A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Протокол

Дата: 05.08.2021 11:58
Кількість переглядів: 253

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

ПРОТОКОЛ №8

засідання виконавчого комітету

від 23 липня  2021 року

    

     На засідання виконавчого комітету присутні 13 членів виконкому (список додається). Відсутні 10 (Якименко Н.О., Данець Т.М., Жмурко П.Я., Озаров В.М., Поправка О.А., Думенко Ю.Ю., Гречко Т.С., Супрун Н.М., Прощенко В.В., Панасенко Н.В.).

     Вів засідання Мартинівський сільський голова Котенко В.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

  1. Про стан захворюваності, вакцинації та поширення короновірусної інфекції   COVID-19 на території Мартинівської громади.
  2. Про схвалення звіту про виконання сільського бюджету за І півріччя 2021 року.
  3. Про створення міждисциплінарної команди
  4. Про затвердження Положення та складу комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
  5. Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини  та надання дозволу опікуну гр. Ковцуру С.О. на здійснення продажу нерухомого майна, що належить малолітньому  Дробітьку Б.В.
  6. Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини  та надання дозволу гр. Левошко Л.С. на дарування земельних ділянок  малолітній  доньці Бульбах О.Ю.
  7. Про Координаційну раду з питань реалізації заходів щодо соціального захисту осіб похилого віку при виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради.
  8. Про відзначення кращих представників територіальної громади з нагоди Дня незалежності України.
  9. Про розгляд скарги гр. Бохана В.Г.
  10. Про  розгляд заяви гр. Пучкової О.М.
  11. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 29.06.2021р. №60/2021 «Про надання дозволу на будівництво».
  12.  Різне.

 

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

СЛУХАЛИ: Про стан захворюваності, вакцинації та поширення короновірусної інфекції   COVID-19 на території Мартинівської громади.

ДОПОВІДАЛА: головний лікар комунальної установи «Карлівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Терентьєва Людмила Віталіївна. Вона повідомила, що короновірусна хвороба надзвичайно легко передається і дуже важко лікується. В Мартинівській громаді на COVID-19 перехворіло 177 чоловік. На даний момент на щастя хворих немає. Зараз у Карлівській ЦРЛ на лікуванні 3 хворих на короновірус і 2 зробили тест, який більш за все буде позитивним. Тобто, знову йде ріст. Єдиний спосіб вберегтися від захворювання або перенести його в легкій формі – це вакцинація. На даний час є вакцини від ковіду Астразенека (Нідерланди), Коронавак (Китай), Файзер (Німеччина, Бельгія), Модерна (США). На даний час зробили щеплення понад  4000 мешканців колишнього Карлівського району. В Мартинівську АЗПСМ було передано 100 доз короноваку, які були використані, сьогодні надано ще 100 доз. Тому всі бажаючі можуть вакцинуватись від ковіду в цьому закладі. ВИСУПИЛИ: Далудін О.І., Селезньов А.М., Ляхова О.Ю., які задавали питання кому не можна робити щеплення, яка різниця між вакцинами і чи встигають ці вакцини за етапами мутації вірусу, адже це вже 4 хвиля.

Терентьєва Л.В., яка відповіла, що не можна робити щеплення хворим в активній стадії, ефект дії всіх вакцин приблизно рівний і оскільки сам вірус в усіх мутаціях один і той же, то вакцина є ефективною.

Родик О.А., який запитав чи доцільно робити щеплення людям, які вже перехворіли на короновірус?

Терентьєва Л.В. відповіла, що щеплення треба робити всім, оскільки антитіла після хвороби в організмі 3 місяця, тоді як після 2 щеплень гарантовано рік. Котенко В.І. запитав чи покращиться імунітет після щеплення і чи треба робити щеплення в кого високий рівень антитіл?

Терентьєва Л.В. відповіла, що імунітет безумовно покращиться, а щодо антитіл, то якщо вони на рівні 14-16 то можна не щеплюватись.

Котенко В.І., який запитав через який термін треба робити повторне щеплення?

Терентьєва Л.В. відповіла, що повторне щеплення вакциною Астрозенек робиться через 12 тижнів, а Короновак і Файзер через 21-28 днів. Крім того, доповідач повідомила, що всі, хто пройшли подвійне щеплення можуть отримати безкоштовно сертифікат, що дасть змогу безперешкодно перетнути кордон і т.д. Закликала всіх робити щеплення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про схвалення звіту про виконання сільського бюджету за І півріччя 2021 року.

ДОПОВІДАЛА: в.о. начальника фінансового відділу Мартинівської сільської ради Рябченко О.П.,  яка ознайомила членів виконкому з основними показниками виконання доходної та видаткової частини сільського бюджету за І півріччя цього року..

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про створення міждисциплінарної команди.

ДОПОВІДАЛА: начальник служби у справах дітей Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення та складу комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В.., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини  та надання дозволу опікуну гр. Ковцуру С.О. на здійснення продажу нерухомого майна, що належить малолітньому  Дробітьку Б.В.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини  та надання дозволу гр. Левошко Л.С. на дарування земельних ділянок  малолітній  доньці Бульбах О.Ю..

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про Координаційну раду з питань реалізації заходів щодо соціального захисту осіб похилого віку при виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради.

ДОПОВІДАЛА: начальник управління правового та кадрового забезпечення Сущенко І.А., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про відзначення кращих представників територіальної громади з нагоди Дня незалежності України.

ДОПОВІДАВ: Дроздович І.А., секретар виконкому, який ознайомив членів виконкому з проектом рішення.

ВИСТУПИЛИ: Родик О.А., Іванілов О.І., які внесли пропозиції доповнити список кандидатів на відзначення наступними громадянами: Штець Василь Дмитрович та Перун Олександр Іванович.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про розгляд скарги гр. Бохана В.Г.

ДОПОВІДАВ: Родик О..А., заступник сільського голови, голова адміністративної комісії, який повідомив, що постановою №2 адміністративної комісії від 24.06.2021 р. «Про накладення адміністративного стягнення на гр. Бохана В.Г.» останнього було притягнено до адміністративної відповідальності згідно до ч.1 ст. 154 КУпАП у розмірі 3-х неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Гр. Бохан В.Г. на погодився з постановою адміністративної комісії подав скаргу для розгляду її виконавчим комітетом Мартинівської сільської ради та просим скасувати постанову №2 від 24.06.2021р.

         У своїй скарзі гр. Бохан В.Г. заперечував проти притягнення його до адміністративної відповідальності та стверджує, що його пояснення, додані до адміністративної справи, і в якій він визнає факт, що його собака вибігла 08.05.2021 року на вул. М. Розумовської с. Мар’янівка без намордника та повідка невірно трактовані ленами адмінкомісії. Також, гр. Бохан В.Г. у скарзі зазначає про те, що у зв’язку із відсутністю  Правил утримання домашніх тварин, прийнятих органом місцевого самоврядування, його безпідставно притягли до адміністративної відповідальності за порушення правил тримання собак і котів. Але його твердження суперечать дійсності.  В Правилах благоустрою  територій населених пунктів Мартинівської сільської ради Полтавської області, затверджених рішенням виконавчого комітету сільської ради № 32/2021 від 29.04.2021 року п.10 чітко регламентує утримання домашніх тварин. Дане рішення опубліковане на офіційному сайті сільської ради.

ВИСТУПИЛИ: Селезньов А.М., який зауважив, що штраф в 51 грн. це ніби насмішка. За такі речі треба наказувати сильніше.

Далудін О.І., який додав, що треба попередити гр. Бохана В.Г., що його дії недопустимі. Сьогодні його пес когось налякав, а завтра вкусить або ще гірше. Там ходять і малі діти і престарілі громадяни, які не в змозі себе захистити. Запропонував рішення залишити рішення адмінкомісії залишити в силі і зобов’язати гр. Бохана В.Г. сплатити штраф у вказаній сумі.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про  розгляд заяви гр. Пучкової О.М.

ДОПОВІДАЛА: староста Білухівського старостинського округу Бойченко А.М., яка зачитала заяву гр. Пучкової О.М., де остання скаржилася на те, що садиба її сусіда Руденка Д.М. в с. Білухівка, вул. Степова,1, який мешкає в Полтаві, заросла амброзією  полинолистою і на її дзвінки щодо приведення двору в належний стан не реагує.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 29.06.2021р. №60/2021 «Про надання дозволу на будівництво»..

ДОПОВІДАВ: Родик О.А., який ознайомив членів виконкому з проектом рішення.

ВИСТУПИВ: Селезньов А.М., який запропонував у проекті рішення у фразі «тимчасова будівля (гараж)» вилучити слово «гараж», оскільки останній не може бути тимчасовою будівлею і передбачає наявність фундаменту, а це вже капітальна будівля.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

Головуючий подякував всім за роботу і оголосив засідання закритим.

 

 

 

    Сільський голова                                            В.І. Котенко

 

    Протокол вів

    Секретар виконкому                                      І.А. Дроздович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь