A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

11. Про затвердження висновку опікунської ради виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

Дата: 28.07.2023 11:54
Кількість переглядів: 114

 

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 27 липня 2023 року           с. Мартинівка              № 357/2023

 

Про затвердження висновку

опікунської ради виконавчого комітету

Мартинівської сільської ради

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б частини першої статті 34, керуючись статтею 40 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 56,60-63 Цивільного кодексу України, відповідно до Положення про порядок призначення та реєстрації помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки, розглянувши заяви та додані документи Веремійчик Галини Миколаївни та Веремійчика Ігоря Степановича, виконком сільської ради

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок опікунської ради виконавчого комітету Мартинівської сільської ради про можливість виконувати обов’язки помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки громадянином Веремійчиком Ігорем Степановичем щодо його дружини  Веремійчик Галини Миколаївни, 27.07.1976 року народження (додається).

 

Сільський голова                                      Віктор КОТЕНКО

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування Мартинівської сільської ради  про доцільність призначення помічником фізичної дієздатної особи

 

«13» липня 2023                                                                          с. Мартинівка

 

На розгляд до виконавчого комітету Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області поступила заява від Веремійчик Галини Миколаївни, 27.07.1976 року народження, зареєстрованої за адресою: Полтавська область, Полтавський район, селище Шевченка, вул. Жовтнева, 19  про реєстрацію Веремійчика Ігоря Степановича, 31.08.1976 року народження, зареєстрованого за адресою: Полтавська область, Полтавський район, селище Шевченка, вул. Жовтнева, 19  своїм помічником, оскільки за станом здоров’я потребує постійного догляду фізичної дієздатної особи та заява Веремійчика Ігоря Степановича про згоду на реєстрацію його помічником фізичної дієздатної особи, що за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України, підпунктів 2,4 пункту б частини першої статті 34, статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про реєстрацію помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки розглянувши заяви Веремійчик Галини Миколаївни та Веремійчика Ігоря Степановича встановлено наступне:

         Заявниця, Веремійчик Галина Миколаївна, зареєстрована та проживає в  селищі Шевченка, вул. Жовтнева, 19   Полтавського району Полтавської області.

         Відповідно Довідки МСЕК від 16.10.2022 року серії 12 ААВ № 472372 Веремійчик Галина Миколаївна є інвалідом другої групи з дитинства, має обмеження щодо умов та характеру праці (недопустимі сильні фізичні та психоемоційні навантаження), але не має потреби в постійному сторонньому догляді.

Відповідно до акту обстеження матеріально-побутових умов від 12.07.2023 р.. Веремійчик Ігор Степанович проживає з Веремійчик Г.М. та здійснює за нею догляд, допомагає вести господарство.

         Враховуючи подані документи, у тому числі про стан здоров’я, акт обстеження матеріально-побутових умов опікунська рада  вважає за недоцільне рекомендувати органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мартинівської сільської ради призначити помічником дієздатній особі Веремійчик Галині Миколаївні,    27.07.1976  року народження, яка зареєстрована та фактично проживає в  селищі Шевченка, вул. Жовтнева, 19  Полтавського району Полтавської області та за станом здоров’я Веремійчика Ігоря Степановича, 31.08.1976 року народження, який зареєстрований та фактично проживає за тією ж адресою через відсутність законних підстав для такого призначення.

 

Голова  опікунської ради                                Віктор КОТЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь