Мартинівська сільська громада
Полтавський

Продовжуємо працювати над Стратегією розвитку громади

Дата: 30.09.2024 15:58
Кількість переглядів: 364

 Фото без опису 27 вересня у Мартинівському Будинку культури знову зібрались представники робочої групи з оновлення (актуалізації) Стратегії розвитку Мартинівської ТГ до 2027 року, які продовжили роботу над обговоренням, аналізом та визначенням шляхів оновлення Плану.

З метою окреслення відповідальності Сторін, створення умов для співпраці на основі рівності та повної взаємодії, голова Мартинівської сільської ради Віктор Котенко та голова ГО «Платформа розвитку громад»  Вікторія Медвідь підписали Меморандум.

У свою чергу Віктор Іванович подякував Вікторії Юріївні за консультаційну допомогу та проведення соціально-економічного аналізу в роботі над актуалізацією Стратегії розвитку нашої громади.

Фото без описуДалі перейшли до аналізу проведеного соціологічного опитування для працівників бізнесу Мартинівщини.

У розвитку Мартинівської ТГ провідну роль відіграє економічна складова, взаємозв'язок «громада-населення-бізнес». Громада по мірі своїх можливостей створює умови для бізнесу та життя населення, бізнес створює робочі місця та сплачує податки на формування бюджету громади. Потім частина місцевого бюджету реінвестується в інфраструктуру, яку використовує, у тому числі й бізнес. У кінцевому результаті користь отримують мешканці громади, якість життя яких покращується. Отже, у розвитку бізнесу зацікавлені як окремі мешканці, так і громада у цілому. Тому, стратегічним завданням для місцевої влади є підтримка бізнесу, який вже працює, та сприяння створенню нових підприємств.

Фото без опису Щоб ефективно підтримувати бізнес та стимулювати підприємництво, місцевій владі потрібно чути бізнес і розуміти його потреби. Саме з такою метою проводяться опитування представників бізнесу. Слід наголосити, що подібні опитування не замінюють статистичні дані щодо кількості підприємств, масштабів їх діяльності тощо. Дані опитування спрямовані на виявлення проблем місцевого бізнесу з подальшим визначенням шляхів їх подолання.

Всього на території громади зареєстровано 184 суб'єкта господарювання, з яких: 61 підприємство – юридична особа та 123 підприємства – фізична особа.

Фото без опису   До слова долучилась адвокат із земельних питань, активний представник громадськості Людмила Левошко, яка запропонувала удосконалювати та робити ефективнішою співпрацю з місцевим бізнесом. Організовувати зібрання для обговорення проблем і потреб для їх вирішення та створити раду підприємців для кращої взаємодії. Та зауважила, що розвиток громади пов'язаний з розвитком бізнесу, а щоб бачити проблеми та отримувати кращі результати, необхідно більше спілкуватися з бізнесом.

Фото без опису  Далі присутні працювали у групах, детально розбираючи кожен пункт SWOT – аналізу в роботі над оновленням Стратегії до 2027 року. З даного приводу виступали: начальник фінансового відділу Юлія Думенко, головний спеціаліст відділу освіти Юлія Тригуб, староста Білухівського старостату Алла Бойченко, адвокат із земельних питань Людмила Левошко.  За результатами роботи в групах було внесено зміни та враховано пропозиції до SWOT – аналізу.

  На завершення зустрічі доктор економічних наук Вікторія Медвідь запропонувала долучити школярів до роботи над оновленням Стратегії розвитку Мартинівської громади, щоб врахувати їх думку: якою вони бачать громаду в майбутньому.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь