A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про затвердження висновку опікунської ради виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

Дата: 03.10.2023 15:38
Кількість переглядів: 61

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 28 вересня 2023 року                 с. Мартинівка              № 384/2023

 

Про затвердження висновку

опікунської ради виконавчого комітету

Мартинівської сільської ради

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б частини першої статті 34, керуючись статтею 40 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 56,60-63 Цивільного кодексу України, відповідно до Положення про порядок призначення та реєстрації помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки, розглянувши заяву та додані документи Білана Володимира Петровича, виконком сільської ради

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок опікунської ради виконавчого комітету Мартинівської сільської ради про можливість виконувати обов’язки помічника дієздатним фізичним особам, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки громадянином Біланом Володимиром Петровичем щодо його діда  Білана Павла Павловича, 26.10.1942 року народження та баби Білан Олександри Іванівни 13.12.1941 року народження (додається).

 

Сільський голова                                      Віктор КОТЕНКО

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування Мартинівської сільської ради  про доцільність призначення помічником фізичної дієздатної особи

 

15.09.2023 року                                                                          с. Мартинівка

 

На розгляд до виконавчого комітету Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області поступила заяви від Білана Павла Павловича, 26.10.1942 року народження та Білан Олександри Іванівни 13.12.1941 року народження, зареєстрованих за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Варварівка, пров. Кузнечний, 2   про реєстрацію Білана Володимира Петровича, 18.06.1990 року народження, зареєстрованого за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Варварівка, пров. Кузнечний, 2   своїм помічником, оскільки за станом здоров’я потребують постійного догляду фізичної дієздатної особи та заява Білана Володимира Петровича про згоду на реєстрацію його помічником фізичних дієздатних осіб, що за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

 

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України, підпунктів 2,4 пункту б частини першої статті 34, статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про реєстрацію помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки розглянувши заяви Білана Павла Павловича та Білан Олександри Іванівни, а також  Білана Володимира Петровича встановлено наступне:

         Заявники, Білан Павло Павлович та Білан Олександра Іванівна, зареєстровані та проживають в  с. Варварівка, пров. Кузнечний, 2    Полтавського району Полтавської області.

         Відповідно до акту обстеження матеріально-побутових умов депутатом сільської ради Буцьківським О.І. від 14.09.2023 р. Білан Павло Павлович та Білан Олександра Іванівна пенсіонери,  обоє віком понад 80 років. Білан Володимир Петрович зареєстрований та проживає зі своїми дідом та бабою Біланом Павлом Павловичем та Білан Олександрою Іванівною та здійснює за ними догляд, допомагає вести домашнє господарство.

 Згідно довідки ЛКК №371 від 11.09.2023 року за станом здоров’я може здійснювати догляд на непрофесійній основі.

Згідно  з висновками КНП Карлівський ЦПМСД №36, №37 від 07.09.2023р. по стану здоров’я потребують отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі від фізичної особи.

За інформацією Білана В.П. його мати та сестра після повномасштабного вторгнення російської федерації виїхали за межі України. Таким чином, він залишився єдиним з рідних, хто здійснює догляд за престарілими родичами.

         Враховуючи подані документи, у тому числі про стан здоров’я, акт обстеження матеріально-побутових умов опікунська рада  вважає за доцільне рекомендувати органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мартинівської сільської ради призначити помічником дієздатним особам Білану Павлу Павловичу, 26.10.1942 року народження та Білан Олександрі Іванівні 13.12.1941 року народження, зареєстрованих за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Варварівка, пров. Кузнечний, 2   та за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки – Білана Володимира Петровича, 18.06.1990 року народження, зареєстрованого за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Варварівка, пров. Кузнечний, 2   терміном на 1 (один) рік.

 

 

Голова  опікунської ради                                Віктор КОТЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь