A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

В Україні триває реформа «Укрпошти», в рамках якої впроваджується низка змін

Дата: 17.02.2022 15:07
Кількість переглядів: 310

   В Україні триває реформа «Укрпошти», в рамках якої впроваджується низка змін. Одне із нововведень – це пересувне відділення поштового зв’язку. Про це йшлося під час робочої зустрічі представників Полтавської дирекції Укрпошти з керівництвом територіальних громад 16 лютого цього року, яка відбулась у приміщенні Карлівської міської ради. У зібранні взяли участь представники Мартинівської територіальної громади: очільник сільської ради Віктор Котенко, староста Білухівського старостинського округу Алла Бойченко та староста Варварівського старостинського округу Михайло Данець.

Начальник Полтавської дирекції Укрпошти Юрій Набасов пояснив для чого необхідні зміни та як це покращить якісь наданих послуг, умови праці.

Що таке пересувне відділення поштового зв’язку

Пересувне відділення поштового зв’язку – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у села та селища з населенням до 1200 жителів. Пересувні відділенні потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги. 

Як працюватиме пересувне відділення

На Полтавщині буде 130 авто для ПВПЗ, наразі закуплено вже 50. Автомобіль обладнаний кондиціонером, робочим місцем, для працівників придбають планшети. До складу екіпажу входитиме три людини: водій, він же інкасатор, начальник відділення та листоноша.

 

Начальник пересувного відділення поштового зв’язку залишатиметься у точці присутності та прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний телефон тощо. Водій-супроводжувач та листоноша в авто пересувного відділення поштового зв’язку доставлятимуть пенсії, періодичні видання, посилки, реалізовуватимуть товари широкого вжитку, прийматимуть платежі біля домівок користувачів.

Можна буде також замовити малогабаритну побутову техніку та ліки.

Таким чином, маломобільні клієнти так само отримуватимуть послуги біля своїх домівок, як і раніше. По суті, якщо раніше в селі було стаціонарне відділення Укрпошти та приходив листоноша, то зараз буде приїжджати авто (що дасть можливість доставляти більшу кількість відправлень) та кілька днів на тиждень буде працювати відділення у форматі точки присутності.

Перші тижні пересувні відділення працюватимуть в тестовому режимі. Паралельно працюватимуть відділення в старому та новому форматах, щоб вивчити детальніше населений пункт та фактично побачити скільки часу потрібно на обслуговування жителів.  Свою роботу ПВПЗ розпочнуть                    

з 1 березня за встановленим графіком.

Що буде з листоношами

За словами Юрія Набасова, по області необхідно буде сформувати 147 бригад пересувних поштових відділень, в першу чергу буде запропоновано роботу поштовим співробітникам, де буде замінено формат обслуговування.

  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь