A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулася позачергова сесія

Дата: 30.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 589

Фото без опису  30 січня 2024 року під головуванням сільського голови Віктора Котенка за участі 12 депутатів відбулося пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії Мартинівської сільської ради VIII скликання.

  На порядок денний було винесено 30 питань.

  Традиційно сесія розпочалася із обрання лічильної комісії, до складу якої були запропоновані: Світлана Пономаренко, Ігор Веремійчик та Артем Багачов.

  Сесійному зібранню передувала робота постійних комісій сільської ради, на яких всі питання пленарного засідання були детально розглянуті та погоджені.     Тому депутати працювали виважено та конструктивно,  приймаючи відповідні рішення з кожного питання.

Фото без опису  Перед початком розгляду питань порядку денного, до слова був запрошений представник ТОВ «КРЕАТИВ АГРО СЕРВІС» Валерій Комишний, який звернувся до сесії з приводу інформування фермерів та сільськогосподарських виробників стосовно роботи компанії, яка займається оптовою торгівлею хімічної продукції (ЗЗР, мікродобрив), насінням та надає IT-рішення для агрогосподарств.

        Далі перейшли до розгляду сесійних питань.

        Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Решетилівської окружної прокуратури на території Полтавського району упродовж 2023 року інформував керівник установи Іван Сагайдачний. Інформацію взято до відома.

Фото без опису   Заступник сільського голови Олександр Родик виступив «Про передачу майна та матеріальних цінностей комунальної власності Мартинівської ТГ військовим частинам Збройних Сил України». Сесія вирішила, відповідно звернень керівництва військових частин, з метою сприяння обороноздатності та мобілізаційної готовності держави, передати на безоплатній основі з балансу Виконавчого комітету Мартинівської сільської ради на баланс відповідних військових частин необхідне приладдя та майно на загальну суму 2 млн. 497 тис. грн.

 Далі, відповідно інформування заступника сільського голови, депутати підтримали питання передачі комунального майна в оренду та включення його до Переліку об'єктів оренди першого типу (частину вбудованого приміщення, розташованого у будівлі Мартинівської АЗПСМ, де заплановано відкриття стоматологічного кабінету, та частину вбудованого приміщення, розташованого в одноповерховій нежитловій адмінбудівлі у с. Білухівці для розташування КП «Білухівка»); перейменували у с-щі Лісове вул. Першотраневу на вул. Паркову.

Фото без опису Одним із питань, що обговорює громадськість з минулого року, є питання реорганізації навчальних закладів. З цього приводу та, щодо затвердження Плану оптимізації мережі закладів освіти Мартинівської ТГ на 2023-2027 роки виступила начальник відділу освіти, культури та спорту Тетяна Гречко. Вона презентувала загальну інформацію про освітню реформу, яка впроваджується в державі та, відповідно, і в територіальних громадах. Тетяна Сергіївна говорила про причини погіршення в сільській місцевості якості освітніх послуг, про проектну потужність та фактичну наповнюваність освітніх закладів громади, охарактеризувала якість надання освітніх послуг по кожній сільській школі, проаналізувала щодо фахового викладання предметів, про розрахунок на утримання одного учня конкретно по кожному навчальному закладі (чим менше учнів у школі, тим більше на нього витрачається коштів з місцевого бюджету), та інше. Свої думки та бачення ситуації, що склалася в громаді, обговорюючи питання  реорганізації шкіл, висловили староста Білухівського старостинського округу Алла Бойченко, заступник сільського голови Олександр Родик, депутати сільської ради Юрій Шраменко та Володимир Прощенко. Голосуючи за проєкт рішення з приводу Плану  оптимізації мережі закладів освіти, депутати не набрали потрібної кількості голосів, отже освітнє питання залишилось без задоволення.

Фото без опису У продовження роботи, народні обранці затвердили Програму інформатизації «Цифрова трансформація Мартинівської сільської ради на 2024-2026 роки», про яку інформував керуючий справами апарату виконавчого комітету Ігор Дроздович.

 Начальник фінансового відділу Юлія Думенко внесла на розгляд депутатського корпусу «Звіт про виконання бюджету Мартинівської сільської територіальної громади за 2023 рік», «Зміни до Програми «Підтримки Збройних Сил України та правоохоронних органів на 2022-2024 роки», «Зміни до бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2024 рік». З бюджетних питань винесено позитивні рішення. До слова, вже в поточному році до Мартинівської сільської ради надійшло 13 звернень від військових частин ЗСУ. На виконання порушених ними питань із місцевого бюджету виділено 12,4 млн.грн. Загалом, з метою задоволення потреб військових, за період 2022-2024 років із бюджету сільської ради спрямовано понад 31 млн.грн.

Фото без опису  Роботу сесійного зібрання продовжила начальник земельного відділу Ольга Думенко. Відповідно її інформування, депутати прийняли рішення щодо клопотання ГПУ «Шебелинкагазвидобування», клопотання ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату ім. Халтуріна», розглянули подання Північно-східного міжрегіонального управілння лісового та мисливського господарства», лист ГО «Агрокластер Грант» (роз'яснення з даного приводу надавала адвокат із земельних питань Людмила Левошко), обговорили та прийняли рішення по проекту Меморандуму про співпрацю між Мартинівською сільською радою та АТ «Укргазвидобування» та інші земельні питання.

Підсумки сесійного зібрання підвів Віктор Котенко.   Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь