосферного повітря під час роботи бурових установок та про прибирання сміття в лісосмугах запитали представники ПП «Агромаш», які також прибули на зустріч із керівництвом ТГ та жителями села. На думку заступника директора ПП «Агромаш», члена виконавчого комітету Мартинівської сільської ради Андрія Сєлєзньова, проблемою під № 1 для місцевих жителів, слід вважати неякісний стан води, проблемою № 2 - занедбаний стан доріг, по яких рухаються автомобілі підрядників, що виконують роботи з обслуговування свердловин по видобутку вуглеводню. Віктор Котенко відповів, що ці питання знаходяться під контролем у керівництва сільської ради та надав наступні роз’яснення. Питання будівництва водонапірної башти та свердловини водогону заплановано розпочати після уточнення сільського бюджету за перше півріччя у липні цього року. Стосовно ремонту доріг, то Мартинівською сільською радою підготовлено та направлено ряд листів до ГПУ «Шебелинкагазвидобування» щодо відновлення дорожнього покриття на автодорогах в населених пунктах  с. Знаменка, с-щі Вакулиха та ділянках дороги Тишенківка-Вакулиха, яке в великій мірі зруйноване важковаговою технікою, котра обслуговує свердловини, що експлуатуються ГПУ. На сьогоднішній день відповідь не надійшла на жодний лист. Крім того, голова сільської ради повідомив, що при формуванні бюджету у грудні 2020 року  депутати заклали кошти в сумі 4 млн.грн. та запланували ще виділити додатково 1 млн.грн. після уточнення результатів виконання бюджету за перше півріччя цього року у вигляді субвенції з місцевого бюджету до обласного бюджету на фінансування будівництва, реконструкції та ремонту доріг загального користування, а саме, Максимівка-Варварівка-Мартинівка та Вільхуватка-Білухівка-Попівка. Потому сільський голова розповів про заплановані задуми щодо закупівлі сміттєвоза, придбання та встановлення сміттєвих баків на території населених пунктів громади.

  Після обговорення усіх порушених громадянами питань, очільник сільської ради разом із представником «Нафтогазу» та зацікавленими у реалізації проєкту жителями с-ща Вакулиха оглянули територію центру населеного пункту, де саме заплановано встановлення дитячого майданчику.

 По завершенні зустрічі Віктор Котенко залишив на огляд та вибір місцевої громади прейскурант споруд для дитячого ігрового майданчика з метою встановлення саме такого обладнання, яке виберуть громадяни селища, а Марія Куруа пообіцяла, що наступна зустріч відбудеться вже у урочистій атмосфері під час відкриття дитячого майданчика.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь