A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

Дата: 06.05.2022 10:58
Кількість переглядів: 236

День пам’яті та перемоги в Україні над нацизмом у Другій світовій війні відзначається на згадку про 8 травня 1945 дату, коли Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла беззастережну здачу збройних сил нацистської Німеччини.

  З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів — переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту нашої держави, 8 травня є Пам'ятним днем в Україні,  подію якого розглядають як символ перемоги над нацизмом у річницю капітуляції нацистської Німеччини.

 

Фото без опису   У роки Другої Світової війни 1939-1945 років тисячі чоловіків та жінок, юнаків та юначок стали на захист своєї Батьківщини. Котилася війна рідною землею, залишаючи попелища, і кожен із солдат тільки і мріяв про найшвидшу Перемогу, якою б не була її ціна. Свою землю боронили  понад 7 мільйонів українців, понад 2,5 мільйони уродженців України загинуло на фронтах. Гинув кожен п’ятий українець. Втрати цивільного населення України: 5,5-6 мільйонів чоловік, Виходить, усього як мінімум 8 мільйонів українців втрачено під час Другої Світової війни.

  Захищати Україну та свій край тоді пішли 780 чоловік із Варварівки, 400 білухівчан, 406 халтурінців, понад 500 чоловік із Мар’янівки (2086 чоловік). Не повернулися із поля бою 1123 наших земляків.

   На жаль, сьогодні, на території нашої Мартинівської громади не залишилось жодного ветерана Другої Світової війни.

   Коли 9 травня 1945 роки наші діди-прадіди раділи Перемозі, то думали, що та війна остання, що більше не проллється кров на нашій українській землі, а головне, впевнено знали, що російський народ – наш старший брат.

  Думали і ми так, до 2014 року. Підступний російський ворог вже 8-й рік обстрілює території Донецької та Луганської області. А 24 лютого цього року розпочав повномасштабну війну проти усього українського народу, проти усього світу.

  Те жахіття, яке чинять окупанти, ми ніколи не пробачимо і не забудемо.

  Спалені будинки, розбомблені цілі населені пункти, зруйновані села та міста, знищені та закривавлені кров’ю життя мирних людей, дітей. Це все – на руках російських вбивць, нації, яка приречена на неіснування.

  Українця з давніх-давен характеризує працьовитість, хазяйновитість, гостинність і доброзичливість у стосунках як з одноплемінниками, так і з чужоземцями. Він – спокійний, обережний, часом сентиментальний. Та коли доводиться взяти у руки зброю – він показує рішучість і незламність, винахідливість і хоробрість, героїзм і самопожертву.

  Ми – український народ – вистоїмо, витримаємо, здолаємо, переможемо, відбудуємо! Україна – європейська держава! Вона буде ще краща!

Фото без описуШановні українці, жителі та гості Мартинівської громади!

  Цього року пам’ятну дату 8  травня – день  пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва.

    Тому мітинги та урочистості, приурочені цьому дню, не будуть проводитись. Але кожен українець, подумки, хвилиною мовчання, або ж принесенням квітів до пам’ятника загиблих воїнів, нехай згадає про ті часи та вклониться захисникам, що віддали своє життя за мир на землі.

  Ми пам’ятаємо подвиг наших пращурів, які захищали свою землю у Другій світовій війні від фашистської навали. Їх мужність, героїзм, відважність, вмілість та впевненість перемогли в 45-му. Такі ж риси характеру перевищують у сотні разів у теперішніх захисників! Тому, перемога вже скоро! Перемога – вже близько! Перемога - обов’язкова!

 Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

 Слава Україні!

 З наступаючим Днем пам’яті та Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь