Мартинівська сільська громада
Полтавський

Спільний захід Асоціації міст України та «Прозоро продажі»

Дата: 23.10.2023 11:49
Кількість переглядів: 529

Фото без опису 19 жовтня в Полтаві відбувся спільний захід Асоціації міст України та «Прозоро продажі» на тему: «Як придбати або продати майно на Прозоро. Продажі. Інвестиційне меню від Полтави».

 Участь в заході взяли представники органів місцевого самоврядування та організаторів. Модератор заходу – Тетяна Медвецька, Експертка АМУ із земельних  питань та комунального майна.

Від Мартинівської громади на захід були делеговані заступник сільського голови Олександр Родик, начальник земельного відділу Ольга Думенко та головний спеціаліст фінансового відділу Олена Білецька.

 Представниця регіонального відділення Фонду державного майна України в Полтавській та Сумській областях розповіла про приватизацію об’єктів державної власності та промо-об’єкти регіонів. Зокрема в Полтавській області вже відбулося 14 аукціонів.

Фото без опису Експерти «Прозоро. Продажі» та представник майданчику Української універсальної біржі ознайомили присутніх з тим, як місцевий чи релокований бізнес можуть взяти участь в онлайн-аукціонах, а також про можливості прозорих торгів для підприємців. Через аукціон «Прозоро. Продажі» бізнес може за ринковими цінами продавати чи здавати в оренду земельні ділянки, техніку корпоративні вживані авто, брухт тощо. Зокрема наголосили, що захід – чудова нагода знайти можливості та почали спільні проєкти, які допоможуть посилити економічну спроможність Полтави та регіону; розповіли про можливості платформи аукціону «Прозоро. Продажі» і про сервіси, які в допоможуть в цьому учасникам. Українська універсальна біржа зосередили увагу на підготовці та напрацюваннях, які передують аукціонам.

📍Під час заходу Оксана Левченко, начальниця Полтавського міського управління земельних ресурсів Полтавської міської ради розповіла про активи, якими володіє зараз місто, зокрема нерухомість, земельні ділянки та коли ці об'єкти з’являться на торгових майданчиках «Прозоро продажі».

📍Наталія Курнакова, начальник управління майном комунальної власності міста Полтави поділилася досвідом та труднощами, які виникали при передачі в оренду майна комунальної власності Полтавської тергромади та приватизації. Вона наголосила, що проблема передачі в оренду майна назрівала досить давно і на початку, 4 роки тому дійсно було нелегко. Але за цей час було проведено вже 8 аукціонів з передачі в оренду нежитлових приміщень Полтавської міської ради. Велика частина цієї роботи залежить від рішень сесій міської ради.

️– Але тим не менше ми провели 30 аукціонів з приватизації  об’єктів комунальної власності територіальної громади. Таким чином від продажу до міського бюджету надійшло майже 28 мільйонів гривень. Загальна кількість учасників – 109 осіб. Тобто зараз ми розуміємо, що саме аукціони дають реальну картину щодо комерційної привабливості об’єкта, – зауважила Наталія Курнакова.

️Також про свій досвід розповіли представники Хорольської, Терешківської та Мартинівської територіальних громад.

Відтак, Олена Білецька, головний спеціаліст фінансового відділу Мартинівської сільської ради презентувала:

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

📌Під час семінару-практикуму відбулася презентація Методичних рекомендацій та покрокової інструкції для громад у проведенні електронних торгів від Асоціації міст України.

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь