Мартинівська сільська громада
Полтавський

ПРОТОКОЛ №  2 засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради

Дата: 25.12.2023 11:08
Кількість переглядів: 60

 

ПРОТОКОЛ №  2

 

засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради

 

22 грудня 2023 року                                                                                     с. Мартинівка

 

Присутні: 15 осіб.

Відсутні: 2 особи.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про стан забезпечення внутрішньо переміщених осіб в Мартинівській територіальній громаді.

2. Про проблемні питання здійснення вибіркових перевірок достовірності наведених у заяві відомостей, поданих власниками житлових приміщень, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, передбачених пунктом 8 постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб».

3. Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів дітям, які проживають на території Мартинівської територіальної громади.

 

  1. По першому питанню:

СЛУХАЛИ:

Шевченко Валентину, голову Координаційної ради, яка ознайомила членів Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб про стан забезпечення внутрішньо переміщених осіб в Мартинівській територіальній громаді та повідомила, що станом на 22 грудня 2023 року на території громади проживає 435 внутрішньо переміщених осіб. На території громади постійно проводиться робота по забезпеченню реалізації прав і задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, поліпшення умов їх життєдіяльності, підвищення рівня поінформованості про надання державної підтримки: допомог, пільг та субсидії за місцем фактичного проживання.

Соціальні послуги мешканцям громади надаються КУ «Центром надання соціальних послуг» Карлівської міської ради в рамках договору про передачу міжбюджетних трансфертів. На сьогоднішній день 2 особи із числа внутрішньо переміщених осіб отримують послугу догляд вдома та 5 осіб із числа внутрішньо переміщених осіб в рамках проєкту Мінсоцполітики направлено до Миргородського спеціалізованого санаторію «Слава», де їм надаються  послуги соціальної адаптації та підтримане проживання.

Проводяться заходи по забезпеченню прав і законних інтересів внутрішньо переміщених осіб; соціальної адаптації та інтеграції на території громади; надається допомога у працевлаштуванні; медичному обслуговуванню; забезпечення службовим житлом внутрішньо переміщених осіб, які працюють в освітній та медичній галузі громади; надання якісних освітніх послуг. На сьогоднішній день на території громади працевлаштованими є такі спеціальності: лікар (у 2022 році), вчителі, трактористи,  працівники культури.

 

ВИСТУПИЛИ:

Алла Бойченко, староста Білухівського старостинського округу, звернула увагу, що на сьогоденній день є потреба в забезпеченні внутрішньо переміщених осіб гуманітарною допомогою у вигляді продуктових наборів та продуктів першої необхідності.

 

    Голосували:

«За» - 15

«Проти» - 0

«Утримався» - 0

«Відсутні» - 2

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію голови Координаційної ради прийняти до відома.
  2. Звернутися до відділу забезпечення гуманітарною допомогою Полтавської ОВА щодо забезпечення внутрішньо переміщених осіб гуманітарною допомогою.

 

2. По другому питанню:

 

СЛУХАЛИ:

Наталію Микитенко, секретаря Координаційної ради, яка доповіла про здійснення вибіркових перевірок достовірності наведених у заяві відомостей, поданих власниками житлових приміщень, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, передбачених пунктом 8 постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб». На сьогоднішній день вищезазначену компенсацію отримують 36 власників домогосподарств, які надали своє житло 102 внутрішньо переміщеним особам. Всього з початку дії вищезазначеної постанови відшкодовано власникам житлових приміщень 1760846,28 грн. Щомісячно, за місцем розміщення внутрішньо переміщених осіб, проводиться перевірка  достовірності наведених у заяві відомостей, поданих власниками житлових приміщень. У 2023 році проведено перевірок та складено 48 відповідних актів.  Недостовірної чи інформації, яка не відповідає дійсності не виявлено.

Учасники засідання обговорили проблемні питання при проведенні таких перевірок і внесли ряд зауважень та пропозицій.

       Голосували:

«За» - 15

«Проти» - 0

«Утримався» - 0

«Відсутні» - 2

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію доповідача прийняти до відома.
  2. Продовжити щомісячну вибіркову перевірку достовірності наведених у заяві відомостей, поданих власниками житлових приміщень, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб.

 

       3. По третьому питанню:

 

СЛУХАЛИ:

Оксану Михайленко, начальника служби у справах дітей, яка доповіла про те, що службою забезпечено прийом документів та надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів дітям, які проживають на території Мартинівської територіальної громади відповідно до Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 року №268. З січня 2023 по 22 грудня 2023 року надано статус 13 дітям.

 

ВИСТУПИЛИ:

Юлія Хлєвна, член Координаційної ради, яка запропонувала провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з інформування про умови надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та переліку документів.

 

       Голосували:

«За» - 15

«Проти» - 0

«Утримався» - 0

«Відсутні» - 2

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію доповідача прийняти до відома.
  2. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з інформування про умови надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та переліку документів.

 

Голова Координаційної ради                                             Валентина ШЕВЧЕНКО

 

Секретар Координаційної ради                                          Наталія МИКИТЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь