A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

8. Про утворення Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України

Дата: 11.09.2023 12:16
Кількість переглядів: 152

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 30 серпня 2023 року         с. Мартинівка                № 367/2023

 

Про утворення Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України

 

Відповідно до законів України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання постанов Кабінету Міністрів України №473 від 19.04.2022 року «Про затвердження Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд», № 381 від 21.04.2023 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення"» (зі змінами), № 600 від 30.05.2023 року «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна» з метою розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених російською повномасштабною збройною агресією проти України, виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

 

ВИРІШИВ: 

1. Затвердити Положення про Комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, що додається.

2. Утворити Комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

3. Загальному відділу виконавчого комітету сільської ради опублікувати оголошення про залучення представників громадськості до роботи Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, згідно додатку.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови Родика О.А.

 

 

 

 

          Сільський голова                                  Віктор КОТЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Мартинівської сільської ради

від 30.08. 2023 № 367/2023

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Комісію з розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації

проти України

 

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок організації роботи Комісії з розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України (далі – Комісія).

Положення про Комісію з розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України (далі - Положення) розроблено на підставі пункту 9 Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 № 381, зі змінами (далі - Порядок).

1.2. Комісія у своїй діяльності керується Порядком, цим Положенням, а також іншими нормативними документами.

1.3. Комісія також виконує функції з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 року №516.

1.4. Матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії здійснює виконавчий комітет Мартинівської сільської ради.

1.5. Комісія здійснює свої повноваження виключно щодо майна, розташованого на території Мартинівської сільської територіальної громади, крім випадків надання консультацій та інформації з питань отримання компенсації у строки та порядку, визначені законодавством України.

 

2. Основні завдання і повноваження Комісії

2.1. Комісія забезпечує виконання таких завдань:

      1. надає отримувачам компенсації вичерпну інформацію та консультації з питань отримання компенсації;
      2. розглядає заяви;
      3. встановлює наявність/відсутність права та підстав для надання компенсації та пріоритетного права на отримання компенсації відповідно до пункту 5 Порядку;
      4. забезпечує проведення обстеження пошкодженого об’єкта, у тому числі з метою встановлення факту ремонтних робіт, що виконані за рахунок інших джерел фінансування, або у разі, коли обстеження не було проведено до моменту розгляду заяви;
      5. ознайомлює отримувача компенсації з даними, зафіксованими для заповнення чек-листа, форма якого наведена в додатку 2 до Порядку (далі - чек-лист);
      6. приймає рішення про зупинення/поновлення розгляду заяви, надання/відмову в наданні компенсації відповідно до Порядку;
      7. виконує інші повноваження, що випливають з покладених на неї завдань.

2.2._Комісія в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна:

      1. отримує заяви для їх розгляду;
      2. перевіряє надану інформацію в заяві та додані документи;
      3. вносить відомості про зупинення/поновлення розгляду заяви із зазначенням інформації та/або документів, які заявник повинен додати, але в межах та відповідно до пункту 13 Порядку;
      4. вносить результати комісійного обстеження у разі його проведення за рішенням цієї комісії;
      5. заповнює за кожним пошкодженим об’єктом чек-лист, результати фотофіксації пошкоджень об’єкта та визначає розмір компенсації;
      6. вносить відомості про надання/відмову в наданні компенсації.

2.3._Комісія має доступ та право на отримання документів та/або інформації (у тому числі конфіденційної, у порядку, встановленому законодавством) з інформаційно-комунікаційних систем державної та комунальної форми власності, необхідних для перевірки відомостей, зазначених у заявах.

  1. Склад та організація роботи Комісії

3.1. Комісія утворюється, а її персональний склад затверджується, доповнюється, змінюється рішенням виконавчого комітету Мартинівської сільської ради.

До складу Комісії входять представники Мартинівської сільської ради її структурних підрозділів та виконавчих органів.

До складу Комісії входить представник (представники) правоохоронних органів з метою проведення перевірки наявності обмежень щодо отримання компенсації, передбачених абзацом третім пункту 4 Порядку № 381 (встановлення інформації щодо осіб, які мають судимість за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених розділом I “Злочини проти основ національної безпеки України” Особливої частини Кримінального кодексу України або яким оголошено підозру про вчинення такого кримінального правопорушення). Покладення інших обов’язків та такого члена (членів) Комісії забороняється.

До складу Комісії можуть, за згодою, залучатися представники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, експерти, оцінювачі, суб’єкти оціночної діяльності, виконавці окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури, представники міжнародних та громадських організацій.

Особи, що не входять до складу Комісії, можуть бути запрошені для участі у засіданні лише для надання відповідних пояснень. З метою захисту прав та гарантій інших осіб, що звертаються за компенсаціями, присутність заявників чи їх представників на засіданні Комісії під час розгляду інших питань не допускається.

До участі у засіданні Комісії не допускається член Комісії за наявності у нього потенційного чи реального конфлікту інтересів.

3.2. Керівництво діяльністю Комісії здійснює голова Комісії, який забезпечує виконання Комісією покладених на неї завдань.

3.3. У разі відсутності голови Комісії його обов’язки виконує заступник голови Комісії.

3.4. Організаційне забезпечення діяльності Комісії здійснює її секретар. Секретар Комісії готує необхідні матеріали для роботи Комісії, забезпечує оповіщення членів Комісії про дату, час та місце проведення засідань Комісії, порядок денний, веде та оформлює протокол засідання Комісії. У разі відсутності секретаря Комісії його обов’язки тимчасово за дорученням голови Комісії виконує інший член Комісії.

3.5. Основною формою роботи Комісії є засідання, необхідність проведення яких і перелік питань до розгляду на яких визначає голова Комісії.

3.6. Комісія може проводити свої засідання в режимі реального часу з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через Інтернет.

3.7. Засідання Комісії вважається правоможним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її складу.

3.8. Рішення Комісії приймаються більшістю голосів її членів, які беруть участь у засіданні та мають право голосу. У разі рівного розподілу голосів остаточне рішення приймає головуючий на засіданні.

3.9. Рішення Комісії оформлюються протоколом, що підписують всі члени комісії, які брали участь у засіданні. У протоколі фіксуються результати голосування членів комісії («за», «проти», «утримався»).

3.10. Член комісії, який не підтримує пропозиції, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

3.11. Строк розгляду заяви Комісією не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня її подання.

 

  1. Інші положення

4.1. Рішення комісії про надання/відмову в наданні компенсації затверджується рішенням виконавчого комітету Мартинівської сільської ради протягом п’яти календарних днів з дня його прийняття.

Копія рішення про надання/відмову в наданні компенсації завантажується посадовою особою Мартинівської сільської ради, визначеною відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради з накладенням електронного кваліфікованого підпису, що базується на сертифікаті відкритого ключа, до Реєстру пошкодженого та знищеного майна протягом п’яти робочих днів з дня його прийняття.

4.2. Інформація про місцезнаходження Комісії, її персональний склад, порядок роботи та інформація за результатами засідань Комісії (кількість розглянутих заяв, прийнятих Комісією рішень тощо) розміщується на офіційному веб-сайті Мартинівської сільської ради.

4.3. Усі інші питання роботи Комісії, не врегульовані цим Положенням, регулюються Порядком.

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету                                                                                                 Ігор ДРОЗДОВИЧ

 

 

 

Додаток 

до рішення виконавчого комітету

Мартинівської сільської ради

від 30.08.2023 року № 367/2023

 

Оголошення

про залучення представників громадськості до роботи Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України

 

   Мартинівська сільська рада відповідно до пункту 7 Порядку
надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 381 (зі змінами) оголошує про залучення представників громадськості до роботи Комісії з розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України (далі – Комісія з компенсації).

   Кандидатури від громадськості можуть висуватися міжнародними та громадськими організаціями, в тому числі антикорупційними та фізичними особами.

   Заява про висунення кандидатури від громадськості подається до уповноваженого органу - виконавчого комітету Мартинівської сільської ради у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, та містить прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) кандидатури представника, а також такі відомості про заявника:

   для міжнародної чи громадської організації:

   - найменування;

   - напрями діяльності;

   - код юридичної особи згідно з ЄДРПОУ (за наявності);

   - місцезнаходження;

   - контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти);

для фізичної особи:

   - реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу та мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта) (за наявності);

   - фактична адреса реєстрації/проживання;

   - контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти).

   Дані, зазначені у заяві, засвідчуються підписом фізичної особи/представника міжнародної чи громадської організації, що її подала.

    Висунення кандидатур до складу комісії здійснюється протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення виконавчим комітетом Мартинівської сільської ради (уповноваженим органом) про утворення Комісії з компенсації, яке розміщується на офіційному веб-сайті уповноваженого органу.

 

Додаток до рішення

виконавчого комітету

Мартинівської сільської ради

від 30 серпня 2023 року № 367/2023

Склад комісії

з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України

№ п/п

Прізвище, ініціали

Посада

  1.  

Родик О.А.

Голова комісії, заступник сільського голови

  1.  

Клименко А.М.

Заступник голови комісії, головний спеціаліст, інспектор з благоустрою та екології земельного відділу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

  1.  

Шкаруба Т.І.

Секретар комісії, депутат Мартинівської сільської ради, член постійної комісії сільської ради з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства

ЧЛЕНИ КОМІСІЇ

  1.  

Думенко Ю.Ю.

Начальник фінансового відділу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

  1.  

Багачов А.В.

Депутат Мартинівської сільської ради, голова постійної комісії сільської ради з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства

  1.  

Тимошко П.О.

Заступник директора КП «Халтуринське ГСКП»

  1.  

Товстоліт Л.Н.

Державний реєстратор управління правового і кадрового забезпечення виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

  1.  

Микитенко Н.О.

Начальник відділу соціального захисту управління правового, соціального

забезпечення та управління персоналом

апарату виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

  1.  

Багмут О.А.

Начальник відділу містобудування та архітектури Полтавської РВА (за згодою)

  1.  

Данець М.Ф.

Староста Варварівського старостинського округу

  1.  

Бойченко А.М.

Староста Білухівського старостинського округу

 

         Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету                                                          Ігор ДРОЗДОВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь