A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про створення атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради та організацію проведення атестації педагогічних працівників закладів освіти Мартинівської сільської ради у 2023/2024 навчальному році

Дата: 25.09.2023 10:32
Кількість переглядів: 732

 

 

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ МАРТИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

(ВІДДІЛ ОСВІТИ)

                                                                                                                                код ЄДРПОУ 43956519

  

                                                         Н А К А З

19.09.2023                                              с.Мартинівка                                                              63

 

Про створення атестаційної комісії

ІІ рівня відділу освіти, культури та спорту

Мартинівської сільської ради

та організацію проведення атестації

педагогічних працівників закладів освіти

Мартинівської сільської ради

у 2023/2024 навчальному році

 

         Відповідно до  статті 50  Закону України «Про освіту», частини першої статті 32 Закону України  «Про дошкільну освіту»,  статті 48 Закону України «Про загальну середню освіту»,  Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників» від 09.09.2022  № 805, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21. 12. 2022 № 1649/38985, Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження професійного стандарту за професіями "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти", "Вчитель закладу загальної середньої освіти", "Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)" від 23.12.2020  № 2736-20, Наказу Міністерства економіки України «Про затвердження професійного стандарту «Керівник (директор) закладу загальної середньої освіти»» від 17 вересня 2021 року № 568-21  та з метою всебічного та комплексного оцінювання педагогічної діяльності педагогічних працівників закладів освіти Мартинівської громади

    НАКАЗУЮ:

 

  1. Забезпечити проведення атестації педагогічних працівників у 2023-2024 році відповідно до вимог «Положення про атестацію педагогічних працівників», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 № 805, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21.12. 2022  №1649/38985 (далі – Положення про атестацію)  з урахуванням правового режиму воєнного стану та  з дотриманням академічної доброчесності.
  2. Створити атестаційну комісію ІІ рівня для атестації педагогічних працівників закладів освіти Мартинівської громади у 2023/2024 навчальному році у кількості 7 осіб.
  3. Затвердити склад атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради  (додаток №1).
  4. Членам атестаційних комісій, педагогічним працівникам опрацювати  законодавчу, правову та нормативну документацію з питань атестації  педагогічних працівників.
  5. Атестаційній комісії до 10 жовтня 2023 року:

5.1. Затвердити список педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2023- 2024 році, строки проведення їх атестації.

5.2 . Затвердити  графік проведення засідань атестаційної комісії.

5.3. Визначити строк  для подання педагогічними працівниками закладів освіти, у яких працює менше 15 педагогічних працівників, керівниками закладів освіти  документів в електронній формі (у форматі PDF або скановані) на адресу електронної пошти voks.atestatsiia@gmail.com .

  1. Атестаційній комісії протягом атестаційного періоду 2023 - 2024 навчального року:

6.1.  Розглянути документи педагогічних працівників, які атестуються відповідно до Положення про атестацію комісією ІІ рівня,  перевірити їхню достовірність, встановити дотримання вимог пунктів 8, 9 розділу І.

6.2. У разі ініціативи керівника закладу,  у якому працює менше 15 педагогічних працівників, щодо позачергової атестації працівника, який  знизив якість педагогічної діяльності або подання особистих заяв педагогічними працівниками до голови атестаційної комісії ІІ рівня, затвердити  списки педагогічних працівників, які підлягають позачерговій атестації в 2023-2024 році до 20 грудня 2023 року.

6.3.Здійснити оцінювання професійних компетентностей педагогічних працівників, керівників закладів освіти з урахуванням їхніх посадових обов’язків і вимог професійного стандарту (за наявності).

6.4.Затвердити графік заходів з вивчення практичного досвіду роботи педагогічних працівників, що атестуватимуться комісією ІІ рівня,  визначити зі складу членів атестаційної комісії відповідальних за аналіз досвіду.

6.5.У випадку атестації педагогічних працівників, які претендують на присвоєння (підтвердження) педагогічних звань  визначити рішенням комісії яким чином будуть вивчатися досвід роботи педагога щодо упровадження, поширення методики компетентнісного навчання та нових освітніх технологій, надання ними професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії тощо;  участі у процедурах і заходах, пов’язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.

7. Секретарю атестаційної комісії Тригуб Юлії протягом атестаційного періоду у визначені законодавством строки

7.1. Приймати, реєструвати та зберігати документи, подані педагогічними працівниками до розгляду  атестаційною комісією ІІ рівня.

7.2. Організовувати роботу атестаційної комісії ІІ рівня, вести протоколи засідань.

7.3. На підставі рішення атестаційної комісії оформити  атестаційні листи та вручити їх педагогічним працівникам, керівникам закладів освіти упродовж трьох днів з дати прийняття рішення шляхом видання  атестаційного листа та надсилання на електронну адресу в сканованому вигляді.

7.4. Повідомляти педагогічним працівникам, керівникам закладів освіти про місце і час проведення засідання атестаційної комісії ІІ рівня (у разі запрошення їх на засідання).

7.5.  Забезпечувати оприлюднення інформації про діяльність атестаційної комісії ІІ рівня шляхом розміщення її на сторінці відділу освіти на офіційному сайті Мартинівської сільської ради не пізніше, ніж за 5 днів з дня прийняття рішення.

7.6. Рішення атестаційної комісії ІІ рівня про результати атестації довести до відома педагогічних працівників, керівників закладів у порядку та строки, визначені у пункті 11 розділу ІІІ Положення про атестацію.

7.7. Скласти перспективний список атестації керівників закладів освіти на відповідність займаній посаді на 2024 - 2029 роки до 02 жовтня 2023 року.

8. Призначити відповідальним за реєстрацію відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради на порталі «Єдина атестаційна система» головного спеціаліста відділу освіти - Тригуб Юлію.

9. Керівникам закладів освіти:

9.1. Ознайомити педагогічних працівників із порядком проведення атестації у 2023 – 2024 році, відповідно до Положенням про атестацію.

9.2. Провести роботу щодо реєстрації закладу освіти та  педагогічних працівників на  порталі «Єдина атестаційна система»  до 01 січня 2024 року.

9.3.Забезпечити дотримання умов проходження педагогічними працівниками підвищення кваліфікації, зазначених в ст. 59 Закону України «Про освіту», Постанові Кабінету Міністрів України «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» від 21 серпня 2019 року № 800.

9.4.Організувати ефективну роботу педагогічних працівників в міжатестаційний період  щодо моделювання індивідуальної траєкторії професійного розвитку на основі професійних стандартів (за наявності).

9.5.Подати секретарю атестаційної комісії ІІ рівня інформації: про кількість педагогічних працівників в закладі;  про дату останньої атестації та результати рішення атестаційної комісії щодо керівника закладу освіти, який викладає навчальні предмети (інтегровані курси) до 02 жовтня 2023 року.

10.Керівникам закладів освіти, у яких працює менше 15 педагогічних працівників подати інформацію секретарю атестаційної комісії ІІ рівня до 05 жовтня 2023 року про педагогічних працівників, що підлягають черговій атестації у 2023 – 2024 році.

11.Директору Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради Полтавської області (на основі укладеної угоди про співпрацю) забезпечити надання консультативної підтримки педагогічним працівникам з питань планування та визначення траєкторії їхнього професійного розвитку в міжатестаційний період на основі професійних стандартів (за наявності).

12. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 

 

Начальник  відділу освіти,              /підпис/                Тетяна ГРЕЧКО

культури та спорту                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

 до наказу відділу освіти, культури та спорту 

Мартинівської сільської ради

№ 63  від  19.09.2023

С К Л А Д

атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, культури та спорту

Мартинівської сільської ради

 

- Гречко Тетяна, начальник відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради, голова комісії;

- Тригуб Юлія, головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради, секретар комісії;

- Родик Олена, головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради, член комісії;

- Погрібна Світлана, директор Опорного закладу «Мартинівський ліцей» Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, член комісії;

- Щербина Лідія,  директор Варварівського ліцею Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, член комісії;

- Прощенко Ніна, член президії Територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України у Карлівській міській, Ланнівській та Мартинівській сільських територіальних громадах (за згодою).

 

 

 

 

 

Начальник  відділу освіти,              /підпис/                Тетяна ГРЕЧКО

культури та спорту                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь