Мартинівська сільська громада
Полтавський

29 вересня - роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві.

Дата: 29.09.2022 15:35
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

29 вересня - роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві. День пам'яті про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні. Це урочище пронизане болем і криком, кров’ю і смертю, а трагедія увійшла до світової історії як одна з найганебніших і найжорстокіших в історії людства.

29-30 вересня 1941 року, вісімдесят один рік тому, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Було вбито понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. У наступні два роки нацисти стратили в Бабиному Яру майже все єврейське населення Києва, також вбивали ромів, українців, військовополонених, порушників порядку.

НА НЮРНБЕРЗЬКОМУ ПРОЦЕСІ, ЩО ВІДБУВСЯ У 1946 РОЦІ, ЗГІДНО З ВИСНОВКАМИ СПЕЦІАЛЬНОЇ ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ ДЛЯ РОЗСЛІДУВАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ЗЛОЧИНІВ ПІД ЧАС ОКУПАЦІЇ КИЄВА, НАВОДИЛАСЯ ЛИШЕ ПРИБЛИЗНА ОЦІНКА – БЛИЗЬКО 100 ТИСЯЧ ОСІБ. ПРОТЕ БАГАТОРІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДОВОДЯТЬ, ЩО ЗАГАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ ЗНИЩЕНИХ У БАБИНОМУ ЯРУ СЯГАЄ ПРИБЛИЗНО 150-200 ТИСЯЧ ОСІБ.

Скорботні події не мають термінів та часових проміжків – вони завжди живі, так само, як і біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь