Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету

Дата: 10.09.2021 11:40
Кількість переглядів: 548

   Фото без опису9 вересня під головуванням заступника голови Мартинівської сільської ради Олександра Родика відбулось позачергове засідання виконавчого комітету.

  Згідно порядку денного, по перших двох питаннях виступила начальник фінансового відділу Юлія Думенко. Під час розгляду питання  «Внесення змін до загального та спеціального фондів бюджету Мартинівської сільської територіальної громади» Юлія Юріївна повідомила, що у виняткових випадках рішення про внесення змін до бюджету в міжсесійний період має право приймати виконавчий комітет. Нині така потреба виникла. Перше, це збільшення суми на придбання ноутбуків для викладачів шкіл для дистанційного навчання. До вже виділеної на минулій сесії суми в 107300 грн. пропонується додатково виділити 19685 грн. Друге, в зв’язку зі зміною поточного ремонту віконних блоків в навчальних закладах на капітальний ремонт пропонується провести перерозподіл зазначених видатків, спрямувавши їх із загального на спеціальний фонд бюджету територіальної громади. Потому начальник фінансового відділу інформувала  «Про утворення робочої групи з питань формування проєкту бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2022 рік» та оголосила  склад цієї групи.

Фото без опису  По питанню «Затвердження мережі закладів освіти Мартинівської сільської ради на 2021-2022 навчальний рік» виступила головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Олена Родик. Мережу закладів освіти складають: Білухівська гімназія (45 учнів), Варварівський НВК (84 учня), Мартинівська ЗОШ (177 учнів) та Мар’янівська гімназія (41 учень). Загальна кількість учнів – 347. Є школи, в певних класах яких менше 5 дітей, тому з ними проводиться індивідуальне навчання.

    Щодо  нагородження педагогічних працівників та бібліотекарів Мартинівської територіальної громади з нагоди професійних свят, Олена Миколаївна озвучила список педагогічних працівників, які надані директорами шкіл для нагородження. Член виконавчого комітету Олександр Далудін запропонував до даного списку додати педагогів-пенсіонерів, що знаходяться на заслуженому відпочинку від кожного навчального закладу нашої громади.

Фото без опису   Свою пропозицію також внесла староста Білухівського старостату, член виконавчого комітету Алла Бойченко. Вона зазначила, що в останні роки відділ освіти Карлівської РДА преміював всіх працівників освіти з нагоди професійного свята. Запропонувала розглянути таку можливість преміювати цього року всіх педпрацівників з сільського бюджету.

   На сьогоднішній день в галузі освіти Мартинівської громади працює 135 працівників, включаючи техперсонал, кухарів і сторожів.

   З даного питання виконавчий комітет прийняв відповідні рішенні.

 Фото без опису  У подальшій роботі члени виконкому затвердили протокол №3 від 07.09.2021 року засідання місцевої комісії з питань формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних,  підтримку малих групових будинків та  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування, осіб з  їх числа. Та надали дозвіл на організацію безкоштовного харчування дитини-сироти Лукашенка Віктора Вікторовича. З цими питаннями виступила начальник служби у справах дітей Оксана Михайленко.

  Далі заступник сільського голови Олександр Родик інформував, що до виконкому Мартинівської сільської ради надійшло 3 заяви від мешканців           с. Мар’янівки з проханням надати їм поштову адресу на частину ангару, яку вони отримали при розпаюванні майна ПСП «Хлібороб» в 2007 році з метою оформлення технічної документації та права власності на свої частки. Дане питання вирішено позитивно.

Фото без опису  У «Різному» слово мав староста  Варварівського старостинського округу Михайло Данець, який повідомив, що в зв’язку зі змінами в законодавстві з 1 серпня цього року старости не можуть бути членами виконкому за посадою. Тому просив врегулювати це питання. Крім того, запропонував винести на розгляд бюджетної комісії та сесії сільської ради питання про виділення 50 тис. грн. на благоустрій дитячого майданчика в с. Варварівка, а також коштів на ремонт адмінбудівлі старостату. Також просив вивчити можливість зробити традиційним турнір з футболу на кубок голови Мартинівської сільської ради, який цього року було проведено на день села у Варварівці, і проводити його щорічно.

 Далі слово взяла директор Мартинівського сільського будинку культури Наталія Панасенко, яка  повідомила, що 14 жовтня відзначається свято День захисника України. Було б доречно з цієї нагоди відзначити всіх учасників АТО і вручити їм відзнаки з матеріальною допомогою. З метою позитивного вирішення цього питання Олександр Родик дав доручення відділу освіти, культури та спорту провести звірку всіх учасників АТО по громаді і подати бюджетний запит на розгляд постійної комісії та сесії сільської ради.

   На цьому засідання виконавчого комітету підійшло до завершення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь