A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

20 лютого в Україні щорічно відзначають День пам'яті Героїв Небесної сотні

Дата: 18.02.2022 11:22
Кількість переглядів: 253

   Фото без опису 

 Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеї демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

  Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім'я вищих ідеалів, одним із яких була гідність. 

...Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції та визвольних змагань часів Другої світової війни. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

Фото без опису

   Минає восьма  річниця від трагічних подій на Майдані. Але, на превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчилися біль і страждання України, проклятий ворог хоче розділити нашу землю, змінити історію, знищити українську націю.
  Від початку АТО на Сході України загинули біля 14 тисяч чоловік, серед них – військові та цивільні. Жертвами військового конфлікту стали близько 41-44 тисячі осіб.  Кремлівська влада не хоче бачити єдиною, сильною і, головне, Європейською нашу державу, і тому вона постачає великий арсенал зброї для сепаратистів на Сході України, щоб порушити територіальну цілісність України.

Фото без опису

  Наші солдати, якими сьогодні гордиться весь народ, ніколи не дозволять здійснитися путінським планам. Бо в їхніх серцях горить вогонь любові до рідної землі і велика віра в перемогу.

  Захищаючи рідну землю від ворога, вони віддають найдорожче – своє життя.      І ми сьогодні з сильним болем та великою гордістю згадуємо своїх  земляків,  які загинули  у боротьбі з російським агресором, серед них  Герой Дмитро Барвін, який залишився вірним Присязі і виконав свій військовий обов’язок до кінця, йому присвоєно посмертно орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Біль стискає і серце, і груди
За тих, що у вічність пішли,
Імена їх народ не забуде
У безсмертя вони відійшли.
А так їм хотілося жити
У вільнім і ріднім краю,
Промінчику сонця радіти
І мрію здійснити свою.
Та ні, не судилось їм жити,
Бо кат обірвав їм життя,
Та свободу не можна убити.
Немає цьому вороття.
То ж будьмо ми гідні героїв
І пам’ять про них збережем.
Нам не треба пролитої крові,
Та за свободу ми далі підем.

(Марія Сковронська. “За тих, що у вічність пішли”)

Фото без опису

 Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні та всім воїнам АТО, які поклали своє життя, захищаючи незалежність і майбутнє нашої Батьківщини.

Герої не вмирають! А живуть в наших душах, торкаються струн нашого серця. 
Ми закликаємо вас
в ці дні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.  Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь