A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про проект Програми оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП» Мартинівської сільської ради на 2022 рік

Дата: 28.02.2022 14:47
Кількість переглядів: 485

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                  Полтавського району Полтавської області

        ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від 23 лютого 2022 року        с. Мартинівка              № 127/2022

 

Про проєкт Програми оновлення

матеріально-технічної бази

бюджетних установ, організацій

та КП «Халтуринське ГСКП»  

Мартинівської сільської ради

на 2022 рік

 

Відповідно до пункту 16 частини першої статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

 

В И Р І Ш И В :

 

         1. Затвердити проєкт Програми оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради на 2022 рік, що додається.

           2. Виконкому Мартинівської сільської ради подати проєкт вказаної Програми на затвердження чергової сесії Мартинівської сільської ради.

  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови Родика О.А.

 

Сільський голова                                                 Віктор Котенко

 

 

Додаток

до рішення ­­виконавчого комітету Мартинівської сільської ради  

від 23 лютого 2022 року № 127/2022

 

 

П Р О Г Р А М А
оновлення матеріально-
технічної бази
бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради на 2022 рік

 

 

 

 

с. Мартинівка - 2022 р.

 

  1. Загальні положення

Програма оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради на 2022 рік розроблена на підставі статті 91 Бюджетного кодексу України, відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“.

Для забезпечення виконання наданих повноважень та статутних завдань старостати, бюджетні установи та організації, а також комунальне підприємство «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради потребують залучення додаткового фінансування.

  1. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

Переважна більшість службового автотранспорту та спецтехніки, що знаходяться на балансі виконавчого комітету та КП «Халтуринське ГСКП» Мартинівської сільської ради морально та фізично застаріла, має значний знос і потребує суттєвих регулярних фінансових ресурсів на його утримання та ремонт. Крім того, наявна кількість спецтехніки  не забезпечує вирішення найбільш нагальних проблем, що виникають в населених пунктах Мартинівської територіальної громади. Тому, з метою раціонального використання бюджетних коштів, вирішення проблемних питань життєдіяльності громади, з метою більш ефективного використання комунального майна громади, оновлення виробничих потужностей та зміцнення їх матеріально-технічної бази, створенню належних умов праці персоналу розроблено дану Програму.

Для покращення благоустрою та створення комфортного середовища для проживання необхідно забезпечити утримання в належному санітарному стані території населених пунктів сільської територіальної громади та утримання доріг загального користування місцевого значення.

Загальною проблемою населених пунктів громади, що «лягяє на плечі» ГСКП, є наявність стихійних сміттєзвалищ,  що викликає забруднення навколишнього природного середовища відходами, погіршення епідеміологічного благополуччя населення. Завданням підприємства є також обслуговування доріг та вулиць комунальної власності, очищення від снігових заметів, забезпечення утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів громади. Наявної техніки і механізмів у комунального підприємства недостатньо. Проблему можна було б вирішити шляхом придбання ескаватора – навантажувача (Manitou MBL-X920) з додатковим обладнанням для розширення спектру виконання ним функцій. Ці самохідні комплекси виділяються багатофункціональністю робочих операцій. Одна така машина здатна рити котловани, переміщувати вантах, розрівнювати ґрунт. З навісного обладнання є ківші, різноманітні захвати, платформа і кран-балка. Спектр робіт зростає ще більше: крім земельно-дорожніх робіт можна з його допомогою обслуговувати скважини та водонапірні башти, вуличне освітлення тощо.

 

Крім того, потребує нагального вирішення питання організації роботи відділу місцевої пожежної охорони. Першочерговим завданням при цьому є придбання сучасного пожежного автомобіля на базі МАЗ-5309С5, який би забезпечив пожежну безпеку для мешканців усіх населених пунктів Мартинівської сільської територіальної громади.

Часто виникають питання забезпечення автотранспортом мешканців Мартинівської сільської територіальної громади для участі в різноманітних культурно-масових та спортивних заходах, як в межах громади так і в інші регіони області та держави. На даний час така можливість практично відсутня через брак відповідної техніки. Вирішити дану проблему можна придбавши мікроавтобус.

Службовий легковий автотранспорт, яким користуються старости Варварівського та Білухівського старостинських округів (Славута, 2004 та 2005 років випуску) морально та фізично застарів, має значний знос і потребує суттєвих регулярних фінансових ресурсів на запчастини та ремонт. Є нагальна потреба в придбанні нових службових автомобілів старостам Варварівського та Білухівського старостинських округів. Крім того, для належного виконання посадових обов’язків заступником сільського голови та службових обов’язків працівниками КП «Халтуринське ГСПК» є нагальна потреба в придбанні ще двох легкових автомобілів з підвищеною прохідністю.

Придбання нової спецтехніки дозволить старостатам та комунальному підприємству надавати більш якісні послуги по вивезенню твердих побутових відходів та проведенню санітарної очистки місць загального користування, що забезпечить зменшення стихійних сміттєзвалищ та покращить благоустрій територій населених пунктів громади

  1. Мета Програми

Метою Програми є:

зміцнення матеріально-технічної бази підприємств, установ, організацій Мартинівської громади, розширення переліку послуг;

належне виконання посадовими особами та службовцями своїх обов’язків;

своєчасна санітарна очистка населених пунктів Мартинівської сільської територіальної громади;

утримання в безпечному стані вулично-дорожньої мережі населених пунктів селищної громади, своєчасне усунення пошкоджень, наслідків стихій, надзвичайних ситуацій;

економія коштів на проведення позапланових поточних ремонтів; забезпечення ефективної роботи підприємств, бюджетних установ, організацій.

 

  1. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,
    обсягів та джерел фінансування

Програма передбачає придбання:

- пожежного автомобіля на базі МАЗ-5309С5 (4х4);

- ескаватора – навантажувача (Manitou MBL-X920) з додатковим обладнанням для розширення спектру виконання ним функцій;

- навантажувач (MT-X 1840);

- мікроавтобус Ford;

- службовий автомобіль Niva Travel (2шт);

- службовий автомобіль Lada Granta (2шт);

- трактор (типу МТЗ – 1221.2с «Тропік»);

-  трактор (типу МТЗ);

-  інші спецзасоби для даних видів техніки щодо розширення їх функціональнрго призначення;

- установки для гідромеханічного чищення каналізаційних мереж, що дасть можливість надавати якісні послуги по очищенню каналізаційних мереж.

Придбання техніки буде здійснене шляхом проведення тендерних процедур та підписання договору поставки з переможцем.

            Фінансування заходів здійснюється в межах затверджених бюджетних призначень на її виконання, передбачених в бюджеті Мартинівської сільської ради на 2022 рік.

 

Орієнтовні обсяги фінансування Програми 18,2 млн.грн.

  1. Строки та етапи виконання Програми

 

Програма буде реалізовуватися впродовж 2022 року.

  1. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію за ходом виконання Програми покладено на заступника сільського голови Родика О.А.

Контроль за виконанням Програми покладено на постійні комісії сільської  ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Шраменко Ю.А.) та з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства (Багачов А.В.).

 

 

 

Додаток 1

П А С П О Р Т
(загальна характеристика Програми)

оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради на 2022 рік

1.

Ініціатор розроблення програми

Мартинівська сільська   рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа сільської ради про розроблення програми

Розпорядження сільського голови №11-од від 01.02.2022 р., рішення виконавчого комітету від ___.2022 р. № ___/2022, рішення сесії Мартинівської сільськоїх ради від ________року

3.

Розробник програми

 

 

 

Виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

 

 

 

 будів будів

4.

Співрозробники  програми

КП "Халтуринське ГСКП»,

старостати

5.

Відповідальний виконавець програми

Виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

 

6.

Учасник програми

КП "Халтуринське ГСКП»,

старостати

7.

Термін реалізації програми

Протягом 2022 року

7.1.

Етапи виконання програми (для довгострокових програм)

 

 

 

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)

Бюджет Мартинівської сільської територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

18,2 млн. грн.

 

 

9.1.

коштів бюджету Мартинівської сільської ради

18,2 млн. грн.

 

 

 

Коштів інших джерел

-

 

 

 

 

Додаток 2

Напрями діяльності та заходи Програми оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ, організацій та КП «Халтуринське ГСКП»  Мартинівської сільської ради на 2022 рік

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання заходу

Відповідаль ний виконавець заходу програми

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансуван ня (вартість), тис. гривень

Очікуваний результат

1

Покращення надання послуг

Придбанняпожежного автомобіля на базі МАЗ-5309С5 (4х4);

 

2022 рік

Місцева пожежна охорона

Бюджет сільської ради

6500,0

Покращення пожежної безпеки громади

2

Придбання ескаватора – навантажувача (Manitou MBL-X920) з додатковим обладнанням

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

1950,00

Надання великого спектру послуг в галузі ЖКГ

3

Придбання навантажувача (MT-X 1840)

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

4000,00

Покращення надання послуг в сфері ЖКГ

4

Придбання мікроавтобуса Ford

2022 рік

Виконком сільської ради

Бюджет сільської ради

 

1500

Забезпечення участі мешканців громади в -культурно-масових та спортивних заходах

5

Придбання службових автомобілів Niva Travel (2 шт)

2022 рік

Виконком сільської ради, КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

900,0

Покращення виконання посадових та службових обов?’язків

6

Придбання службових автомобілів Lada Granta (2шт)

2022 рік

Виконком сільської ради

Бюджет сільської ради

700,0

Покращення виконання посадових обов?’язків старостами

7

Придбання трактора (типу МТЗ – 1221.2с «Тропік»)

 

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

1100,0

Покращення матеріально-технічної бази ГСКП

8

Придбання трактора (типу МТЗ, Бєлорус-320.4)

 

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

 

 

400,0

Покращення надання послуги з чищення каналізаційних мереж

9

 

Придбання установки для гідромеханічного чищення каналізаційних мереж

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

 

150,00

Покращення надання послуги з чищення каналізаційних мереж

10

 

Придбання інших спецзасоби для даних видів техніки щодо розширення їх функціональнрго призначення

2022 рік

КП "Халтуринське ГСКП"

Бюджет сільської ради

1000,0

Розширення спектру послуг придбаної техніки

ВСЬОГО

*

*

*

18200,00

*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Секретар виконавчого комітету                                                      І. А. Дроздович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь