A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулося засідання позачергової дванадцятої сесії сільської ради

Дата: 12.11.2021 14:14
Кількість переглядів: 683

        12 листопада  відбулось пленарне засідання позачергової ХIІ сесії сільської ради восьмого скликання, яке провів сільський голова Віктор Котенко.Фото без опису

            У роботі зібрання взяли участь 13 депутатів (із 22 обраних), заступник сільського голови Олександр Родик, старости Білухівського та Варварівського старостинських округів, працівники апарату виконавчого комітету сільської ради, представники ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату імені Халтуріна», голови фермерських господарств, запрошені гості.

Першим питанням порядку деннного депутати внесли зміни до програми підтримки КП «Халтуринське ГСКП».

 

Фото без описуДиректор підприємства Михайло Чернега повідомив, що дане питання було детально обговорено на останньому засідання бюджетної комісії та рекомендоване для затвердження на сесії сільської ради. Зокрема, пропонується додатково виділити кошти в сумі 15 тис. грн. на ремонт вентиляційної системи спортивного залу, 24 тис. грн. на ремонт системи вуличного освітлення, 50 тис. грн. на реєстрацію нової техніки в МРЕО, 84,7 тис. грн. на придбання господарських товарів та лічильників, 15 тис. грн. на встановлення Новорічної ялинки в с. Білухівці, 26,3 тис. грн. планується виділити на придбання корчувача пнів, ще 18 тис. грн. – на придбання причепа для легкового автомобіля для обслуговування Білухівського старостинського округу, 42 тис. грн. на придбання спортивного тренажера в Білухівський спортзал, на станцію захисту свердловин виділили 14 тис. грн., на придбання новорічних гірлянд для Білухівського та Варварівського старостатів виділили, відповідно, 14 та 10 тис. грн., 50 тис. грн. виділили на ліквідацію аварійних дерев, ще 20 тис. грн. для придбання електроколуна.

 Фото без описуДалі депутати розглянули питання, що стосуються бюджету Мартинівської сільської територіальної громади у 2021 році. А саме, затвердили  звіт про виконання бюджету Мартинівської сільської територіальної громади за 9 місяців 2021 року по доходах в сумі 64 637 942,94 грн і по видатках в сумі 48 145 378,56  грн.  Затвердили рішення  «Про внесення змін до загального та спеціального фондів бюджету Мартинівської територіальної громади. Зокрема, в зв’язку з виробничою необхідністю, встановленим фактом перевиконання дохідної частини загального фонду бюджету на 118% станом на 01 листопада 2021 року, збільшили видаткову та дохідну частини  бюджету  на 2021 рік в розмірі 2 169 000,00 грн. З даних питань доповідала начальник фінансового відділу Юлія Думенко.Фото без опису

Потому депутати внесли доповнення до Програми соціального захисту населення. За пропозицією начальника Служби у справах дітей Оксани Михайленко Програму доповнили пунктом такого змісту: «надання одноразової матеріальної допомоги опікунам, піклувальникам та усиновлювачам (до дня усиновлення)».

            Щодо розгляду освітніх питань, з якими виступила головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Олена Родик, то депутати, враховуючи рекомендації  постійної комісії сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку,  одноголосно підтримали Програму забезпечення подарунками до новорічних та різдвяних свят дітей закладів дошкільної та закладів загальної середньої освіти Мартинівської сільської ради на 2021 рік. З місцевого бюджету виділено кошти в сумі 81,200 грн для придбання подарунків до свят для 345 учнів закладів загальної середньої освіти та 58 вихованців закладів дошкільної освіти. Нехай новорічні та різдвяні свята будуть приємними і солодкими для дітлахів!

Також затверджено Програму забезпечення службовим житлом педагогічних працівників Мартинівської сільської ради. Вона спрямована на розв’язання проблем щодо поліпшення умов  проживання та запровадження ефективного механізму забезпечення житлом  педагогічних працівників у сільській місцевості.

Далі Мав слово заступник сільського голови Олександр Родик.Депутати одноголосно підтримали питання «Про затвердження Програми енергозбереження та розвитку альтернативних джерел енергії Мартинівської сільської ради на 2021-2025 роки», «Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища Мартинівської сільської ради на 2021-2024 роки», «Про створення комісії з обстеження зелених насаджень та затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах Мартинівської сільської ради». Більшістю голосів депутати прийняли рішення про зменшення розміру орендної плати ФОП Рисухіній Л.М. за користування нерухомим майном, що належить до комунальної власності Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

       Фото без опису     Після цього начальник управління правового та кадрового забезпечення Ірина Сущенко виступила з питань «Про створення та затвердження Положення про комісію щодо визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам на території Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області», «Про вступ до Всеукраїнської асоціації громад», «Про підтримку законопроєкту № 1015 «Про внесення змін до статті 93 Конституції України щодо законодавчої ініціативи народу», «Про надання згоди на приймання в комунальну власність Мартинівської територіальної громади в особі Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області сміттєвоза із боковим завантаженням (бункер 9.0 м3)», «Про прийняття у комунальну власність Мартинівської територіальної 

громади в особі Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області сміттєвоза з додатковим обладнанням». Депутатами були прийняті відповідні рішення.

 

    Фото без описуПотому депутати  прийняли відповідні рішення щодо земельних питань, з якими виступила начальник земельного відділу апарату виконавчого комітету сільської ради Ольга Думенко. Зокрема, було розглянуто питання «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту села Білухівка Мартинівської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області», «Про розгляд клопотань ПП «Агромаш», заяви громадян із земельних питань.

На цьому сесія завершила свою роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь