A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулась чергова сесія Мартинівської сільської ради

Дата: 14.03.2023 16:11
Кількість переглядів: 665

Фото без опису 14 березня під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участю 14 депутатів відбулось пленарне засідання XXV чергової сесії сільської ради восьмого скликання.    

  Перед початком роботи сесії до слова попросилися представники АТ «Ощадбанку», а саме керуючий Карлівським відділенням  державного банку Віталій Вовчок та начальник відділу роботи з пластиковими картками Максим Гонка. У своєму виступі вони говорили про умови та перспективи встановлення  на території Мартинівської ТГ терміналу «Ощадбанку». Після обговорення даного питання, керівник громади пообіцяв, що після проведення роз’яснювальної роботи у трудових колективах громади та інформування місцевого населення,  про результат прийняття рішення представників банку буде повідомлено.

Фото без опису  Далі, відповідно плану роботи, присутні обрали лічильну комісію з числа  депутатів (Пономаренко С.М., Веремійчик І.С., Дейнега О.В.) та перейшли до розгляду питань порядку денного.

  «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Решетилівської окружної прокуратури на території Полтавського району упродовж 2022 року» виступив керівник окружної прокуратури Іван Сагайдачний.  Його інформацію депутати взяли до відома.

 З наступних трьох питань слово мала начальник відділу освіти, культури та спорту Тетяна Гречко. Після її виступу депутати вирішили: започаткувати щорічне проведення волейбольних змагань в квітні 2023 року, присвячені Міжнародному Дню спорту, затвердивши відповідне Положення та кошторис витрат; внести зміни до діючої Програми виплати одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2021-2025 роки; затвердити Програму розвитку і функціонування української мови на 2023-2030 роки у Мартинівській територіальній громаді.

 Потому керуючий справами (секретар) апарату виконавчого комітету Ігор Дроздович, керуючись статтями 26, 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою забезпечення перевезення працівників виконавчого комітету сільської ради, трудових колективів комунальних підприємств, установ, організацій, мешканців громади до центру громади, в межах району та області, виступив «Щодо затвердження Програми «Автобус громади» у Мартинівській сільській раді на 2023-2025 роки. Депутати одноголосно підтримали дане питання.Фото без опису

  Заступник сільського голови Олександр Родик інформував  «Про затвердження Програми забезпечення пожежної безпеки на 2023-2025 роки» та «Щодо передачі майна в межах комунальної власності з балансу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради на баланс Халтуринського ГСКП». Рішення прийнято одноголосно.

 Далі, заступник директора Халтуринського ГСКП Павло Тимошко виступив «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку комунального підприємства на 2023 рік. Після обговорення інформації, яку надав виступаючий, депутати прийняли рішення доопрацювати її та винести на розгляд наступного зібрання сесії.

 

Фото без опису З питань бюджету та внесення змін до ряду Програм слово мала начальник фінансового відділу Юлія Думенко. Народні обранці внесли зміни до Програми соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022-2024 роки та Програми підтримки Збройних Сил України та правоохоронних органів на 2022-2024 роки.

Потому було затверджено розпорядження сільського голови, які стосувались «Безоплатної передачі матеріальних цінностей для потреб ЗСУ», та прийнято звернення депутатського складу Мартинівської сільської ради до Полтавської ОВА та ДП «Агенства місцевих доріг Полтавської області» щодо критичного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення та неналежного їх утримання Державним підприємством «Агенство місцевих доріг». У зверненні депутати вимагають: зобов’язати ДП «Агенство місцевих автомобільних доріг Полтавської області», як балансоутримувача, забезпечити ремонт автодоріг загального користування місцевого значення на території Мартинівської сільської ради. Або ж, у разі неспроможності ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» утримувати дані дороги в повному обсязі, передати їх безоплатно в комунальну власність Мартинівської сільської ради.

Фото без опису  З земельних питань слово мала начальник земельного відділу Ольга Думенко.

  У «Різному виступив Віктор Котенко з інформацією про неможливість вмикання вуличного освітлення в населених пунктах громади в нічний час. У рішенні Ради оборони чітко зазначено, що ліхтарі мають вимикати до початку комендантської години та в будь-який момент, коли прозвучить сигнал повітряної тривоги. В умовах Мартинівської сільської ради, з технічних причин виконати всі вимоги Ради оборони неможливо,  а порушувати їх не маємо права.

  Адвокат із земельних питань, голова місцевого підрозділу фермерів та приватних землевласників Людмила Левошко інформувала присутніх про зміни в земельному законодавстві, що стосуються інституції фермерського господарства.

Підсумки зібрання підвів сільський голова, дякуючи всім за плідну роботу.

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь