Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулась чергова сесія Мартинівської сільської ради

Дата: 15.09.2023 13:32
Кількість переглядів: 672

Фото без опису 14 вересня 2023 року під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участі 15 депутатів відбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої чергової сесії Мартинівської сільської ради VIII скликання.

Сесійному зібранню передувала робота постійних комісій сільської ради. Так, напередодні свої засідання провели: постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку та постійна комісія з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та просторового планування  та з питань місцевих природних ресурсів та збереження навколишнього природного середовища.

  Постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики за відсутності голови комісії Ольги Безпалко та депутатського кворуму своє зібрання не змогла провести. Тому освітні питання сесія розглядала та погоджувала на зібранні.

  Робота пленарного засідання розпочалася із обрання лічильної комісії, до складу якої, за пропозицією сільського голови, увійшли Світлана Головко, Артем Багачов та Юлія Запека.

Фото без опису Перед початком розгляду питань порядку денного, за пропозицією сільського голови, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблого односельчанина, Героя України Дмитра Барвіна, якому  14 вересня мало б виповнитися 30 років. Світла пам’ять Захиснику! Ми в боргу перед його подвигом!

Далі перейшли до розгляду сесійних питань.

Заступник сільського голови Олександр Родик інформував «Про внесення змін до Програми підтримки військовослужбовців, які перебувають на військовій службі в Збройних Силах України на 2023 рік». На сьогоднішній день загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації даної Програми, складає 1 млн. 300 тис.грн.

Фото без опису Заступник в.о. директора КП «Халтуринське ГСКП» Павло Тимошко виступив щодо внесення змін до Програми підтримки Халтуринського ГСКП на 2023 рік. Після обговорення інформації Павла Олексійовича, депутати внесли зміни до вищевказаної Програми та затвердили загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації в розмірі 16 млн.701 тис.100 грн.

 Відповідно порядку денного до слова була запрошена староста Білухівського старостинського округу Алла Бойченко з інформацією про проведену роботу щодо створення комунального підприємства  «Білухівка». На розгляд народних обранців було Фото без описуподано Програму підтримки та розвитку цього підприємства, основними напрямками діяльності якого будуть: санітарна очистка території Білухівського старостинського округу; надання послуг тракторного парку; виробництво та реалізація дерев’яних конструкцій і столярних виробів; вирощування, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції. Депутати затвердили Програму підтримки та розвитку КП «Білухівка» на 2023 рік» та проголосували за Порядок виділення та використання коштів з бюджету Мартинівської сільської територіальної громади у формі фінансової підтримки комунального підприємства на 2023 рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у поточному році – 1 млн.367 тис.грн.

Фото без описуПотому перейшли до розгляду бюджетних питань.

Начальник фінансового відділу Юлія Думенко звітувала про виконання бюджету Мартинівської сільської територіальної громади за перше півріччя 2023 року. Депутати затвердили звіт по доходах в сумі 49 млн. 951 тис.224 грн. та по видатках в сумі 66 млн. 963 тис.228 грн.

Далі було внесено зміни до Програми «Підтримки Збройних Сил України та правоохоронних органів на 2022-2024 роки». Загальний обсяг фінансових ресурсів по цій Програмі у 2023 році складає 9 млн. 318 тис. 440 грн.

Крім того, Юлія Юріївна говорила про зміни, які потрібно внести до Програми «Утримання об’єктів спільного користування чи ліквідації негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування»  та Програми «»Соціально-економічного розвитку територіальної громади Полтавського району Полтавської області на 2023 рік». Депутати підтримали дану інформацію.

 

Фото без опису У продовження роботи сесія затвердила розпорядження сільського голови, прийняті в міжсесійний період; передала майно в межах комунальної власності з балансу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради на баланс Халтуринського ГСКП (а саме, житлову квартиру №7, що знаходиться за адресою: с. Білухівка, вул. Миру, буд. 4); передала майно та матеріальні цінності комунальної власності Мартинівської територіальної громади військовим частинам ЗСУ на загальну суму 362 тис.грн.

 

Фото без опису У зв’язку з розширенням видів діяльності КП «Халтуринське ГСКП», про що говорив Павло Тимошко, на сесії було внесено зміни до Статуту комунального підприємства та викладено його в новій редакції відповідно до КВЕД (КВЕД 38.1 «Збирання відходів», КВЕД 38.11 «Збирання безпечних відходів», КВЕД 38.12 «Збирання небезпечних відходів», КВЕД 38.21 «Оброблення та видалення безпечних відходів», КВЕД 38.22 «Оброблення та видалення небезпечних відходів», КВЕД 38.32 «Відновлення відсортованих відходів», КВЕД 39.00 «Інша діяльність щодо поводження з відходами»).

Фото без опису Потому перейшли до розгляду освітніх питань.

  Начальник відділу освіти культури та спорту Тетяна Гречко інформувала про затвердження мережі закладів освіти Мартинівської сільської ради на 2023-2024 рік. До мережі закладів входять: 2 гімназії (Білухівська та Мар’янівська), 2 ліцеї (Варварівський та ОЗ «Мартинівський ліцей») 1 заклад дошкільної освіти (ДНЗ «Малятко») та 3 дошкільні відділення при ЗЗСО.

  Також було затверджено мережу класів на поточний навчальний рік:

1-4 класів – 10, в них дітей 115;

5-9 класів -13, в них дітей 183;

10-11 класів – 4, в них дітей 37.

Всього класів – 27. Всього учнів – 335.

  На жаль, в часи сьогодення, наповнюваність класів у школах з кожним роком зменшується. І це проблема не тільки Мартинівської ТГ. Тому, у зв’язку з зменшенням кількості дітей, неукомплектованості класів, громади змушені проводити реорганізацію навчальних закладів у школи меншого ступеня. Так, у поточному навчальному році мережа класів і контингент учнів закладів загальної середньої освіти має наступну картину:

Фото без опису

 

 У наступному навчальному році, відповідно проведеного опитування, кількість дітей буде ще меншою.

  Дуже прикро, та відповідно реформ, які проводяться у державі щодо освітньої галузі, ми повинні проводити реорганізацію навчальних закладів. Таким чином, пропонується перепрофілювання (зміни типу та найменування) Варварівського ліцею у Варварівську гімназію, та реорганізацію шляхом приєднання Білухівської гімназії та Мар’янівської гімназії до ОЗ «Мартинівський ліцей» та перейменування їх у філії (відокремлені структурні підрозділи без статусу юридичної особи, із забезпеченням здобуття початкової освіти та збереження дошкільного підрозділу).

Фото без опису Дану проблему присутні обговорювали детально. Пропонували різні шляхи вирішення ситуації. Свої думки з цього приводу висловлювали Ольга Безпалько (директор Білухівської гімназії), Олександр Родик (заступник сільського голови), Алла Бойченко (староста с. Білухівка), Юлія Думенко (начальник фінансового відділу), Світлана Погрібна (директор ОП "Мартинівський ліцей"), депутати. Обговорили питання підвезення учнів до освітнього закладу. І все ж, вирішили:

  Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст. 25 і ст.26 Закону України «Про освіту», ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», з метою забезпечення умов для рівного доступу осіб до якісної освіти, враховуючи тенденції щодо зменшення кількості учнів в населених пунктах ТГ та на Фото без описувиконання вимог чинного законодавства України щодо оптимізації закладів освіти та упорядкування мережі закладів загальної середньої освіти Мартинівської сільської ради ОГОЛОСИТИ проведення ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ Проекту рішення щодо реорганізації Білухівської гімназії Мартинівської сільської ради та Мар’янівської гімназії Мартинівської сільської ради шляхом приєднання та перейменування закладів у філії ОЗ Мартинівського ліцею.

  Оголошення про початок процедури громадського обговорення у формі громадських слухань та всі відповідні питання  буде додатково оприлюднено на офіційному сайті громади. Участь у обговоренні зможуть брати усі бажаючі повнолітні  жителі Мартинівщини. Це дасть змогу спільно вирішити питання подальшого здобуття освіти наших дітей та взяти до уваги думку батьків та жителів ТГ.

Фото без опису       Роботу сесійного зібрання продовжила начальник земельного відділу Ольга Думенко. Відповідно її інформування, депутати прийняли рішення щодо: клопотання ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату ім. Халтуріна», клопотання ПП «Білухівка», клопотання ФГ «С.В. Житниця», клопотання ПСП «Орач», клопотання ПП «Агромаш», клопотання ТОВ «Агропрогрес», клопотання ДСГП «Ліси України»; обговорили ряд земельних питань та розглянули заяви громадян.

    У «Різному» слово мала адвокат із земельних питань Людмила Левошко. На розгляд депутатського складу було внесено питання діяльності АТ «Укргазвидобування», стосовно виконання робіт, пов’язаних із зняттям та перенесенням грунтового покриву (родючого шару грунту) земельної ділянки для проведення розвідувальних робіт без погодження власника земельної ділянки. Після обговорення цієї проблеми, сесія вирішила: повідомити видобувну компанію АТ «Укргазвидобування» про подальше виконання вищевказаних робіт тільки за погодженням із Мартинівською сільською радою або власником земельної ділянки.

  Також Людмила Сергіївна донесла до відома присутніх депутатів, з подальшим інформуванням керівників фермерських господарств та ФОПів, щодо дії державної Програми підтримки с/г виробників «ДАР» та можливості подачі заявки на отримання дотації від держави у відповідності умов цієї Програми.

Фото без опису Начальник управління правового, соціального забезпечення та управління персоналом Ірина Сущенко інформувала присутніх про відповіді на листи виконавчого комітету, звернення депутатського складу Мартинівської сільської ради до Керівника Офісу Президента України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України з приводу неналежного критичного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення та незадовільного їх утриманні ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області».

Відповіді публікуємо до відома читачів сайту громади:

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Підсумки сесійного зібрання підвів Віктор Котенко.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь