A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Протокол

Дата: 27.01.2022 08:31
Кількість переглядів: 234

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

ПРОТОКОЛ №15

засідання виконавчого комітету

від 24 січня  2022 року

    

     На засіданні виконавчого комітету присутні 19 членів виконкому. Відсутні 6 (Якименко Н.О., Данець Т.М., Жмурко П.Я., Таценко Є.М., Панасенко Н.В., Михайленко О.В.).

     Вів засідання Мартинівського сільського голови Котенка В.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

  1. Про збільшення дохідної та  видаткої частини загального фонду бюджету Мартинівської сільської територіальної громади (код бюджету 16567000000).
  2. Про підсумки розвитку культури на території Мартинівської сільської ради за 2021 рік та завдання на 2022 рік.
  3. Про затвердження плану роботи комісії з питань ТЕБ та НС на території сільської ради у 2022 році.
  4. Про затвердження Плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру на території Мартинівської сільської територіальної громади на 2022-2023 роки.
  5. Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг Мартинівської сільської ради.
  6. Про організацію громадських робіт на території Мартинівської сільської територіальної громади в 2022 році.
  7. Про затвердження Положення про службове житло.
  8. Різне.

 

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

СЛУХАЛИ: Про збільшення дохідної та  видаткої частини загального фонду бюджету Мартинівської сільської територіальної громади (код бюджету 16567000000).

ДОПОВІДАЛА: начальник фінансового відділу Думенко Ю. Ю., яка зазначила, що відповідно до частини 7 ст. 108 Бюджетного кодексу України, на виконання рішення Мартинівської сільської ради «Про бюджет Мартинівської сільської територіальної громади на 2022 рік» від 21.12.2022 року виконкому сільської ради делеговано повноваження у міжсесійний період приймати рішення щодо збільшення (зменшення) обсягу дохідної та видаткової частин громади у разі зміни обсягів міжбюджетних трансфертів з Державного та місцевих бюджетів та здійснювати їх розподіл  між головними розпорядниками коштів.

В зв’язку з виробничою необхідністю в міжсесійний період пропонується збільшити обсяг дохідної частини бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2022 рік по ККД 41040500 - дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, зокрема: визначити головним розпорядником коштів відділ освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради по КПКВК МБ 0611021, КЕКВ 2274-239 400,00 грн, по КПКВК МБ 0611021, КЕКВ 2273-302 000,00 грн.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про підсумки розвитку культури на території Мартинівської сільської ради за 2021 рік та завдання на 2022 рік.

ДОПОВІДАЛА: Гречко Т.С., начальник відділу освіти, культури та спорту (інформація додається).

ВИСТУПИЛИ: Котенко В.І., який зауважив, що цифри по відвідуванню бібліотек явно завищені. Навіщо бібліотекарам доводити план відвідувань, адже це не виробництво де є плани, норми виробництва і т.д. Скільки прийшло людей, стільки і показуйте, а не займатись приписами.

Гречко Т.С., яка відповіла, що кількість відвідувачів – це не кількість людей, що приходили. Є певні громадяни, які є постійними читачами і кожен їх візит в бібліотеку вважається окремим відвідуванням. Тому і така статистика.

Родик О.А., заступник сільського голови, який повідомив, що зараз активно йде робота по уточненню проектно-кошторисної документації та проведенню ремотних робіт в клубних закладах громади. Проводиться ремонт в Мар’янівському та Краснянському клубах. При проведенні ремонту в Мартинівському СБК плануємо перевести туди бібліотеку. Крім того, плануємо придбати бодай по 1-2 комп’ютери в кожну бібліотеку.

Данець М.Ф., староста Варварівського старостинського округу, який запитав чи можна якось списати застарілий книжковий фонд, який не використовувався понад 10 років. Книжковий фонд поповнюється, а старі не списуються. Скоро між стелажами буде неможливо пройти.

Гречко Т.С., яка відповіла, що процедура списання книжкового фонду досить складна. Дане питання будуть вивчати.

Далудін О.І., який запитав чому бібліотеки знаходяться в орендованих приміщеннях і як буду опалюватись Мартинівська бібліотека у разі її перенесення в СБК?

Родик О.І., який відповів, що приміщення орендуються бо бібліотеки не є їх власниками, а опалюватись приміщення буде електричними підвісними обігрівачами (Білюкс), виробник  - Полтавське підприємство. Їх вже перевірили на практиці і вони довели свою ефективність.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження плану роботи комісії з питань ТЕБ та НС на території сільської ради у 2022 році.

ДОПОВІДАВ: Родик О.А., який ознайомив присутніх з планом роботи вказаної комісії на 2022 рік.

ВИСТУПИЛИ: Тимошко П.О., спеціаліст КП «Халтуринське ГСКП», який повідомив, що більш-менш облаштоване місце відпочинку біля водойми в с. Білухівка. Чи не заставлять нас робити аналіз води і т.д.

Родик О.А., який відповів, що даний пляж є стихійним. А на паспортизовані пляжі такі вимоги і такі витрати, що ми до цього зараз просто не готові. Просто провести роботу, особливо серед школярів про правила поводження на воді і т. ін.

Прощенко В.В., член виконкому, який повідомив, що відповідна робота у школах проводиться.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження Плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру на території Мартинівської сільської територіальної громади на 2022-2023 роки.

ДОПОВІДАВ: Родик О.А., який ознайомив з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг Мартинівської сільської ради.

ДОПОВІДАЛА: Лініченко І.В., начальник Центру надання адміністративних послуг, яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про організацію громадських робіт на території Мартинівської сільської територіальної громади в 2022 році.

ДОПОВІДАВ: Тимошко П.О., який повідомив, що до громадських робіт у 2022 році планується залучити 60 осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості: 30 чоловік у квітні і по 10 осіб на кожен місяць літа. На заробітну плату їм передбачено 422,8 тис. грн, нарахування на зарплату – 93,1 тис. грн.

Бойченко А.М., староста Білухівського старостинського округу, яка запитала, як будуть здійснюватися громадські роботи в літні місяці по старостатах?

Тимошко П.О., який відповів, що можливо це буде мобільна бригада, яка буде виїжджати в певні дні  в один із населених пунктів громади.

Бойченко А.М., Данець М.Ф., які зауважили, що виїзди бригади їх не влаштовують. Це мають бути місцеві жителі, які щодня будуть трудитися в старостинських округах.

Далудін О.І, який запитав чи будуть забезпечені мотокосами віддалені села громади і чи будуть косити вулиці?

Тимошко П.О., який відповів, що мотокоси будуть у всіх селах громади. Придбали косарку на комунгосп і в цьому році будемо косити узбіччя доріг і т.д. Але косити там де є господарі ми не маємо права і не будемо. Одне діло скосити траву біля водонапірної башти, що обслуговує громаду і зовсім інше обкошувати чийсь оброблений город.

Данець М.Ф., який повідомив, що при подачі звіту по житлофонду від надав інформацію про безхозні двори, а їх по Варварівці понад 200.

Сущенко І.А., яка повідомила, що для того, щоб визнати майно безхозним треба пройти досить складну процедуру, а у вашій ситуації – це просто садиби без встановленого власника.

Котенко В.І., який дав доручення керівництву ГСКП узгодити питання по видах робіт, штату працівників в літні місяці з старостатами і дотримуватись кошторису.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про службове житло.

ДОПОВІДАЛА: Сущенко І.А., начальник управління правової та кадрової роботи, яка ознайомила присутніх з основними аспектами Положення про службове житло.

ВИСТУПИВ: Данець М.Ф., який запропонував все ж залишити в Положенні норму, що працівнику, який безперервно пропрацював в установі, яка подавала клопотання про виділення службового житла, понад 10 років, надати йому праву на приватизацію житла.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Різне.

ВИСТУПИЛИ: Далудін О.І., який повідомив, що він подав на реєстрацію клопотання від районної організації ветеранів війни в Афганістані про виділення з сільського бюджету 10 тис. грн. для діяльності громадської організації. Аналогічні звернення направлено в Карлівську та Ланнівську громади.

Сущенко І.А., яка відповіла, що це питання легше врегулювати виділивши всім «афганцям» Мартинівської ТГ одноразову грошову допомогу, з якої вони б частку віддали на діяльність організації. Без цільової програми виділити кошти на громадську організацію неможливо. Тим більше, що вона є районною.

Далудін О.І., який відповів, що не кожен з членів організації піде на це. Хтось готовий віддати все, а хтось покладе цю допомогу в кишеню і піде додому.

Котенко В.І., який дав доручення юридичному та фінансовому відділам вивчити дане питання і надати пропозиції.

Далудін О.І., який просив посилити контроль за збереженням лісосмуг і лісів. Негайно інформувати його про факти незаконної вирубки.

Родик О.А., який відмітив, що першочергово слід провести їх інвентаризацію. Без цього ми не знаємо за чим слідкувати і хто їх власник.

 

Головуючий подякував всім за роботу і оголосив засідання закритим.

 

Головуючий на засіданні,

Сільський голова                                               В.І. Котенко

                                                                                        

Протокол вів

    Секретар виконкому                                      І.А. Дроздович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь