A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

З Днем українського добровольця!

Дата: 14.03.2022 13:02
Кількість переглядів: 182

Фото без опису  День українського добровольця – свято на честь українських добровольців. Вони були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Українські добровольці – це символ героїзму, патріотизму та відваги.

 

17 січня 2017 р. Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості було прийнято постанову «Про встановлення Дня українського добровольця». Вирішено відзначати його в Україні 14 березня.  Ця дата вибрана не випадково: саме в цей день 2014 р. перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці, що під Києвом, для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ – батальйон оперативного призначення Національної гвардії України ім. Кульчицького.

Фото без описуВідмінний приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини – спочатку пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії. Навесні 2014 р. була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки – самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

 У часи сьогодення, у часи війни з російськими окупантами, саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму – вдається зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. 

Сьогодні свято людей, які свідомо, за покликом серця, стають на захист Батьківщини!

Дорогі українці! Бийте ворога, але бережіть себе – всі ви потрібні для відбудови нової, європейської України!

Все буде Україна!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь