A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про створення постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади.

Дата: 01.12.2021 16:22
Кількість переглядів: 1057

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 25 листопада 2021 року            с. Мартинівка                        № 105/2021

 

Про створення постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади


На виконання  статті 12 Закону України «Про відходи», постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1217 «Про затвердження Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів», з метою запобігання або зменшення обсягів утворення відходів, додержання умов поводження з ними, запобігання негативному впливу їх на навколишнє природне середовище і здоров'я людей та керуючись статтями 26, 30, 33 Закону  України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком сільської ради

В И Р І Ш И В:

1. Створити постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади (додаток 1).

2. Затвердити Положення про постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади (додаток 2).

3. Ініціювати на найближчому засіданні сесії Матринівської сільської ради питання щодо внесення змін до штатного розпису апарату виконавчого комітету Мартинівської сільської ради в частинні введення посади головного спеціаліста з питань благоустрою земельного відділу апарату виконавчого комітету Мартинівської сільської ради в кількості 1 штатна одиниця.

4. Контроль  за  виконанням  даного  рішення   залишаю за собою.

Головуючий на засіданні,

заступник сільського голови                             О.А. Родик                                                                                   

 

Додаток 1  

до рішення виконавчого комітету

сільської ради  

від 25.11.2021 року № __/2021

 

Склад 

постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади

Дроздович Ігор Анатолійович

- керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, голова комісії; 

 

 

   

Думенко Ольга Миколаївна

- начальник земельного відділу, секретар комісії.

   
 

Члени комісії:

 

 

Чернега Михайло Олегович

- директор КП «Халтуринське ГСКП»;  

Бойченко Алла Миколаївна

- староста Білухівського старостинського округу;

Данець Михайло Федорович

 

Захожай Олександр

Леонідович

- староста Варварівського старостинського округу.

 

 

  •  дільничний інспектор  (за згодою)

      

Секретар виконкому                                І.А. Дроздович

           

 

Додаток 2  

до рішення виконавчого комітету

сільської ради  

від 25.11.2021 року № __/2021

 

Положення

про постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади

 

І. Загальні положення

1.1. Це положення розроблене відповідно до статті 12 Закону України «Про відходи» та Постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1217  «Про порядок виявлення та обліку безхазяйних відходів», якими визначаються особливості управління безхазяйними відходами.

1.2. Комісія з питань поводження з безхазяйними відходами є координаційним органом, утвореним з метою організації ефективної роботи щодо виявлення, обліку та мінімізації небезпечного впливу на навколишнє природне середовище і здоров'я населення безхазяйних відходів та визначення власника безхазяйних відходів.  

1.3. Безхазяйними вважаються відходи, що не мають власника або власник яких не відомий (далі відходи).

ІІ. Порядок виявлення та обліку безхазяйних відходів

2.1. Підставами для здійснення процедур визначення відходів та наступного їх обліку можуть бути заяви (повідомлення) громадян, підприємств, установ та організацій, засобів масової інформації, результати інспекційних перевірок Міністерства охорони навколишнього природного середовища, санітарно – епідеміологічної служби, органів місцевого самоврядування.

2.2. Заяви (повідомлення) про факти виявлення відходів подаються до виконавчого комітету сільської ради та розглядаються на черговому (позачерговому) засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами (далі – комісія).

2.3. Комісія визначає кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь їх небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини та вживає заходів до визначення власника відходів.

2.4. За результатами своєї роботи комісія складає акт (згідно Додатку до Положення), який передається до виконавчого комітету сільської ради для вирішення питання про подальше поводження з відходами.

2.5. На підставі акта комісії виконавчий комітет сільської ради приймає рішення щодо подальшого поводження з відходами та, в разі необхідності, вживає заходи щодо порушення справи про притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства про відходи та відшкодування заподіяної шкоди.

2.6. У разі визначення власника відходів він несе повну відповідальність за додержання умов поводження з ними та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище відповідно до положень Закону України « Про відходи».

2.7. Облік відходів, щодо яких встановлено власника, здійснюється відповідно до статті 26 Закону України «Про відходи». Відходи, повернуті власнику або у державну чи комунальну власність, обліковуються за ними за встановленою вартістю, з одночасним збільшенням додаткового капіталу такої юридичної особи.

ІІІ. Функції комісії

3.1. Розгляд і підготовка пропозицій щодо раціонального поводження з безхазяйними відходами;

3.2. Здійснення моніторингу за використанням відходів з урахуванням їх ресурсної цінності і вимог безпеки для здоров’я людей і навколишнього природного середовища;

3.3. Організація та проведення заходів щодо виявлення та обліку безхазяйних відходів на території сільської ради.

ІV. Права комісії

4.1. Комісія має право розглядати пропозиції щодо розробки місцевих програм поводження з безхазяйними відходами;

4.2. Залучати працівників підприємств, установ і організацій різних форм власності (за згодою) до розгляду питань, що належать до їх компетенції;

4.3. Одержувати, у межах визначених законодавством, від підприємств, установ і організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї функцій.

 

V. Організація роботи комісії

5.1. Керівництво роботою Комісії здійснює її голова, який організовує роботу та несе персональну відповідальність за виконання покладених на неї функцій.

5.2. Формою роботи комісії є засідання, які проводяться в разі потреби. Засідання комісії є правочинним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів.

5.3. Рішення комісії приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість членів комісії, що беруть участь у засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним.

5.4. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписується головою і секретарем комісії.

   

Секретар виконкому                                         І.А. Дроздович

 

Додаток до Положення

АКТ

«___»______________ 20___ р.                                   ___________________

                                                                                    (назва населеного пункту)

Засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Мартинівської сільської територіальної громади

Комісією у складі, ________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

(П.І.Б.підпис)

в присутності ____________________________________________________

                       _____________________________________________________

(П.І.Б., посада, місце роботи, підпис)

проведено перевірку несанкціонованого і неконтрольованого сміттєзвалища на території Мартинівської сільської територіальної громади, за адресою:________________________________________________________

в результаті перевірки виявлено:  ___________________________________

________________________________________________________________

З метою запобігання або зменшення обсягів утворення відходів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ і неконтрольованих звалищ відходів, на виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 1998 року № 1217 «Про затвердження Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів», відповідно до статті 12, 21 Закону України «Про відходи», пропонується вжити наступних заходів:

№ п/п

Адреса, морфологічний склад ТПВ

Пропозиції комісії

     

 

 

 

 

 

 

 

Підпис голови комісії _______________________________

Підпис секретаря комісії _____________________________

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь