Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулась чергова сесія Мартинівської сільської ради

Дата: 30.06.2023 11:10
Кількість переглядів: 610

Фото без опису  29 квітня 2023 року під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участі 15 депутатів відбулося пленарне засідання двадцять восьмої чергової сесії Мартинівської сільської ради VIII скликання.

Сесійному зібранню передувала робота постійних комісій сільської ради. Так, напередодні свої засідання провели: постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, постійна комісія з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства та постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики.  Депутати постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та просторового планування  та з питань місцевих природних ресурсів та збереження навколишнього природного середовища цього разу не змогли зібратися, про що під час свого виступу говорила начальник земельного відділу Ольга Думенко (закликала їх до більш відповідального відношення щодо виконання своїх депутатських обов’язків). Тому земельні питання сесія розглядала та погоджувала відразу на зібранні..

Робота пленарного засідання розпочалася із обрання лічильної комісії, до складу якої, за пропозицією сільського голови, увійшли Світлана Пономаренко, Артем Багачов та Микола Кобилка.

Фото без опису Перед початком розгляду питань порядку денного  слово взяла депутат сільської ради, директор Білухівської гімназії Ольга Безпалько. За її проханням та підтримкою присутніх депутатів питання «Про організацію та проведення громадських обговорень щодо реорганізації шляхом приєднання та перейменування закладів освіти Мартинівської сільської ради» знято з розгляду.

Далі перейшли до розгляду сесійних питань.

Начальник відділу освіти культури та спорту Тетяна Гречко інформувала про Програму «Охорони та збереження культурної спадщини Мартинівської територіальної громади на 2023-2027 роки» та про надання дозволу закладам загальної середньої освіти на списання основних засобів.

Начальник управління правового, соціального забезпечення та управління персоналом Ірина Сущенко виступила про звернення депутатів Мртинівської сільської ради до Керівника Офісу Президента України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Суть питання полягає у неналежному критичному стані автомобільних доріг загального користування місцевого значення та неналежному їх утриманні ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області».

Фото без опису Староста Білухівського старостинського округу Алла Бойченко говорила про створення комунального підприємства «Білухівка» Мартинівської сільської ради. Депутати підтримали дане питання та прийняли рішення: утворити КП «Білухівка» зі статусом юридичної особи, установити статутний капітал КП, визначити місцезнаходження юридичної особи КП та затвердити Статут. Також з 01.08.2023 року вивести із штату Халтуринського ГСКП певну кількість штатних одиниць та ввести їх до штатного розпису КП «Білухівка», затвердити структуру та штатний розпис КП.

Далі до слова був запрошений заступник сільського голови Олександр Родик, який інформував з чотирьох питань. Так, депутати, заслухавши зміст звернення листа ТВО начальника четвертого відділу Полтавського РТЦК та СП стосовно виділення транспортних засобів (легкового автомобіля та автобусу) для підвезення військовозобов’язаних до військових частин, задовольнили його в повному обсязі. Крім того, винесли рішення щодо передачі майна та матеріальних цінностей комунальної власності ТГ військовим частинам ЗСУ.

Фото без опису Головний спеціаліст-інспектор з благоустрою та екології Андрій Клименко вніс для затвердження депутатського складу пропозицію розроблення схеми санітарної очистки населених пунктів Мартинівської ТГ та норми надання послуг з вивезення побутових відходів.

 З наступних трьох питань інформувала начальник фінансового відділу Юлія Думенко. Народні обранці внесли зміни до Програми «Підтримки Збройних Сил України та правоохоронних органів на 2022-2024 роки»,  до Програми «Соціально-економічного розвитку ТГ на 2023 рік» та до бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2023 рік».

Потому було прийнято рішення із земельних питань, які внесла на розгляд депутатів начальник земельного відділу Ольга Думенко.

Підсумки сесійного зібрання підвів Віктор Котенко.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь