A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

4 ЧЕРВНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ 

Дата: 02.06.2023 10:49
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 01 червня 2021 року № 1490-ІХ, щорічно 4 червня в Україні на державному рівні вшановується пам’ять дітей України, які загинули внаслідок російського вторгнення.

У світі є, на щастя, країни, яких не торкнулася війна, але, на жаль, це не Україна.

За 9 років російсько-української війни постраждали десятки тисяч дітей з України, деякі навіть не встигли побачити цей світ.

Так, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, за рік повномасштабної збройної агресії російських окупантів в Україні постраждали 1388 дітей. З них близько третини – загинули, майже тисяча отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 445, Харківській - 272, Київській - 123, Херсонській - 90, Запорізькій - 84, Миколаївській - 83, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 64.

Фото без опису

Через масовані бомбардування та обстріли протягом року збройними силами рф пошкоджено 3126 закладів освіти. 438 з них зруйновано повністю.

На жаль, ці цифри не остаточні. Щоденно кількість жертв серед дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжує зростати.

Війна росії проти України ще не закінчена і скільки дітей ще може постраждати від неї невідомо. Нагадуємо, що військові злочини не мають терміну давності. Ніхто не забутий, ніщо не забуте, принаймні для жителів України і всього цивілізованого світу.


Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії – це протест проти насильства та війни! росія обов’язково понесе відповідальність за скоєне лихоліття та за кожне вбите чи закатоване дитяче життя.

Діти – майбутнє України. І коли вони гинуть, це страшний біль та горе для родини, а ще непоправна втрата для всієї країни.

Шановні земляки, 4 червня запалімо свічку та вшануймо пам’ять про маленьких українців та україночок, які загинули внаслідок російської агресії. Вони були ні в чому не винні, вони були щирими та справжніми, вони були просто дітьми. Вічна їм пам’ять!

Фото без опису

 Влада України, наші героїчні Воїни-Захисники і кожен дорослий громадянин робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації.

Діти мають жити в мирі!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь