A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

Дата: 03.10.2023 15:41
Кількість переглядів: 237

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 28 вересня 2023 року               с. Мартинівка                      № 385/2023

 

 

Про затвердження висновку

про доцільність позбавлення

батьківських прав

 

 

      Керуючись ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  ст.11, 12 Закону України «Про охорону дитинства», ст.19, 164, 180 Сімейного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України № 866 від 24.09.2008 року «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язані із захистом прав дітей» (зі змінами та доповненнями), розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дітей від протокол № 16 від 21.09.2023 року, виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити висновок про доцільність  позбавлення батьківських прав ******************** відносно малолітньої доньки *****************, ******* року народження (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

       

 

 

             Сільський голова                                 Віктор КОТЕНКО

 

 

                                                   

 

 

 

 

 

                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                              рішенням виконавчого комітету

                                                                          Мартинівської сільської ради

                                                                   від 28.09.2023 № 385/2023

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування

про доцільність позбавлення батьківських прав *************************

відносно його малолітньої доньки *****************

 

     В провадженні Карлівського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа № 531/1679/23, провадження № 2/531/389/23 за  позовом ***************** до  ***************** щодо позбавлення батьківських прав відносно малолітньої **************.*************року народження.

    До Служби у справах дітей виконавчого комітету Мартинівської сільської ради надійшла ухвала Карлівського районного суду Полтавської області від 17.08.2023 року, якою зобов’язано надати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав *************************** відносно його малолітньої доньки ************,****** року народження.

   Працівниками Служби у справах дітей було розглянуто і вивчено матеріали даної справи.

   Встановлено, що громадяни ******************* і ***********  перебували у зареєстрованому шлюбі. Від подружнього життя у них народилася донька ******************. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через вживання чоловіком алкоголю, наркотичних речовин,  постійних сварок, відсутність взаєморозуміння між собою. З 2016 року ****************** разом із дочкою переїхала до своїх батьків в с. Мар’янівку, де проживає і на даний час. Рішенням Карлівського районного суду шлюб між громадянами було розірвано в 2018 році.

     Працівниками Служби у справах дітей виконавчого комітету Карлівської міської ради, спільно з працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» Карлівської міської, провести обстеження умов проживання та оцінку потреб сім’ї  батька не вдалося, оскільки ********************** проживає разом зі своєю матір’ю, яка є власником будинку, що знаходиться за адресою с. Михайлівське, вул. ****************, і нею було відмовлено в обстеженні та оцінці потреб.  Однак, батько з’явився до Служби у справах дітей виконавчого комітету Карлівської міської ради та  надав письмове пояснення з даного питання, у якому заперечив проти позбавлення його батьківських прав, наголосив, що хоче спілкуватися з донькою, підтримувати її фінансово.

     За інформацією Мар’янівської гімназії Мартинівської сільської ради *************** за час перебування та навчання дитини у закладі, не цікавився її навчанням, розвитком та вихованням, не відвідував батьківські збори, не спілкувався з дирекцією, класним керівником, не брав участь у громадському житті класу та закладу.

     Поспілкувавшись з сусідами, працівникам Служби стало відомо, що батька останній раз бачили, коли ********** та *********  перебували у шлюбі і донька була маленькою. Останнім часом  вони ні разу не бачили батька дитини, який би міг приїжджати, дізнаватись  про її  життя, брати участь у її вихованні.

     Також з’ясовано про наявність заборгованості по сплаті аліментів.

     Згідно інформації ГУНП  в Полтавській області Полтавського РУП відділу поліції № 3 ******************** щодо неналежного виконання батьківських обов’язків та інших порушень прав дітей не притягувався.

      При спілкуванні Служби у справах дітей з *************** у телефонній розмові, останній повідомив, що він на даний час знаходиться на лікуванні, але підтверджуючих документів не надав і більше на зв’язок не виходив.

       ************************ не звертався до Органу опіки та піклування Мартинівської сільської ради щодо розв’язання спорів стосовно його участі у вихованні та утриманні своєї дочки.

       Питання про доцільність позбавлення батьківських прав **************** відносно його малолітньої доньки ******** , ********* року народження, було розглянуто на  Комісії з питань захисту прав дітей при  виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради 21.09.2023 року протокол № 16 за участю  матері дитини, батько не з’явився, про причину своєї відсутності не повідомив.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150, 164, 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про розвиток, створювати належні умови для розвитку її здібностей та несуть відповідальність за невиконання та ухилення від виконання батьківських обов’язків.

      Виходячи з вищенаведеного, з метою захисту прав та інтересів дитини, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дітей, Орган опіки та піклування Мартинівської сільської ради вважає за доцільне позбавити батьківських прав ******************* відносно його малолітньої доньки ***, ****** року народження.

    

 

    

 

Голова органу опіки та піклування                                  Віктор КОТЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь