Мартинівська сільська громада
Полтавський

Для інформування населеня: Договір про надання послуг з постачання холодної води

Дата: 13.02.2024 09:33
Кількість переглядів: 309

Фото без описуДОГОВІР

про надання послуг з постачання холодної води

с. Мартинівка                                                                                                             "___ "______________ 20___ р.

Халтуринське госпрозрахункове сільське комунальне підприємство в особі директора Гаврюшенко М.А.. який діє на підставі Статуту (далі-Виконавець)

  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
    1.  Халтуринське ГСКП зобов'язується своєчасно надавати споживачеві відповідної якості послуги з постачання холодної води і водовідведення, а СПОЖИВАЧ зобов’язується своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, ЩО передбачені договором.
    2. Тарифи на послуги становлять: 15 грн 00 коп.( П’ятнадцять грн. 00 коп.) за М3, за відсутності приладів обліку 42 грн 00 коп (сорок дві грн. 00 коп) з людини. Дворова колонка 42 грн 00 коп ( Сорок дві грн. 00 коп)

Оплата спожитих послуг

1.3. Розрахунковим періодом є,,календарний місяць. У разі застосування щомісячної системи оплати послуг платежі вносяться не пізніше ЗО    числа місяця, що настає за розрахунковим.

1.4. Послуги оплачуються готівкою або в безготівковій формі через установи банків чи пошти.

1.5. За наявності засобів обліку води справляння плати за нормативами (нормами) споживання не допускається, крім випадків, передбачених цим договором.

1.6. За відсутності засобів обліку води, плата справляється за нормативами (нормами) споживання, затвердженими рішення 38 чергової сесії 7 скликання Мартинівської с/'ради від 10.10.2019 р.

За розрахункову одиницю наданих Послуг приймається один кубічний метр (куб. м)

1.7 Халтуринське ГСКП надає Послуги на об’єкте СПОЖИВАЧА, перелік яких визначається останнім у нормативному розрахунку. Нормативний розрахунок подається СПОЖИВАЧЕМ та, після його погодження Халтуринським ГСКП, є невід’ємною частиною Договору.

                                                                                                          2.ЯКІСТЬ ПОСЛУГ

  2.1. Халтуринське ГСКП повинен надати СПОЖИВАЧУ Послуги, якість яких відповідає Державним нормативам, зокрема (ДСанІІіН 2.2.4-171-10).

                                                                                          3.ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГІВ ПОСЛУГ

3.1. Кількість холодної води, що постачається Халтуринським ГСКП на об’єкти СПОЖИВАЧА, визначається за показниками приладів обліку, встановлених на мережі СПОЖИВАЧА, як правило, на межі балансової належності мереж Халтуринського ГСКП та СПОЖИВАЧА, та опломбованих і зареєстрованих Халтуринським ГСКП.

3.2.Місце встановлення приладів обліку погоджується Халтуринським ГСКП.

3.3. Халтуринське ГСКП контролює правильність зняття СПОЖИВАЧЕМ показників приладів обліку та проводить перерахунок у разі їх невідповідності, якщо не було виявлено фактів штучного втручання в роботу приладу обліку, пошкодження або зриву пломби.

3.4. Якщо прилади обліку тимчасово знято на повірку чи ремонт або їх зіпсовано, кількість використаної води визначається за середньодобовою витратою за останні два розрахункові місяці за показниками приладів обліку. У разі тривалості роботи приладу обліку менше 2-х місяців кількість води визначаються за середньодобовою витратою за період роботи’приладу обліку не менше 15 діб. Такий порядок зберігається до відновлення якісного обліку, але не більше як на 2 місяці. У разі невиконання цих умов у встановлені строки, водокористування вважається безобліковим і витрата води визначається згідно з п, 3.3. "Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України" затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 190 від 27.06 2008 р. (далі - "Правил користування...").

3.5 У разі водоспоживання СПОЖИВАЧЕМ, що не має приладів обліку, розрахунок витрат води за погодженням Халтуринським ГСКП здійснюється за нормами питного водоспоживання, затвердженими рішенням 38 чергової сесії 7 скликання Мартинівської с/ради від 10.10.2019р.

3.6 У разі виявлення представниками Халтуринського ГСКП фактів штучного втручання в роботу приладів обліку, пошкодження або зриву пломб на них, а також в місцях з’єднань та на запірній арматурі розрахунок витрат води проводиться за пропускною здатністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2 м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу (п. 3.3 "Правил користування...").

3.7 У випадку, коли СПОЖИВАЧ з будь-яких причин тимчасово не має наміру отримувати Послуги (навіть за наявності приладів обліку), він повинен у письмовій формі звернутися до Халтуринського ГСКП із заявою про опломбування вводу та припинення нарахувань за Послуги.

3.8. У разі самовільного приєднання додаткових об’єктів СПОЖИВАЧА або СУБСПОЖИВАЧ1В до мереж через які надаються Послуги, розрахунок обсягів спожитої води за пропускною здатністю труби вводу при швидкості руху води ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу з моменту такого водокористування. Якщо термін початку самовільного водокористування виявити не можливо, розрахунковий період становить один місяць.

3.9. Ліміти використання води встановлюються на підставі нормативного розрахунку водоспоживання та водовідведення по підприємству, поданого СПОЖИВАЧЕМ за три місяці до початку кожного наступного року та погодженого Халтуринським ГСКП

3.10. У разі незгоди щодо кількості або вартості отриманих Послуг СПОЖИВАЧ зобов’язаний у 5-ти денний термін з дня отримання рахунку, направити до Халтуринського ГСКП уповноваженого представника з відповідними обгрунтовуючими документами для врегулювання розрахунків. У випадку невиконання цієї умови рахунки Халтуринського ГСКП вважаються прийнятими до оплати.

                                                                       4. ПОРЯДОК ОПЛАТИ ПОСЛУГ

4.1 Плату за надані послуги абонент сплачує на рахунок Халтуринського ГСКП, як правило, один раз на місяць за тарифом затвердженим сесією сільської ради, згідно показників приладів обліку або затверджених норм, в разі їх відсутності.

4.2. Термін оплати - протягом 5-ти банківських днів з дати отримання СПОЖИВАЧЕМ рахунку за надані Халтуринським ГСКП Послуги.

4.3. Порядок оплати - у національній валюті України (як правило, у безготівковому порядку) на поточний рахунок Халтуринського ГСКП. Крім того, допускається проведення розрахунків готівкою, з використанням бюджетних коштів на відшкодування наданих пільг і субсидій - у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, а також інші форми розрахунків, не заборонені чинним законодавством України.

4.4.У разі наявності простроченої заборгованості СПОЖИВАЧА з оплати наданих Послуг, Халтуринського ГСКП зараховує отримані кошти у порядку календарної черговості виникнення заборгованості, навіть якщо в платіжному документі СПОЖИВАЧА буде зазначено інший період, за який проводиться оплата.

4.5.У разі надання Послуг не в повному обсязі, відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних. Халтуринським ГСКП здійснює перерахунок розміру плати.

5. ПОРЯДОК НАДАННЯ ПОСЛУГ ТА ТОЧКИ РОЗПОДІЛУ, В ЯКИХ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПЕРЕДАЧА ПОСЛУГ ВІД ХАЛТУРИНСЬКОГО ГСКП ДО СПОЖИВАЧА

5.1 Послуги надаються СПОЖИВАЧУ безперебійно, за винятком часу перерв на:

  •  проведення ремонтних і профілактичних робіт;
  •  ліквідацію аварій та подій, наслідків, пов'язаних з дією непереборної сили.

5.2 Точкою розподілу, в яких здійснюється передача Послуг від Халтуринського ГСКП до СПОЖИВАЧА є місце приєднання до комунальних мереж водопроводу.

                                                                                 6.ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН.

6.1. Під час вирішення всіх питань, не обумовлених цим Договором, сторони зобов’язуються керуватися чинним законодавством У країни.

    1. Халтуринське ГСКП має право:

6.2.1.Вимагати від СПОЖИВАЧА дотримання нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.

      1. Вносити за погодженням із СПОЖИВАЧЕМ зміни у цей Договір

             6.2.3. Проводити перевірку показань приладів обліку води.

  6.2.4. У разі виникнення сумнівів щодо правильності показань засобів обліку, встановлювати контрольні прилади обліку.

      1. Проводити нарахування за надані Послуги згідно п. п. 4.5., 4.6„ 4.7., 4.9., 4.10., 4.12. цього Договору.

              6.2.6. У разі несвоєчасного внесення СПОЖИВАЧЕМ плати за надані Послуги, нараховувати штрафні санкції у розмірі, передбаченому п. 8.2. цього Договору.

  6.2.7. Без додаткового попередження обмежувати або припиняти надання Послуг СПОЖИВАЧУ в точці приєднання мереж останнього до комунальних мереж централізованого водопостачання та водовідведення у разі:

  •  виникнення необхідності оперативного реагування на погіршення якості води і неможливості доведення її до вимог державних стандартів;
  •  обмеження чи припинення подачі електроенергії Халтуринським ГСКП;
  •  виявлення самовільних підключень нових об’єктів або Субспоживачів;
  •  стихійного лиха, аварій на водопровідних і каналізаційних мережах;
  •  у разі повідомлення СПОЖИВАЧЕМ про звільнення займаного приміщення, реорганізацію, ліквідацію (у т.ч, шляхом

банкрутства), відчуженні в будь-який спосіб або передачі на баланс об’єктів централізованого водопостачання та водовідведення новому балансоутримувачу або власнику.

    6.2.8. Попередивши СПОЖИВАЧА, не пізніше, ніж за 5 діб, припиняти надання Послуг в точці приєднання мереж останнього до комунальних мереж централізованого водопостачання та водовідведення у разі:

  •  несвоєчасного або не в повному обсязі внесення СПОЖИВАЧЕМ або Субспоживачами плати за надані Послуги;
  •  недопущення представника Халтуринського ГСКП до приладів обліку, водопровідно-каналізаційних мереж та споруд

для виконання своїх обов'язків, а також ненадання протягом періоду, що перевищує 3 місяці, відомостей, необхідних для розрахунку обсягів спожитих Послуг;

  •  невиконання вимог Халтуринського ГСКП щодо забезпечення якісного обліку води;
  •  необгрунтованої відмови прийняти до оплати рахунок за надані Послуги;
  •  ненадання протягом більше 3-х місяців звіту про кількість використаної води;
  •  ненадання нормативного розрахунку відповідно до п.7.5.2. Договору:
  •  звільнення СПОЖИВАЧЕМ займаного приміщення, реорганізації, ліквідації (у т.ч. внаслідок банкрутства), відчуженні в

будь-який спосіб або передачі на баланс об’єктів водопостачання та водовідведення новому балансоутримувачу або власнику;

  •  у разі проведення планових ремонтних робіт на мережах централізованого холодного водопостачання та або водовідведення.

    6.2.9 Допускати тимчасове відхилення якості питної води від вимог державних стандартів за наявності дозволу орган)' виконавчої влади у сфері стандартизації.

   6.2.10 Відновлювати надання Послуг у разі:

  •  повного погашення СПОЖИВАЧЕМ наявного боргу та оплати вартості робіт з приєднання до мереж водопостачання
  •  виконання всіх вимог Халтуринського ГСКП щодо налагодження якісного обліку, забезпечення належного технічного

стану мереж та запірної арматури.

   6.2.11. Вимагати відшкодування збитків, завданих Халтурннському ГСКП внаслідок порушення СПОЖИВАЧЕМ умов цього Договору.

      1. Безперешкодного доступу в приміщення та на земельну ділянку СПОЖИВАЧА для огляду технічного стану мереж і запірної арматури Халтуринського ГСКП, зняття показників засобів обліку та для усунення аварій на мережах Халтуринського ГСКП,

6.3. Халтуринське ГСКП зобов'язаний:

              6.3.1. Забезпечувати надання Послуг у необхідних обсягах та відповідної якості згідно з умовами цього Договору.

              6.3.2.Надавати в установленому законодавством порядку повну, достовірну, своєчасну інформацію про якість та режим надання Послуг.

               6.3.3. Розглядати у визначений законодавством строк претензії та скарги СПОЖИВАЧА і проводити відповідний перерахунок розміру плати за Послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження кількісних і якісних показників.

              6.3.4. Своєчасно проводити за власний рахунок роботи з усунення виявлених несправностей, пов’язаних з наданням Послуг, що виникли з вини Халтуринського ГСКП

              6.3.5. Контролювати встановлені міжповірочні інтервали та надавати приписи на проведення повірки приладів обліку.

              6.3.6 Повідомляти СПОЖИВАЧА про зміну тарифів на Послуги письмово або через засоби масової формації не пізніше, ніж за 30 днів до введення їх у дію.

              6.3.7 Відновлювати надання Послуг у разі:

  •  повного погашення СПОЖИВАЧЕМ наявного боргу та оплати вартості робіт з приєднання до мереж водопостачання та

водовідведення;

  •  виконання всіх вимог Халтуринським ГСКП щодо налагодження якісного обліку, технічного стану мереж та запірної

арматури.

6.4.СПОЖИВАЧ має право на:

           6.4.1.Отримання Послуг у необхідних обсягах та відповідної якості згідно з умовами цього Договору.

           6.4.2. Одержання в установленому порядку повної, достовірної, своєчасної інформації про якість та режим надання Послуг.

6.4.3. Зменшення розміру плати в разі надання Послуг не в повному обсязі, відхилення їх кількісних та або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання.

6.4.4. У разі виникнення сумнівів щодо правильності показань засобів обліку, встановлювати контрольні прилади обліку, а також проводити експертизу їх технічного стану та метрологічну повірку за власні кошти.

6.4.5. Внесення змін у цей Договір за погодженням з Халтуринським ГСКП.

6.5. СПОЖИВАЧ зобов’язаний:

           6.5.1. Оплачувати Послуги та здійснювати інші платежі у строки і на умовах, передбачених цим Договором.

           6.5.2. Надати нормативний розрахунок водоспоживання та водовідведення по підприємству з урахуванням об’єктів Субспоживачів (при їх наявності).

           6.5.3. У разі зміни банківських реквізитів, юридичної та фактичної адреси, форми власності тошо повідомите тт: не Халтуринське ГСКП у письмовій формі не пізніше, ніж через 7 календарних днів з дня виникнення таких змін.

6.5.4. Щомісяця передавати Халтуринському ГСКП показники приладів обліку за формою та у строки, визначені т -.3. Договору.

6.5.5. У встановлений Халтуринським ГСКП термін виконувати приписи щодо раціонального використаних питної води та забезпечення якісного обліку отриманих СПОЖИВАЧЕМ послуг з централізованого холодного водопостачання та водовідведення.

6.5.6. У разі запланованих змін у своїй діяльності, що впливають на вимоги до інженерного забезпечення об'єкта (об’єктів) СПОЖИВАЧА водопостачанням та водовідведенням, у місячний строк до виникнення таких змін налізати до Халтуринського ГСКП заяву та необхідні документи на отримання додаткових технічних умов.

6.5.7. Контролювати міжповірочні інтервали та проводити повірку приладів обліку за власний рахунок.

6.5.8. В кінці кожного кварталу направляти до Халтуринського ГСКП свого уповноваженого представника і за довіреністю) з письмовою інформацією про обсяг отриманих Послуг за останні три місяці для проведення звірки розраху нзав та підписання відповідного акту.

6.5.9. У разі звільнення СПОЖИВАЧЕМ займаного приміщення, реорганізації, ліквідації (у т. ч. шляхом банкрутства), відчуження в будь-який спосіб або передачі на баланс об’єктів централізованого водопостачання та водовідвелеччія новому балансоутримувачу або власнику, СПОЖИВАЧ зобов’язаний повідомити про не Халтуринське ГСКП не пізніше. • - через 7 днів з моменту виникнення таких змін, в цей самий термін здійснити сплату усіх видів платежів, передбачених цим Д:говором та повідомити нового власника про обов’язок оформити з Халтуринським ГСКП відповідний договір.

6.5.10.Забезпечити безперешкодний доступ представникам Халтуринського ГСКП до приладів обліку, з .• -: до каналізаційних колодязів для доступу до мережі водовідведення ( з метою проведення ремонту і т.д.).

6.5.11. Забезпечити збереження пломб, встановлених Халтуринським ГСКП на водомірних вузлах та запірній арматурі, цілісність засобів обліку води, належний санітарний стан приміщень, водомірних вузлів та не допускати штучного впливу на роботу приладів обліку.

6.5.12. У разі неможливості термінового проведення ремонту існуючих засобів обліку, придбати та встано ВНТН НОВИИ прилад обліку у строк, визначений Халтуринським ГСКП.

6.5.13. Якщо до мереж СПОЖИВАЧА приєднані в установленому порядку мережі інших споживачів ділі - Субспоживачі), СПОЖИВАЧ несе додаткові зобов’язання, визначені розділом 9 цього Договору.

6.5.14. У разі використання бюджетних коштів, у місячний термін після прийняття Закону України «Про державний бюджет», надати кошторисні призначення на поточний бюджетний рік.

  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
    1.  Сторони несуть відповідальність за порушення прав та невиконання обов'язків згідно з умовами нього Договору та чинного законодавства.
    2.  У разі внесення платежів, передбачених цим Договором, з порушенням термінів їх сплати, СПОЖИВАЧ сплачує Халтуринському ГСКП пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в розрахунковий період. Нарах; вання пені здійснюється за кожен день прострочення платежу, включаючи день оплати.

Обслуговування водопровідних та каналізаційних мереж, їх експлуатація та ремонт здійснюється сторонами відповідно до межі балансової належності мереж.

  1. ВІДНОСИНИ 13 СУБСПОЖИВАЧАМИ (для споживачів, що мають приєднаних субспоживачів )
    1.  СПОЖИВАЧ має право надати дозвіл на приєднання до власних мереж водопроводу інших суб’єктів господарювання (Субспоживачів) після отримання письмового дозволу Халтуринського ГСКП та виконання його обгрунтованих вимог.
    2.  У разі самовільного приєднання Субспоживачів до мереж СПОЖИВАЧА, Халтуринський ГСКП здійснює розрахунок витрат води СПОЖИВАЧА за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 мсек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.
    3.  СПОЖИВАЧ зобов’язаний включити обсяги водоспоживання Субспоживачів до нормативного розрахунку.
    4.  Халтуринське ГСКП ВОДОКАНАЛ виписує рахунки за Послуги з водопостачання та водовідведення, отримані СПОЖИВАЧЕМ в точці передачі Послуг, згідно показників приладу (приладів) обліку.

Якщо Субспоживач має особовий рахунок у Халтуринському ГСКП, то він розраховується за питну воду безпосередньо з Халтуринським ГСКП відповідно до п.9.4. Договору. Розподіл суми рахунку між Субспоживачами, на яких не відкрито окремих особових рахунків у Халтуринському ГСКП, здійснюється СПОЖИВАЧЕМ самостійно.

    1.  У разі, якщо СПОЖИВАЧ має загальний прилад обліку із СУБСПОЖИВАЧЕМ, він зобов’язаний щомісячно розподіляти отримані Послуги, визначені згідно п. п. 4.1., 4.5., 4.6., 4.8., 4.9., 4.10., 4.11. Договору, між СПОЖИВАЧЕМ та СУБСПОЖИВАЧЕМ. Зазначений розподіл надавати Водоканалу не пізніше 20 числа поточного місяця для проведення нарахувань за надані Послуги.
    2.  СПОЖИВАЧ зобов’язаний за вимогою Халтуринського ГСКП забезпечити доступ представників останнього до приладів обліку Субспоживачів, які мають власні особові рахунки у Халтуринському ГСКП, для контрольного зняття показників.
    3.  Взаємні претензії щодо розрахунків СПОЖИВАЧА із Субспоживачами, які не мають особових рахунків у Халтуринському ГСКП, останній не розглядає.
    4.  Халтуринське ГСКП несе відповідальність за якісні, кількісні показники та режим надання Послуг в точці передачі Послуги
    1.  Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання своїх зобов’язань за цим Договором, якщо воно є результатом дії обставин непереборної сили (форс-мажорні обставини).
    2.  Форс-мажорні обставини - обставини, які виникли після підписання Договору внаслідок непередбачених сторонами надзвичайних і невідворотних подій, а саме: пожежі, землетруси, повені, оповзні, вибухи, стихійні лиха, військові дії, заборонні заходи законодавчих та вищих виконавчих органів влади тощо.
    3.  Строк виконання зобов’язань за цим Договором відкладається на строк дії форс-мажорних обставин.
  1. ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ
    1.  Спори між сторонами розв’язуються шляхом переговорів або у судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.

11. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

    1. . Цей Договір набирає чинності з дати підписання та скріплення печатками сторін заяви приєднання, та є безстроковим. У випадку, якщо відносини тривають, і жодна із Сторін не подала письмове звернення про припинення дії договору, він вважається продовженим на наступний календарний рік.

            11.2. Дія Договору припиняється в разі:

  •  В разі подачі заяви Споживача, про припинення дії договору;
  •  реорганізації, ліквідації (у т.ч. внаслідок банкрутства) СПОЖИВАЧА;
  •  відчуження в будь-який спосіб або передачі на баланс об’єктів водопостачання новому балансоутримувачу або власнику (після підписання акту звіряння розрахунків та погашення наявної заборгованості);
  •  встановлення відповідними органами підвищених тарифів на Послуги.

   11.3 Договір може бути достроково припинено за погодженням сторін. Договір може бути достроково розірвано у судовому порядку на вимогу однієї із сторін у разі невиконання іншою стороною договірних зобов’язань та з інших підстав, передбачених законодавством України. Сторона, яка ініціює розірвання Договору, має письмово попередити про це іншу сторону за один місяць.

Усі зміни та доповнення до цього Договору оформляються письмово, підписуються уповноваженими особами та скріплюються печатками обох сторін.

12. ІНШІ УМОВИ

    1. Цей Договір опублікований на сайті Мартинівської сільської ради та має юридичну силу з моменту підписання заяви приєднання.

           12.2. Халтуринське ГСКП має статус платника податку на прибуток на загальних підставах, передбачених Законом України "Про оподаткування прибутку підприємств".

СПОЖИВАЧ є платником податку на прибуток на загальних умовах, передбачених Законом України "Про оподаткування прибутку підприємств".

У разі будь-яких змін в статусі платника податків Сторони зобов’язані повідомити одна одну про такі зміни протягом З (трьох) днів з дати виникнення таких змін.

12.3. Сторони зобов’язуються письмово повідомляти про зміну реквізитів (місцезнаходження, найменування, організаційно-правової форми, банківських реквізитів тощо) не пізніше, ніж через 7 днів після настання таких змін.

12.4. Всі питання, що не передбачені цим Договором, регулюються чинним законодавством України.

12.5 Сторони шляхом підписання заяви приєднання до даного договору дають згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України "Про захист персональних даних".

13. АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Халтуринське ГСКП;                                                                  СПОЖИВАЧ:

39520, вул.Д.Барвіна, 2 с.Мартинівка,

Полтавська обл., Полтавський р-н

ЄДРПОУ 31946979

р/р UA753052990000026000031205985

в АТ КБ «ПРИВАТ БАНК»

 

 

Т.в.о.директора       Михайло ГАВРЮШЕНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь