Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про заходи щодо боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами та карантинними організмами на території Мартинівської сільської ради

Дата: 04.06.2024 10:25
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО  РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від 30 травня 2024 р.                       с. Мартинівка              №489 /2024                                                      

 

Про  заходи щодо боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами та карантинними організмами на території Мартинівської сільської ради

 

 

            На підставі ст. 30 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» , Законів України «Про відходи», «Про карантин рослин»,  «Про захист рослин» та на виконання Правил благоустрою  територій населених пунктів Мартинівської сільської ради Полтавської області, затверджених рішенням виконавчого комітету №32/2021 від 29.04.2021 року, з метою ліквідації сміттєзвалищ, покращення санітарного стану та благоустрою території Мартинівської сільської ради, підтримки чистоти та порядку, покращення інфраструктури та зовнішнього вигляду території а також захисту життя та здоров’я населення, покращення фітосанітарного стану території сільської ради, у зв'язку з тим, що в селах громади зареєстровано вогнища регульованих шкідливих організмів, а саме: амброзії  полинолистої, повитиці польової та американського білого метелика, виконавчий  комітет  сільської ради                                                                       

В И Р І Ш И В:

 

1. Затвердити заходи щодо боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами та карантинними організмами на території Мартинівської сільської ради,   що додаються.

2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності, власникам  приватних домоволодінь, власникам торгівельної мережі забезпечити безумовне виконання    заходів, зокрема:

2.1. Халтуринському ГСКП (Гаврюшенко М.А.) та КП «Білухівка» (Козелько В.Ю.) впродовж року здійснити вивезення та утилізацію сміття з несанкціонованих сміттєзвалищ, розміщених не території населених пунктів за їх межами на підвідомчій території Мартинівської сільської територіальної громади на полігони твердих побутових відходів, що розташовані в межах населеного пункту с. Тишенківка та за межами населеного пункту с. Білухівка.

2.1. Організувати  роботу по ліквідації карантинних бур'янів на земельних ділянках, прилеглих та закріплених територіях, суворо дотримуватись карантинних  вимог на території Мартинівської сільської ради керівникам підприємств, установ та організацій, власникам домоволодінь, які займаються вирощуванням, заготівлею, зберіганням, реалізацією та переробкою продукції рослинництва.

3. Призначити відповідальними особами за організацію та проведення вказаних робіт головного спеціаліста – інспектора з благоустрою земельного відділу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради, Т.В.О. директора Халтуринського ГСКП, КП «Білухівка» та старост сіл на підвідомчих територіях.

4. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

 

 

Сільський голова                                     Віктор КОТЕНКО

 

                                                                                                       

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

                                                                                            Мартинівська сільської ради 

                                                                                           від  30.05.2024 року №489/2024

                                                                                            

                                                                                                                    

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами та карантинними організмами на території Мартинівської сільської ради

 

1. Забезпечити вивезення та утилізацію сміття з несанкціонованих сміттєзвалищ, розміщених не території населених пунктів за їх межами на підвідомчій території Мартинівської сільської територіальної громади на полігони твердих побутових відходів, що розташовані в межах населеного пункту с. Тишенківка та за межами населеного пункту с. Білухівка.

- Відповідальні: головний спеціаліст – інспектор з благоустрою земельного відділу виконавчого комітету Мартинівської сільської ради, Т.В.О. директора Халтуринського ГСКП, КП «Білухівка» та старости сіл на підвідомчих територіях (постійно).

 

2. Активізувати роботу з населенням, підприємцями, установами та організаціями стосовно заключення Договорів про надання послуг щодо поводження з побутовими відходами (послуг з вивезення побутових відходів), реалізувати інформаційно-просвітницьку програму «Чисте довкілля для нашої громади» в освітніх установах, систематично поширювати інформацію щодо екологічно дружнього поводження з відходами через офіційний сайт громади, соціальні мережі, проводити агітаційно-роз’яснювальну, екологічно-просвітницьку та виховну роботу з населенням щодо необхідності дотримання правил належного утримання територій населених пунктів, недопущення утворення несанкціонованих звалищ, впровадження роздільного збирання окремих компонентів відходів тощо.

- Відповідальні: виконавчий комітет Мартинівської сільської ради, Т.В.О. директора Халтуринського ГСКП, КП «Білухівка» та старости сіл, заклади освіти (постійно).

 

3. Проводити моніторинг розповсюдження карантинних організмів та проведення  заходів боротьби  з ними, постійно скошувати рослини амброзії полинолистої, повитиці  польової та інших карантинних  рослин протягом вегетації, виривати поодинокі рослини амброзії полинолистої, повитиці польової на закріплених територіях, перекопувати або приорювати  ґрунт з подрібленням рослин амброзії полинолистої, повитиці польової.

 -  Відповідальні: Т.В.О.  директора Халтуринське ГСКП, КП «Білухівка», старости сіл, землекористувачі усіх форм власності

(червень – жовтень).

 

4. Для боротьби  з американським білим метеликом, картопляною міллю, південноамериканською томатною міллю використовувати хімічні, механічні та біологічні препарати.

-  Відповідальні: Землекористувачі усіх форм власності ( постійно ).

 

5. Забезпечувати розповсюдження інформації про заходи щодо боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами та карантинними організмами на території Мартинівської сільської ради на офіційному сайті сільської ради, в соціальних мережах, на дошках оголошень тощо.

-  Виконавці: Виконавчий комітет (постійно).

 

 

Секретар виконкому                                                   І.А.Дроздович

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь