A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Засідання виконавчого комітету сільської ради

Дата: 28.05.2021 14:23
Кількість переглядів: 655

    28 травня під головуванням Віктора Котенка у приміщенні сільського будинку культури відбулось засідання виконавчого комітету сільської ради. У роботі зібрання взяли участь члени виконкому та запрошені.

    У порядку денному виконавчий комітет сільської ради заслухав інформацію головного спеціаліста відділу освіти, культури та спорту Мартинівськї сільської ради  Олени Родик «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року». Для дітей, які проживають на території Мартинівської сільської ради, з 10 червня працюватимуть  4 заклади відпочинку з денним перебуванням. Фінансування видатків на оздоровлення та відпочинок дітей здійснюватиметься за рахунок сільського бюджету. Вартість дітодня – 50 грн. Заплановано оздоровити в поточному році 136 дітей, учнів початкової школи.

      З наступних 5-ти питань виступив заступник сільського голови Олександр Родик. Після викладення інформації доповідачем, виконавчий комітет схвалив та подав на затвердження сесії Мартинівської сільської ради  Стратегію розвитку Мартинівської громади до 2027 року, затвердив номенклатуру, обсяги та Програму місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Далі  затвердив план заходів щодо боротьби з карантинними організмами на території  сільської ради, рекомендувавши з даного приводу керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності, власникам  приватних домоволодінь, власникам торгівельної мережі забезпечити виконання    заходів по боротьбі з карантинними рослинами в період вегетації (з 1 червня по 30 вересня).

  Під час інформування про хід виконання рішення третьої позачергової сесії Мартинівської сільської ради «Про організацію виплати одноразової грошової допомоги з  бюджету  Мартинівської сільської територіальної громади», Олександр Анатолійович зазначив, що станом на 28.05.2021 постійною комісією сільської ради з надання одноразової грошової допомоги розглянуто 37 заяв  громадян, жителів громади, щодо надання одноразової грошової допомоги на лікування та у зв’язку із скрутним матеріальним станом, з них задоволено 35. (2 заяви повернуто у зв’язку із давністю  лікарських довідок про стан здоров’я). Всього із бюджету Мартинівської сільської ради на вирішення даних проблем громадян виділено 230 тис.грн.

  Потому заступник голови інформував про завершення оголошеного 1 квітня цього року конкурсу-огляду на кращий благоустрій будинків, який проводиться в рамках весняного двомісячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення до 1 червня. У зв’язку з цим виконком затвердив склад комісії по проведенню конкурсу-огляду, критерії оцінювання в номінаціях на присвоєння звання «Кращий двір» та «Кращий багатоповерховий будинок» та визначив термін проведення об’їзду населених пунктів територіальної громади (в період 2-4 червня) щодо обрання кращих господарів приватних та багатоповерхових будинків, а також прилеглих до них територій.

  Актуальним питанням для Мартинівської громади є встановлення банківського обладнання на території ОТГ.

    З метою його вирішення члени виконкому схвалили текст звернення до керівництва ПриватБанку про доцільність та рентабельність встановлення банківського обладнання на території Мартинівської громади.

   Потому на зібранні,  згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах», керуючись статтею 40, частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради створив спостережну комісію,  затвердив її персональний склад та Положення. Основними завданнями створеної  спостережної комісії є:  організація та здійснення контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання; організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання; надання допомоги у соціальній адаптації, звільненим від відбування покарання.

   Секретар виконавчого комітету Ігор Дроздович вніс на розгляд засідання питання технічного характеру, а саме, щодо зміни адреси житлового будинку у с. Мартинівці; про поліпшення житлових умов громадян і надання їм житлових приміщень, відповідно до їх звернень.

   Голова сільської ради Віктор Котенко виступив «По питанню розгляду листа ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування» про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля. Оцінивши суть проблеми та обговоривши викладену інформацію, члени виконкому дійшли до спільної думки, що спорудження оціночно-експлуатаційної свердловини № 530 Західно-Хрестищенького ГКР, підключення свердловини до установки підготовки вуглеводної сировини не є екологічно допустимими.

    У «Різному» слово мав член виконавчого комітету Олександр Далудін з пропозицією проведення громадських зустрічей з жителями с. Красне, с-ща Шевченка з метою обговорення та надання відповідей громадянам із земельних питань, роз’яснень та пропозицій щодо дотримання правил та норм благоустрою територій населених пунктів, та інше. Голова сільської ради запропонував провести таку зустріч 1 червня о 15.00 год. біля сільського будинку культури у с-щі Шевченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь