A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулась позачергова сесія Мартинівської сільської ради

Дата: 15.07.2021 15:39
Кількість переглядів: 1288

14 липня цього року під головуванням сільського голови Віктора Котенка в Мартинівському сільському будинку культури відбулось пленарне засідання X позачергової сесії сільської ради восьмого скликання.    

  У роботі зібрання взяли участь 19 депутатів сільської ради (із 22 обраних), заступник сільського голови Олександр Родик, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету сільської ради Ігор Дроздович, секретар сільської ради Олена Ляхова, начальники відділів апарату виконавчого комітету сільської ради, представники ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату імені Халтуріна», громадськість сіл.

 

  Перед початком роботи головуючий на пленарному засіданні ознайомив присутніх з порядком денним та вніс пропозиції щодо складу лічильної комісії.

По питанню щодо внесення змін до бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2021 рік слово мала начальник  фінансового відділу Юлія Думенко. Після цього депутати погодили рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Мартинівської сільської ради». 

 

"Про встановлення та затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Мартинівської сільської ради» доповідала начальник земельного відділу Ольга Думенко.

Потому депутати внесли зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Мартинівської сільської ради Карлівського району Полтавської області на 2021 – 2022 роки, зокрема, програму доповнили пунктом: «надання членам сімей загиблих (зниклих безвісти) учасників АТО/ООС та воїнів-інтернаціоналістів додаткової пільги у розмірі 50% знижки за житлово-комунальні послуги за рахунок коштів місцевого бюджету».

  Начальник управління правового та кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету Ірина Сущенко виступила «Про затвердження Передавального акту Варварівського ГСКП та затвердження Статуту Халтуринського ГСКП у новій редакції». Спочатку депутати відхилили (перенесли на наступну сесію) проект рішення, але після перерви, усвідомивши важливість даного питання, депутати прийняли рішення по ньому з внесенням певних змін до Статуту.

«Про зміну назви Мартинівської сільської ради Карлівського району Полтавської області, Виконавчого комітету Мартинівської сільської ради Карлівського району Полтавської області та інших її виконавчих органів» в зв’язку з ліквідацією Карлівського району депутати прийняли рішення одноголосно.

Оскільки на минулій сесії депутати рекомендували перенести питання «Про укладення трудового контракту з керівником комунального підприємства, що належать до комунальної власності Мартинівської сільської ради» на наступну сесію до слова запросили керівника даного підприємства Михайла Чернегу. Депутати задали останньому ряд запитань і прийняли рішення затвердити з ним контракт на 1 рік.

 Далі Ірина Сущенко ознайомила депутатів з проектом рішення «Про розгляд Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля «Спорудження оціночно – експлуатаційної свердловини №530 Західно – Хрестищенського ГКР на газ і конденсат, підземні споруди. Підключення свердловини до установки підготовки вуглеводневої сировини». Після обговорення даного питання на профільній постійній комісії та сесії, враховуючи громадську думку, було прийняте рішення вважати недопустимим  провадження планової діяльності, яка підлягає оцінці впливу на довкілля «Спорудження оціночно – експлуатаційної свердловини №530 Західно – Хрестищенського ГКР на газ і конденсат, підземні споруди. Підключення свердловини до установки підготовки вуглеводневої сировини» та направити його до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки та контролю, відділ оцінки впливу на довкілля для врахування в прийнятті їх постанови.

  Начальник відділу освіти, культури та спорту Тетяна Гречко озвучила проект рішення «Про затвердження проектної документації «Облаштування харчоблоку та капітальний ремонт даху та стін будівлі Опорного закладу «Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Депутати схвалили його одностайно. Наступне питання стосувалось реорганізації освітніх закладів Мартинівської сільської ради Полтавської області. Даним рішенням, в зв’язку з низькою наповнюваністю шкіл учнями Білухівський та Мар’янівський НВК перевести в статус гімназій.

Далі депутати одностайно затвердили Програму святкування дня села по Мартинівській сільській раді. Заходи будуть проводитись в Білухівці, Варварівці, Мартинівці та Мар’янівці.

Депутати затвердили Стратегію розвитку Мартинівської громади до 2027 року, яка попередньо була обговорена та схвалена рішенням виконавчого комітету Мартинівської сільської ради.

 Потому депутати розглянули ряд земельних питань. Затвердили включення до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності права оренди на які буде продано на земельних торгах у формі аукціону, прийняли позитивні рішення по клопотаннях ПСП «Орач», ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату ім. Халтуріна» та Лубенського та Харківського ЛВУМГ, частково задовольнили клопотання ПП «Агромаш» та залишили без задоволення клопотання ПРАТ «ВФ Україна», надавши заявникам відповідні роз’яснення.

Далі депутати детально розглянули та прийняли рішення згідно поданих заяв громадян з земельних питань.

  Протягом сесії відповіді на запитувану в ході обговорень інформацію надавали фахівці з правових питань: Ірина Сущенко,  Людмила Левошко, Павло Жмурко та Любов Пластун.

Загалом сесія була складна, тривала понад 6 годин, але завдяки конструктивній роботі депутатського корпусу всі питання були розглянуті та прийняті рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь