A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

11. Про затвердження висновку опікунської ради виконавчого комітету про можливість призначення опікуном

Дата: 31.01.2024 11:37
Кількість переглядів: 303

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 26 січня 2024 року            с. Мартинівка              № 447/2024

 

Про затвердження Висновку опікунської ради

виконавчого комітету про можливість призначення опікуном

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б частини першої статті 34, керуючись статтею 40 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 39, 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, абзацу 2 п. 1.2 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26 травня 1999 р. № 34/166/131/88 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 червня 1999 року за №387/3680), ст. 241 Цивільно-процесуального Кодексу України, розглянувши ухвалу Карлівського районного суду від 22.01.2024 року та пакету документів до заяви гр. Ковальова Максима Васильовича про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, виконком сільської ради

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити Висновок опікунської ради виконавчого комітету про можливість призначення Ковальова Максима Васильовича, ***** року народження, опікуном Ковальова Антона Максимовича, ****** року народження (додається)

 

2. Висновок про призначення Ковальова М.В. опікуном Ковальова А.М. надати за місцем вимоги.

 

 

Сільський голова                                      Віктор КОТЕНКО

 

Затверджено рішенням виконкому

Мартинівської сільської  ради

від 26.01.2024 р. №249/2024

 

ВИСНОВОК ОПІКУНСЬКОЇ РАДИ

виконавчого комітету Мартинівської сільської ради

від 25.01.2024 року про можливість призначення Ковальова Максима Васильовича, ****** року народження, опікуном Ковальова Антона Максимовича, *******року народження.

 

         На розгляд органу опіки і піклування виконавчого комітету Мартинівської сільської ради надійшов лист Карлівського районного суду від 23.01.2024 р. №531/133/24/468/2024, в якому повідомляється, що 14.02.2024 року відбудеться судове засідання по розгляду цивільної справи за заявою Ковальова Максима Васильовича про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна (ухвала Карлівського районного суду Полтавської області від 22.01.2024 року справа №531/133/24).

Ковальов Антон Максимович, ***** року народження, є особою з інвалідністю першої групи з дитинства, яка встановлена безстроково. Має діагноз – важка розумова відсталість. Затримка мовного розвитку І ступеня. З синдромом вираженого розладу поведінки, що підтверджується копією виписки із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого. Він потребує постійного стороннього  догляду, що підтверджується довідкою до акту огляду медико-соціальною експертною комісією серії 12 ААГ №110061 від 28.06.2023 року.

Ковальов Максим Васильович, ***** року народження, є батьком Ковальова Антона Максимовича, що підтверджується копією свідоцтва про народження ******** від ***** року та копією рішення Карлівського районного суду Полтавської області про усиновлення дитини від 24.03.2023 року справа №531/528/23. Перебуває у шлюбі з матір’ю Ковальова Антона Максимовича, Ковальовою Тетяною Василівною, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії ******** від ****** року, яке видано Халтуринською сільською радою Карлівського району Полтавської області.

Вся сім’я спільно мешкає за адресою ****** Полтавського району Полтавської області, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, проживаючих у житловому приміщенні/будинку внутрішньо переміщених осіб від 09.01.2024 року №01-19-03/12, яка видана виконавчим комітетом Мартинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

Ковальов Максим Васильович, згідно поданих документів, не має ніяких протипоказань щодо виконання обов’язків опікуна. Він має можливість та бажання доглядати свого сина і бути його опікуном.

Відповідно ст. 55,  63 Цивільного кодексу України, опіка та піклування встановлюється з метою забезпечення особистих немайнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки. Опікун або піклувальних призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна  чи піклувальників.

Враховуючи вищевикладене, та керуючись нормами Цивільного кодексу України, Правилами опіки та піклування, затвердженими  Наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 р. за № 34/166/131/88, опікунська рада виконавчого комітету Мартинівської сільської ради визнає можливим призначення Ковальова Максима Васильовича опікуном Ковальова Антона Максимовича, які спільно проживають за адресою: ********** Полтавського району Полтавської області, у разі визнання його сина Ковальова А.М.  недієздатним.

 

Голова опікунської ради                              Віктор КОТЕНКО     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь