A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

29 вересня - роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві.

Дата: 29.09.2022 15:35
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

29 вересня - роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві. День пам'яті про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні. Це урочище пронизане болем і криком, кров’ю і смертю, а трагедія увійшла до світової історії як одна з найганебніших і найжорстокіших в історії людства.

29-30 вересня 1941 року, вісімдесят один рік тому, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Було вбито понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. У наступні два роки нацисти стратили в Бабиному Яру майже все єврейське населення Києва, також вбивали ромів, українців, військовополонених, порушників порядку.

НА НЮРНБЕРЗЬКОМУ ПРОЦЕСІ, ЩО ВІДБУВСЯ У 1946 РОЦІ, ЗГІДНО З ВИСНОВКАМИ СПЕЦІАЛЬНОЇ ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ ДЛЯ РОЗСЛІДУВАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ЗЛОЧИНІВ ПІД ЧАС ОКУПАЦІЇ КИЄВА, НАВОДИЛАСЯ ЛИШЕ ПРИБЛИЗНА ОЦІНКА – БЛИЗЬКО 100 ТИСЯЧ ОСІБ. ПРОТЕ БАГАТОРІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДОВОДЯТЬ, ЩО ЗАГАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ ЗНИЩЕНИХ У БАБИНОМУ ЯРУ СЯГАЄ ПРИБЛИЗНО 150-200 ТИСЯЧ ОСІБ.

Скорботні події не мають термінів та часових проміжків – вони завжди живі, так само, як і біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь