A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Як отримати щомісячну допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам!

Дата: 25.03.2022 14:08
Кількість переглядів: 202

Як отримати щомісячну допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам!

 

Після внесення Міністерством соціальної політики України відповідних змін до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, буде розпочата робота з прийому заяв на проведення виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (орієнтовно 29-30 березня поточного року).

Право на отримання допомоги на проживання мають особи, які перемістилися з тимчасово окупованої території АР Крим і м.Севастополя, а також з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена  в переліку розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №204-р "Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми "єПідтримка", і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Допомога надається у розмірах:

• для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;

• для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа може самостійно подати заяву з використанням мобільного додатка Порталу Дія або до уповноваженої особи за місцем проживання:

  • Мартинівська сільська рада (приміщення лікарні) – с.Мартинівка, вул.Б.Хмельницького 18, тел. 066-77-636-74
  • Білухівський старостинський округ
  • Варварівський старостинський округ.

 

Для призначення допомоги подається заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за встановленою формою.

У заяві зазначається:

прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) заявника;

реєстраційний номер облікової картки платника податків;

дата народження;

відомості про задеклароване/зареєстроване місце проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, звідки перемістилася особа;

адреса місця, куди перемістилася особа, та контактний номер телефону;

номер поточного рахунка із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги “єПідтримка” або номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги;

наявність статусу особи з інвалідністю;

відомості про неповнолітніх дітей, які перемістилися разом із внутрішньо переміщеною особою (серія та номер свідоцтва про народження, для дітей від 14 років – дані паспорта).

При подачі документів вищезазначені відомості звіряються із оригіналами документів (паспортів, свідоцтв про народження дітей і т.д.).

 

Звертаємо увагу, що виплата допомоги буде проводитися на поточний рахунок із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

Тому першочергово перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги необхідно мати номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або рахунок із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка».

У разі відсутності рахунку – необхідно звернутися до банківської установи для відкриття банківського рахунка (за стандартом IBAN) для виплати допомоги, що містить 29 символів, де буде видано відповідну заяву про виплату пенсії або грошової допомоги із зазначенням номера такого рахунку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь