Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків влітку 2024 року

Дата: 04.06.2024 10:23
Кількість переглядів: 165

 

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від 30 травня 2024 року        с. Мартинівка              № 487/2024

 

Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків влітку 2024 року 

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2021-2025  роки, затвердженої рішенням ІІІ позачергової сесії восьмого скликання Мартинівської  ради від 29.01.2021 року (зі змінами) та керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури та спорту Мартинівської сільської ради Гречко Т.С. щодо належної організації та проведення оздоровчої кампанії у 2024році, виконавчий комітет Мартинівської сільської ради: 

В И Р І Ш И В : 

1. Утворити оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2024 році та затвердити його склад (додаток 1).

2. Забезпечити початок роботи оздоровчих закладів не пізніше 3 червня 2024 року.

2. Затвердити План заходів щодо організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2024 року (додаток 2).

3. Фінансовому відділу забезпечити своєчасне фінансування видатків на оздоровлення та відпочинок дітей, передбачених у сільському бюджеті. Встановити вартість дітодня у пришкільних таборах 80,00 грн.

4. Оперативному штабу:

4.1. Забезпечити координацію та взаємодію виконавчого комітету Мартинівської сільської ради з установами та організаціями різних форм власності, благодійними організаціями та фондами з питань оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків у 2024 році.

4.2. Сприяти залученню підприємств, установ та організацій усіх форм власності, благодійних організацій та фондів щодо надання фінансової та матеріальної допомоги в організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

4.3. Здійснювати постійний контроль за раціональним і ефективним використанням коштів бюджету територіальної громади на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, вишукувати можливості щодо здешевлення вартості оздоровчих послуг для дітей.

5. Призначити начальника відділу освіти, культури та спорту Гречко Тетяну Сергіївну спільно з начальником Служби у справах дітей виконавчого комітету Мартинівської сільської ради Михайленко Оксану Василівну відповідальними особами за організацію оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій Мартинівської сільської територіальної громади.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови Родика О.А.  

 

СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА                                                              Віктор КОТЕНКО

 

Додаток 1 до рішення виконавчого комітету Мартинівської сільської ради від 30.05.2024 р.№487/2024

СКЛАД

оперативного штабу з координації проведення

оздоровлення  та відпочинку дітей у 2024 році

 

Родик Олександр Анатолійович – заступник сільського голови, голова оперативного штабу;

Гречко Тетяна Сергіївна – начальник відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Мартинівської сільської ради, заступник голови оперативного штабу;

Михайленко Оксана Василівна – начальник Служби в справах дітей виконавчого комітету Мартинівської сільської ради, секретар оперативного штабу.  

Члени оперативного штабу: 

Дроздович Ігор Анатолійович – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Мартинівської сільської ради;

Погрібна Світлана Григорівна – директор опорного закладу «Марлинівський ліцей;

Безпалько Ольга Миколаївна – директор Білухівської гімназії;

Василик Анастасія Олексіївна – директор Мар’янівської гімназії;

Щербина Лідія Вікторівна – директор Варварівського НВК;

Зубенко Тетяна Анатоліївна – сімейний лікар Халтуринської амбулаторії ЗПСМ;

Кадашов Гамід Рамазанович – сімейний лікар Білухівської амбулаторії ЗПСМ;

 

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету                                         Ігор ДРОЗДОВИЧ      

                                                                                                                                                                   

 

Додаток 2 до рішення виконавчого комітету Мартинівської сільської ради від 30.05.2024 р.№487/2024

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо організації оздоровлення та відпочинку

дітей та підлітків влітку 2024 року

 

  1. Вжити заходів щодо збільшення у 2024 році кількості дітей, охоплених послугами відпочинку та оздоровлення, в першу чергу, дітей Мартинівської сільської територіальної громади, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, ООС, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, ООС, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції; дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, дітей, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітей-інвалідів; дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей з багатодітних сімей; дітей з малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей - переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дітей - учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд.                                                                 

Виконком,   Начальник Служби у справах дітей,  Начальник відділу освіти, культури та спорту, керівники освітніх та медичних закладів                                               Постійно. 

 

  1. Активізувати роботу з підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, благодійними організаціями і фондами щодо залучення позабюджетних коштів для організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

                                                                 Виконком,   Начальник Служби у справах дітей,  Начальник відділу освіти, культури та спорту, керівники освітніх та лікувальних закладів                                               Постійно

 

  1. Забезпечити в установленому порядку медогляд та видачу медичних довідок для дітей, які направляються на відпочинок та оздоровлення до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

                                                                 Керівники медичних закладів

Постійно 

 

  1. Забезпечити належний рівень безпеки та надійності транспортного обслуговування дітей під час перевезення їх до місць оздоровлення і відпочинку та у зворотному напрямку.

                                                               Виконком,   Начальник Служби у справах дітей,  Начальник відділу освіти, культури та спорту, керівники освітніх та лікувальних закладів, представники поліції                                             

 Постійно 

 

  1. З метою попередження дитячої та підліткової бездоглядності під час літніх канікул вжити заходів шляхом організації діяльності таборів з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти.

                                                                 Начальник відділу освіти, культури та спорту, керівники освітніх закладів

Червень 2024 р. 

 

  1. Здійснити перевірку пришкільних таборів з денним перебуванням щодо стану готовності до проведення літньої оздоровчої кампанії.

 Виконком, Начальник відділу освіти, оперативний штаб.

Травень 2024 року   

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету                           Ігор ДРОЗДОВИЧ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь