A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

У Полтаві відбулися спеціалізована виставка «НАФТА. ГАЗ. СЕРВІС» та форум «Успішні практики соціального партнерства компаній ПЕК і територіальних громад Полтавщини»

Дата: 13.05.2021 15:42
Кількість переглядів: 832

Фото без опису13 травня голова Мартинівської сільської ради Віктор Котенко виступав на форумі «Соціальне партнерство: успішні практики соціального партнерства компанії ПЕК і територіальних громад Полтавщини» в рамках проведення спеціалізованої виставки нафтогазової промисловості «Нафта. Газ. Сервіс – 2021».

Даний захід, який мав на меті обговорення поточного стану та проблем видобутку, перспективних інвестиційних проєктів, планів робіт на поточний рік, важливих питань співпраці, організовано та проведено Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації і Міністерства енергетики та захисту довкілля.

     У форумі взяли участь голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов,

перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко,

керівник експертної групи директорату нафтогазового комплексу Міністерства енергетики України Владислав Рамазанов, голова Полтавської міської ради Олександр Мамай, директор Виставкового центру «ТіС» Сергій Семізаров,  керівники та представники паливно-енергетичних комплексів АТ «Укргазвидобування», «ДТЕК-Нафтогаз», ТОВ «Гео Альянс», СП «Полтавська газонафтова компанія», «Укрбурсервіс», «Укрнафта», «Полтавська бурова компанія», керівники територіальних громад (ОМС), органів виконавчої влади, народні депутати України, фахівці громадських організацій, профільних асоціацій.

   Даний захід проводиться на Полтавщині з 2004 року, сприяючи налагодженню тісних партнерських відносин між представниками територіальних громад та Паливно-енергетичних комплексів.

       Фото без описуУ першій частині роботи Програми форуму соціального партнерства «Успішні практики соціального партнерства компанії ПЕК і територіальних громад Полтавщини» слово мав Мартинівський сільський голова Віктор Котенко з Презентацією та доповіддю про співпрацю.

    Віктор Іванович зазначив, що за останній рік співпраці компанією Нафтогаз в місцевий бюджет Мартинівської територіальної громади сплачено податків понад 10 млн. грн. З них рентної плати – понад 9 млн. грн.  Конкретно до Мартинівської сільської ради сплачено податків 6 млн. 644 тис.грн., до Білухівської сільської ради – 2 млн. 715 тис. грн., до Варварівської сільської ради – понад 903 тис.грн.

  Дивізіоном Нафтогазу на території Мартинівської ТГ середньодобово видобувається близько 850 тисяч кубометрів газу, близько 12,5 тони конденсату та близько 1,7 тон нафти.

  Завдяки злагодженій та системній роботі з компанією Нафтогазу,  втілено в життя громади ряд проєктів, починаючи з 2017 року. Так,  за підтримки групи Нафтогазу проведено капітальний ремонт Мартинівського сільського будинку культури та будівництво майданчика дозвілля на суму 2,4 млн. грн., капітальний ремонт будинку культури, амбулаторії та бібліотеки в с. Білухівка на суму 2,1 млн. грн., капітальний ремонт Мартинівської АЗПСМ на суму 250 тис.грн., відновлено 1 км водогону в с. Білухівка по вул. Першотравневій на суму 263, 6 тис.грн., на суму 123 тис.грн. створено умови для спортивного дозвілля у с. Варварівка, та на суму 40 тис.грн. придбано посуд та покривала на ліжка у Варварівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат.

  З метою продовження партнерських відносин, цього року, а саме, 4 лютого, в рамках проведення соціального проєкту «Енергія розвитку»  нами підписано ще одну угоду на облаштування сучасною оргтехнікою комп’ютерних класів Варварівського та Білухівського НВК на суму 500 тис.грн.,  та облаштування ІТ – класу у опорному закладі «Мартинівська загальноосвітня школа I-III ступенів»  на суму 400 тис.грн. Зараз проводяться тендерні процедури та чекаємо на результатів.

  Загалом у 2021 році, беручи участь в конкурсі «Енергія розвитку» заплановано втілити в життя наступні проєкти: так, в рамках проєкту «Міцне здоров’я» планується закупити в стоматологічний кабінет Білухівської амбулаторії ЗПСМ стоматологічний рентген та візіограф; в рамках  проєкту «Сталий розвиток міст та спільнот» заплановано встановити 3 зупинки громадського транспорту у с. Варварівка; щодо проєкту «Якісна освіта» - є бажання закупити інтерактивну дошку в Мар’янівський навчальний заклад. 

  Також в процесі реалізації - Проєкт облаштування дитячого ігрового майданчика на території с-ща Вакулиха Мартинівської сільської ради, який компанія «Нафтогаз» фінансує у розмірі 100 тис.грн.

    Далі Віктор Іванович додав, що впевнений про подальші роки співпраці компанії «Нафтогаз» з Мартинівською громадою, які  будуть новими етапами досягнень у розвитку відносин.  Побажав компанії успіхів та процвітання.

   У другій частині роботи Програми форуму учасники зібрання обговорили уроки 2020 року та перспективні плани на майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь