A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Засідання виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

Дата: 26.04.2023 14:49
Кількість переглядів: 694

  26 квітня під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участю 17 членів виконавчого комітету відбулось засідання.

 У порядку денному розглянули та винесли відповідні рішення з 18 питань.

Першою до слова була запрошена начальник фінансового відділу Юлія Думенко, яка інформувала про виконання бюджету Мартинівської сільської територіальної громади за I квартал 2023 року. Так, протягом звітного періоду до загального фонду бюджету територіальної громади  (враховуючи трансферти) надійшло 23 771 695 грн., дохідна частина бюджету виконана у розмірі понад 96,55 %. До спеціального фонду бюджету (враховуючи трансферти) надійшло 460 537 грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося зменшення надходжень до загального фонду бюджету на 3 114 076 грн. та збільшення надходжень до спеціального фонду на 394 345 грн.

По другому питанню виступив очільник територіальної громади Віктор Котенко. Він розповів присутнім про стан проведення ремонтних робіт на дорогах комунальної власності в населених пунктах  громади в поточному році. Сільський голова зазначив, що в першій декаді квітня розпочато поточний ремонт доріг у громаді. Початку проведення процедур ремонту передував об’їзд населених пунктів громади, спільно із старостами старостинських округів та підрядною організацією, де було визначено ті дороги, які потребують негайного ремонту. На сьогодні вже відремонтовано дороги методом щебіювання у с-щі Шевченка, с-щі Красне, с-щі Тишенківка та с. Мар’янівка. Відремонтовані частина запланованих вулиць у с. Мартинівка. Відповідно плану поточного та капітального ремонту доріг, алей, площадок комунальної власності, у всіх населених пунктах громади будуть проведені ремонтні роботи. Капітальний ремонт буде виконано по вул. Шевченка у с. Варварівка, вул. Степовій у с. Мар’янівка та на площадці біля адмінбудівлі сільської ради.  Крім того, до голови сільської ради надходять звернення від жителів громади стосовно щебіювання доріг і тих вулиць, які на сьогодні не включені до Плану. Усі звернення будуть розглянуті та позитивно вирішені. Тому, під час зібрання, сільський голова дав доручення старостам, депутатам та членам виконкому вчасно  повідомляти керівництво громади про надходження таких звернень та прохань.

 Далі начальник відділу освіти, культури  та спорту Тетяна Гречко виступила про стан роботи з національно-патріотичного виховання дітей у освітніх закладах Мартинівської сільської ради. Дана тематика в наш час є дуже актуальною, тому під час її обговорення присутні дискутували та вносили різні пропозиції. По закінченню обговорення цього питання начальник управління правового та кадрового забезпечення Ірина Сущенко внесла на розгляд присутніх питання встановлення меморіальної дошки/пам’ятного знаку або облаштування Алеї Слави на честь загиблих Героїв-земляків на території сільської ради. В свою чергу, член виконкому Наталія Панасенко запропонувала всією громадою вшановувати пам’ятні дні по кожному Герою, приурочивши їх до дати народження чи загибелі Захисника, який віддав своє життя у війні з російським агресором. Дані пропозиції будуть вивчені та прийняті відповідні рішення.

 З наступних питань інформував керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Ігор Дроздович. Присутні затвердили План реагування на надзвичайні ситуації в Мартинівській сільській територіальній громаді; створили комісію з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації; затвердили Положення про порядок призначення та реєстрації помічника дієздатній фізичній особі, яка, за станом здоров’я, не може самостійно здійснювати права та виконувати обов’язки; затвердили висновок опікунської ради виконавчого комітету; надали дозвіл на списання паливно-мастильних матеріалів.

Про компенсацію витрат власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення ВПО у березні 2023 року та про припинення надання та надання соціальних послуг деяким громадянам з певних причин інформувала головний спеціаліст управління правового та кадрового забезпечення Наталія Микитенко.

Далі слово мала начальник служби у справах дітей Оксана Михайленко по питаннях надання статусу дітям, позбавлених батьківського піклування та про встановлення  піклування/опіки над цими дітьми.

У «Різному» член виконкому Олександр Далудін дякував Тетяні Гречко та мар’янівським дітям за проведену корисну роботу по висадці дерев у місцевому парку.

Спільно вирішили щодо відзначення Дня Примирення у громаді (8 травня).

Підводячи підсумки зібрання Віктор Котенко нагадав про 37-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, висловив вдячність усім землякам, які брали участь у ліквідації наслідків цієї катастрофи. З сільського бюджету 12 чорнобильців отримали грошову допомогу в сумі 5 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь