A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

5. Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

Дата: 27.12.2023 08:24
Кількість переглядів: 131

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 15 грудня 2023 року         с. Мартинівка                        № 422/2023

 

 

 

Про запровадження трудової повинності

та організацію суспільно корисних робіт

в умовах воєнного стану на період 2024 року

 

На виконання розпорядження начальника Полтавської обласної військової адміністрації від 28.10.2022 № 358 «Про організацію суспільно-корисних робіт», Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 753 (далі – Порядок) з метою залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту населення, забезпечення функціонування економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, у тому числі соціально не захищених верств населення, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

ВИРІ Ш И В:

 

1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Мартинівської сільської територіальної громади (далі – суспільно корисні роботи).

2. Залучити до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву), а саме:

- зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених;

- працівників фунуціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об’єктових формувань цивільного захисту, -у порядку проведення; (за потреби)

- осіб, що зайняті в особистому селянському господарстві; (за потреби)

- студенти вищих, учні та слухачі професійно-технічних навчальних закладів; (за потреби)

- осіб, які забезпечують себе роботою самостійно (за потреби).

3. Затвердити види, перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Мартинівської сільської територіальної громади (Додаток 1).

  1. Визначити замовником суспільно корисних робіт, де працюватимуть працездатні особи на території Мартинівської сільської територіальної громади комунальні підприємства «Халтуринське ГСКП» та КП «Білухівка».

5. Карлівському управлінню Полтавської філії Полтавського обласного центру зайнятості сприяти залученню зареєстрованих  безробітних осіб та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених до виконання суспільно корисних робіт відповідно Порядку.

6. Фінансування суспільно корисних робіт здійснити за рахунок коштів бюджету Мартинівської сільської територіальної громади (у разі залучення працездатних осіб, окрім зареєстрованих безробітних). Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними та незайнятими внутрішньо переміщеними особами працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, здійснити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі Фонд), передбачених у бюджеті Фонду на відповідні цілі, а також коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, інших джерел, не заборонених законодавством або на умовах співфінансування. Фінансування суспільно корисних робіт здійснити шляхом спрямування коштів на виплату основної та додаткової зробітної плати розмір якої не перевищує розміру півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,  відповідно Порядку.

7. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених замовнику укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт між Замовником та  Полтавським обласним  центром зайнятості.

8. Довести дане рішення до відома населення шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті Мартинівської сільської ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

9. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету від 20 грудня 2022 року № 260/2022 «Про затвердження Переліку суспільно корисних робіт, що можуть виконуватися в умовах воєнного стану на території Мартинівської сільської територіальної громади» (зі змінами).

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови Родика О.А.

 

 

     Сільський голова                                 Віктор КОТЕНКО

Додаток 1

Перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану,

до виконання яких залучаються працездатні особи

на території Мартинівської сільської територіальної громади

 

 

Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності.

Розбір завалів, розчищення автомобільних доріг, тротуарів.

Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

Ремонт і будівництво житлових приміщень.

Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

Вантажно-розвантажувальні роботи.

Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).

Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.

Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

Заготівля дров для опалювального сезону.

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь